Szukaj:
PL EN ES
Wróæ   SimRacing wy¶cigi online > Serie wy¶cigowe > Liga Race07

[Race07] Przysz³o¶æ Race07/GTR Evolution na SimRacingPL

Zarejestruj siê Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Liga Race07 Wy¶cigi na platformie Race07

Odpowiedz
LinkBack Narzêdzia w±tku Wygl±d
stare 05-03-2009, 08:41   Post #21 (permalink)
Awatar KeyBi

Sk±d: Kostrzyn nad Odr±
Ja zdecydowa³em siê wyst±piæ w tej lidze w³a¶nie przez ró¿norodno¶æ. Ró¿ne samochody, ró¿ne tory, to by³o co¶ bardzo fajnego. Du¿o siê nauczy³em, naprawdê du¿o.

Frekwencja na wy¶cigach:

Donington R1: 24
Donington R2: 24
Manfeild R1: 24
Manfeild R2: 25 - komplet
Goldenport R1: 21
Goldenport R2: 22
Macau R1: 23
Macau R2: 22
Birmingham R1: 22
Birmingham R2: 22
Imola R1: 20
Imola R2: 17
Valencia R1: 20
Valencia R2: 20
Zaandvort R1: 23
Zaandvort: 22
Thermalito R1: 22
Thermalito R2: 22

Jak widaæ frekwencja oprócz jednego wy¶cigu zawsze co najmniej 20 osób (¶wietna sprawa!). Uwa¿am, ze niepotrzebne by³o sprawdzanie ¶cin, by³o to pracoch³onne bardzo, lepiej zdaæ siê na sam symulator ni¿ katowaæ siê ca³y weekend.

Poza tym ¶wietna robota adminów, zawsze profesjonalnie, kulturalnie i sprawiedliwie.

Bojê siê tylko o terminy naszej ligi. Jak piszecie najlepsze terminy mog± byæ zajête a ¶ciganie siê w ¶rodku tygodnia po 22 to wed³ug mnie masochizm.

Druga kwestia, która w mojej subiektywnej ocenie powinna byæ zmieniona to pogoda. Ja bym to zrobi³ jak to jest rozwi±zane w pucharze teamów STC (TheGameHoster.net :: Simracing Team Challenge). Mianowicie losowanie pogody przed ca³± lig± u¿ywaj±c nastêpuj±cego algorytmu.

1-20 || Sucho
21 || 10% deszcz
22 || 20%
23 || 30%
24 || 40%
25 || 50%
26 || 60%
27 || 70%
28 || 80%
29 || 90%
30 || 100% deszcz

Tak to wygl±da w praktyce:

To moja subiektywna propozycja. Wtedy ka¿dy wie jak siê przygotowaæ do wy¶cigu.

Ja równie¿ w miarê moich mo¿liwo¶ci móg³bym pomagaæ w lidze. Niestety w weekendy mam szko³e a w tygodniu czasami trafi siê wyjazd dosyæ pilny na kilka dni.
KeyBi jest offline  
Rating: 4365 | Skill: 3.64 | OpenRating: 0
Logitech DFGT | Hamowanie: Lew± nog± | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowied¼ z Cytatem
stare 05-03-2009, 08:50   Post #22 (permalink)
Awatar frodo111

Sk±d: Konstantynów/£ód¼
Ja te¿ jestem za nowym sezonem. Poza drobnymi, nieistotnymi przypadkami /Goldenport / je¼dzi mi siê tutaj z WAMI bardzo mi³o . Pe³na kultura, ró¿norodno¶æ i przez ca³y sezon praktycznie pe³na obsada .

Po 20-u startach w Levelu0 i zmianie na nowy, który mi raczej "¶rednio" pasuje chcia³bym siê skoncentrowaæ na jednej serii, na ile mi wolnego czasu wystarczy. W perspektywie budowanie siê w czasie kryzysu

Jak nie Race, to po dobiciu do 3k pewno wybiorê Historica lub WTCC, raczej w tej kolejno¶ci.

A jak ju¿ burza siê uspokoi, kurz opadnie, dzieci siê usamodzielni±, ¿ona przestanie marudziæ... i jeszcze parê innych rzeczy , to zapukam do ligi GT2.

