Uzgodnienia odno¶nie wy¶cigów na Porto - c.d.
Zawodniku jak ju¿ bêdziesz w stanie dojechaæ o w³asnych si³ach do strefy boksów pamiêtaj, ¿e przy wyje¼dzie nale¿y przynajmniej dwoma ko³ami jechaæ pomiêdzy lini± ci±g³±, a¿ do wyjazdu ze strefy boksów. Tym samym odstêpujemy od karania za nieprzepisowy wyjazd z boksów oczywi¶cie o ile przynajmniej dwa ko³a samochodu bêd± siê znajdowaæ pomiêdzy ci±g³± lini± przy wyje¼dzie ze strefy boksów.
Dodatkowo proszê trzymaæ siê lewej strony tory przy wyje¼dzie z boksów i nie wyje¿d¿aæ od razu na best line - szczególnie je¿eli po torze jedzie inny zawodnik.
Druga sprawa. Z racji bardzo s³abej frekwencji na treningach i tym samym problemami z przeprowadzeniem sensownych wy¶cigów treningowych Administratorzy Ligi zastrzegaj± sobie prawo do wyproszenia z wy¶cigów ligowych osób, które nie bêd± w stanie bezpiecznie jechaæ w niedzielê po torze. Mam nadziejê, ¿e do takiej sytuacji nie dojdzie, ale je¿eli zostanie taka decyzja przez nas podjêta to nie bêdzie ona podlegaæ ¿adnej dyskusji.
Trzecia sprawa. Je¿eli kto¶ siê ju¿ rozbije w miejscu stwarzaj±cym zagro¿enie dla innych zawodników to zalecane jest jak najszybsze naci¶niêcie klawisza ESC aby nie doprowadzaæ do jeszcze wiêkszego karambolu lub powodowania zablokowania ca³kowicie przejazdu.
Z uwagi, ¿e tor jest trudny do wyprzedzeñ i jazdy w zwartym szyku liczymy na zachowanie ostro¿no¶ci podczas ka¿dej sesji.
Powodzenia i mam nadziejê, ¿e wszyscy dojad± do mety

PS. Wiem, ¿e czê¶æ z tego co tu powypisywa³em to rzeczy oczywiste ale niektórym trzeba ca³y czas przypominaæ