No, tak to bym m/w widzia³ a jak bêdzie to zobaczymy
frodo111 jest offline  

Rating: 2741 | Skill: 1.60 | OpenRating: 0
Odpowied¼ z Cytatem
stare 05-03-2009, 09:59   Post #23 (permalink)
Awatar ar2r

Sk±d: Gdañsk
Tak jak my¶la³em jest spore zainteresowanie lig± na Race/GTR Evo i to jest najwa¿niejsze

Co do ró¿norodno¶ci ligi, to moim zdaniem, ma to tyle samo zalet co i wad. Ja przygodê z simracingiem zaczyna³em na SimRacingPL w³a¶nie od ligi Race07 z kilkoma seriami. I my¶lê, ¿e nie mog³em lepiej trafiæ, bo mia³em okazjê ¶cigaæ siê bardzo ró¿nymi samochodami. Co prawda nie mam siê czym pochwaliæ ale sporo siê nauczy³em. W takich sytuacjach ró¿norodna liga sprawdza siê doskonale. Na pewno te¿ urozmaicone klasy daj± po prostu wiêcej zabawy i liga nie powszednieje. Ale...

W rzeczywisto¶ci raczej nie spotyka siê powa¿nych lig, czy serii wy¶cigowych, w których kierowcy przeskakuj± z klasy do klasy, lub z auta do auta. Je¿d¿enie jednym samochodem pozwala lepiej szlifowaæ umiejêtno¶ci. Mo¿na te¿ przygotowaæ samochód pod siebie. Mam na my¶li ³atwiejsze dostrajanie setupu, gdy dobrze zna siê auto. Do tego w³asne malowanie i jest siê dobrze rozpoznawalnym.

Mo¿na siê d³ugo spieraæ, czy lepiej by³oby zostaæ przy takiej formie jak obecnie, czy je¼dziæ jedn± klas±. Byæ mo¿e da³oby siê jednak pogodziæ obydwa nurty.

St±d kolejna propozycja dla ligi Race07. Wybierzmy te klasy, którymi ju¿ je¼dzili¶my. Dodajmy jeszcze 2 lub 3 nie "obje¿d¿one" serie. My¶lê chocia¿by o FBMW, jakim¶ GT i mo¿e Radicalach. Wszystko mo¿na pouk³adaæ rosn±co od najprostszych do najbardziej wymagaj±cych aut. W ten sposób budujemy harmonogram dla ligi. Moim zdaniem dobrze by³oby jeszcze zadbaæ o to, ¿eby ka¿da seria mia³a chocia¿ dwa wy¶cigi. To da do¶æ d³ugi sezon, ale ma swoje zalety. Na pewno mamy ró¿norodno¶æ. Do tego co¶ w stylu ¶cie¿ki kariery. Wiadomo, szalenie przyspieszonej kariery, ale jednak I nie wsiadamy z Mini do Caterhama, bo to skrajnie inne klasy, wiêc znajd± siê w innych czê¶ciach sezonu.

Wydaje mi siê, ¿e powy¿sza propozycja jest sensowna. Choæ ja nadal sk³aniam siê ku jednej serii. I coraz bardziej widzia³bym tu Mini. To ¶wietne auto. Nietrudne, bardzo kontaktowe i pozwalaj±ce na ci±g³± walkê. Ale podobnie jak Venc - jestem tu nowy i nie bêdê siê wym±drza³
ar2r jest offline  
Rating: 5439 | Skill: 2.67 | OpenRating: 753
Odpowied¼ z Cytatem
stare 05-03-2009, 10:31   Post #24 (permalink)
Awatar m_a_t

Sk±d: Suchedniów
ja podobnie jak Artur zaczalem swoja przygode z Race07. w zadnej innej lidze nie jezdzilem, kierownice mam od grudnia, czyli jestem bardzo mlody doswiadczeniem simracing'owym. wybralem Race07 bo poprostu byla bezplatna, co w czasie zimowej przerwy w sezonie pozwolilo mi na sciganie sie z Wami za darmo. teraz widze, ze przez ta lige duzo sie nauczylem, ale i tak jestem jeszcze za slaby na inna. osobiscie z wielkim zalem odebralem gdybania, ze jednak ta liga nie zagosci na dlugo. lecz jednak gdy widze ilu ma ona zwolennikow, czuje ze jednak jakas nadzieja jest. zawsze bylo w niej mi dobrze, nie wazne ze ubiegalem sie o dzika karte przez trzy eventy, ze ostatnio na WTCC87 nie dojechalem w oby dwoch wyscigach, zawsze bylem zadowolony z tego, ze przez 10 kolek walczylem z Seba H w zaandvort, ze gonilem Keybiego przez pol wyscigu tylko po to, zeby na forum potem przeczytac ze napisal: " kolega Maciejczyk byl blisko". nigdy nie mialem do adminow zadnych zali i uwag, robili i robia kawal roboty zeby wszystko bylo ok. za to im chwala.....
jezeli liga Race07 ujrzy nastepny sezon, napewno bede w niej startowal, nie wazne jak bedzie ona wygladac, same minicze, czy inne wynalazki. nie wazne w jakim dniu i o ktorej beda wyscigi/treningi, doloze staran, aby w nich uczestniczyc.

tak wiec podsumowujac, mowie Race07/GTRE glosne i wyrazne TAK
m_a_t jest offline  
Rating: 964 | Skill: 0.71 | OpenRating: 0
Odpowied¼ z Cytatem
stare 05-03-2009, 11:17   Post #25 (permalink)
Awatar Misiu

Sk±d: Zamo¶æ
cieszy, ¿e pomimo pojawiaj±cych ciê czasem technicznych trudno¶ci ta gra ci±gle cieszy siê powodzeniem, frekwencja w lidze jest bardzo dobra, przed startem, ¿e ¶rednia 15 osób bêdzie ju¿ bardzo dobra

1) Forma ligi: w mojej opinii ta liga ma siê w³a¶nie wyró¿niaæ od innych regularnych lig, byæ trochê bardziej lu¼na tak wiêc st±d wybór, ¿e ¶cigali¶my siê ró¿nymi autami co sprawia, ¿e ci±gle mo¿na do¶wiadczaæ czego¶ nowego i sprawdzaæ siê w ró¿nych sytuacjach, do tego dochodzi wybór torów gdzie pojawiaj± siê mniej znane tory (aczkolwiek nie gorsze )
my¶lê, ¿e taka mieszanka sprawdzi³a siê i powinna byæ dalej kontynuowana

z tym, ¿e teraz widzia³bym t± ligê pod szyldem GTR Evolution z wykorzystaniem dodatkowo aut z tej gry.
Widzia³bym wy¶cigi w klasach GT jako pojedynczy d³u¿szy wy¶cig (co¶ ko³o 60-90 minut), plus te auta którymi je¼dzili¶my obecnie z tym, ¿e widzia³bym zarówno event w WTCC2007 i 2006, je¶li chodzi o Caterhamy to na pewno bym ich nie podarowa³ z tym ¿e teraz zrobi³oby siê wy¶cig wersj± 200 ¿eby nie by³o problemów z ich opanowaniem, do tego z tego czym nie je¼dzili¶my Radical i FBMW oraz Audi R8 z seryjnych
ile czego by by³o trudno powiedzieæ obecnie, zale¿y ile by mia³a trwaæ liga ale rozumiem, ¿e chcieliby¶cie ju¿ do koñca roku?

2) Terminy: wy¶cigi w poniedzia³ki o 20 tak jak obecnie, oczywi¶cie nasze eventy uwzglêdnia³y by kalendarz F1 tak aby wy¶cig dwóch lig siê nie pokrywa³y ale to nie problem

trening w sobotê o 22.30 nie jest zbyt optymalny ale wcze¶niej raczej ciê¿ko bêdzie w ten dzieñ, w ankiecie raczej optowali¶cie jednak za sobot±, temat do dyskusji

3) Pogoda: temat otwarty zupe³nie, obecny system jest taki sobie, propozycje mile widziane

4) P³atno¶ci: prawdê mówi±c nie wiem na obecn± chwil± ale raczej wypada³oby siê do³o¿yæ do utrzymania serwera kto jeszcze tego nie robi

5) Administracja: je¶li chodzi o mnie to na pewno uczestniczy³bym aktywnie w pocz±tkowej fazie, zaplanowanie i rozkrêcenie wszystkiego ale potem ró¿nie mo¿e byæ tak wiêc potrzeba by by³o dwie nowe osoby mog±ce z czasem przejmowaæ coraz wiêcej obowi±zków (rozumiem, ¿e KeyBi i Seba to kandydaci )

tak mniej wiêcej ja bym to widzia³, zapraszam do dalszej dyskusji
Misiu jest offline  

Rating: 23894 | Skill: 7.18 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Hamowanie: Lew± nog± | Zmiana biegów: £opatki
Odpowied¼ z Cytatem
stare 05-03-2009, 11:47   Post #26 (permalink)
Awatar KeyBi

Sk±d: Kostrzyn nad Odr±
Dok³adnie jak mówi Misiu, jak Endurance to 1 wy¶cig 90 minut, a jak co¶ mniejszego to mog± zostaæ 2 wy¶cigi.

Je¿eli chodzi o mnie to w tygodniu móg³bym siê tym zaj±æ, ale w weekendy totalnie odpadam, jak tam Seba z Twoim czasem na weekend? A mo¿e jeszcze kto¶ chêtny?
KeyBi jest offline  
Rating: 4365 | Skill: 3.64 | OpenRating: 0
Logitech DFGT | Hamowanie: Lew± nog± | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowied¼ z Cytatem
stare 05-03-2009, 11:52   Post #27 (permalink)
Awatar boban666

Sk±d: Ruda Slaska (Kochlowitz)
Fajnie po¶migaæ ró¿nymi seriami.Terminy te¿ odpowiadaj± , no i faktycznie szyld GTR Evo by³ by du¿o lepszy .
boban666 jest offline  
Odpowied¼ z Cytatem
stare 05-03-2009, 14:20   Post #28 (permalink)
Awatar ar2r

Sk±d: Gdañsk
Co do dwóch wy¶cigów, to w sumie, je¶li nie je¼dzimy w lidze WTCC, to chyba nie maj± sensu. Mo¿e dla s³abszych klas zrobiæ jeden wy¶cig za³ó¿my 60 min., a dla GT 90 min.?
ar2r jest offline  
Rating: 5439 | Skill: 2.67 | OpenRating: 753
Odpowied¼ z Cytatem
stare 05-03-2009, 14:25   Post #29 (permalink)
Awatar Misiu

Sk±d: Zamo¶æ
jak dla mnie start i pierwsze kó³ko to najwiêksze emocje w wy¶cigu tak wiêc dla reszty klas oprócz GT zostawi³bym takie zasady jak obecnie
Misiu jest offline  

Rating: 23894 | Skill: 7.18 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Hamowanie: Lew± nog± | Zmiana biegów: £opatki
Odpowied¼ z Cytatem
stare 05-03-2009, 14:28   Post #30 (permalink)
Awatar Firekage

Cytat: Napisa³ KeyBi Zobacz post
Dok³adnie jak mówi Misiu, jak Endurance to 1 wy¶cig 90 minut, a jak co¶ mniejszego to mog± zostaæ 2 wy¶cigi.
Tylko taka uwaga - aby czasem ten endurance nie odbyl sie na Nurburgringu z petla , czyli na Nordschlaife aka Green Hellu. Taki wyscig przerabialismy bodajze 2x , w rF przy okazji Porsze i chyba czegos jeszcze. To sie nie sprawdza , tam nie ma walki , po okrazeniu sa tak duze straty , ze jedzie sie samemu.

Jestem jednak goraco za autami silniejszymi od WTCC , od GT2 , choc tutaj z checia poscigalbym sie Gilletem na jakims malym torze , a autami jak Aston posigalbym sie np. Spa. Auta GT1 w rF sa dla ciut lepszych , a tutaj moze kazdy Ostatnio pilowalem Astona , ten dzwiek

Pisalem , ze GTRE wchodzi do TopSellera wiec problem dla czesci osob odpada
Firekage jest offline  
Rating: -586 | Skill: -0.41 | OpenRating: 0
Odpowied¼ z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
evolution, przysz³o¶æ, race07, race07 or gtr, simracingpl

Narzêdzia w±tku
Wygl±d

Zasady Postowania
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB Code jest W³±czony
EmotikonyW³±czony
[IMG] kod jest W³±czony
HTML kod jest Wy³±czony
Trackbacks are W³±czony
Pingbacks are W³±czony
Refbacks are W³±czony

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 00:56.