Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Działy Tematyczne > Projekty SimRacingPL > Tor Poznań

[Tor Poznań] Pierwsze wrażenia

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Tor Poznań Projekt stworzenia Toru Poznań

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 23-01-2010, 17:17   Post #1 (permalink)
Administrator
Awatar McLaren

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do McLaren
[Tor Poznań] Pierwsze wrażenia

Zapraszam do dzielenia się wrażeniami z pierwszego kontaktu z Torem Poznań
McLaren jest offline  

Rating: 72251 | Skill: 6.46 | OpenRating: 0
Logitech G25 | VPP Pedal-Set | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-01-2010, 20:37   Post #2 (permalink)
Administrator Endurance
Awatar mastablasta

rFactor GP2 2011 Lato
rFactor Bathurst Legends 2011

Tor jest bombowy, bardzo fajnie się po nim śmiga. Jest miejscami wyboisty, wykonanie super. Fakt że nie ma dużo "dekoracji ale kto by na to patrzył w sumie grunt że realistyczny . Nigdy nie byłem na torze w Poznaniu ale już go kocham . Jedno z fajniejszych jest to że po S1 i tym nawrocie po długiej prostej, widać samochody które są za nami i sobie popylają, tak mi się to spodobało że zacząłem sobie podziwiać okolice i rozkojarzony przestrzeliłem szykanę.
Dla wszystkich którzy przyczynili sie do powstania tego cacka wielkie gratki i życzę wytrwałości we wprowadzaniu poprawek

A tak jeszcze a pro po wyścigu R1 to chciałem przeprosić kolegę Łukasika bo na 2gim lub 3cim okr puknąłem go w zadek. Zapomniałem że już jest ten zakręt (słaba jeszcze znajomości toru) i spóźniłem się z hamowaniem. Przepuściłem cię później, ogólnie sorka. A ja od momentu tego puknięcia jechałem sobie z tak krzywą kierą (czyli z 35minut) :

... i wcale nie było łatwo dlatego miałem słabsze tempo i czasami puszczałem kogoś jak był dużo szybszy. Nie chciałem pitowac bo bym za dużo stracił i pewnie się nie zakwalifikował.
Jak ja się teraz przestawie na normalną kierę chyba sobie na początku znowu stuknę
(nie no żarcik, nie bójta się )
mastablasta jest offline  

Rating: 65225 | Skill: 8.26 | OpenRating: 9411
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-01-2010, 23:03   Post #3 (permalink)
Administrator FIA GT
Awatar MaXyM

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do MaXyM
Tez uwazam ze swietny tor - ma niesamowity flow. Lepszy niz wiele znanych torow. Lacznie z przewyzszeniami, nierownosciami na wyjsciach z zakretow. Ostatni prawy nawrot to mistrzostwo. Duzo nierownosci daje swietne wrazenie. trzeba ciagle uwazac a przy tym tor jest szybki i dynamiczny.

Jeszcze raz powtorze - lepiej sie na nim jezdzi niz na wielu innych znanych obiektach. I trzeba byc naprawde duzo lepszym od przeciwnika aby go lyknac.
MaXyM jest offline  
SLS developer :: sls.simracing.pl ::

Rating: 79378 | Skill: 7.39 | OpenRating: 3692
Logitech G25 | Logitech G25 + LC | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-01-2010, 23:07   Post #4 (permalink)
Awatar DarekSzerszen

jeden z najfajniejszych wyścigów w jakim jechałem, R1 poszedł sprawnie i bezproblemowo, ale za to w drugim ręce mi opadły, 1pit planowałem po połowie dystansu ale gdzieś tam z kimś się puknąłem i przebita opona, musiałem zjechać a oni z automatu mi dolali paliwo i potem nie miałem możliwości dolania paliwa wg mojego uznania, cud że miałem w setupie ustawiony asekuracyjnie 2 pit na którym miałem dolać tylko 15 litrów w razie gdyby z jakiś przyczyn brakło i tak musiałem co 5 kółek zjeżdżać dolewać po te 15 litrów, druga sprawa że nie zmieniali opon, w ramce pokazującej czas pitstopu było napisane że TIRES i ileś tam sekund, ale na hudzie po wyjechaniu zdarte i "czerwone" opony, potem na ostatnim kółku dohamowanie na tych słabych oponkach i wylatujemy delikatnie na piasek i w ten sposób kończymy wyścig bo mnie do niego wciągnęło na dobre,

co do toru to bardzo mi się podoba, jeden z najlepszych na jakim się ścigałem, kawał świetnej dobrej i zapewnie ciężkiej roboty, mam nadzieję że będzie on obowiązkowym w każdej serii wyścigowej jeden mały minusik to już wspomniany box lekko rozmazany przy przy opcjach MED.

Ogólnie świetny wyścig na świetnym torze i ciekawym modzie.
DarekSzerszen jest offline  
Rating: 35701 | Skill: 3.93 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-01-2010, 23:11   Post #5 (permalink)
Awatar FIFEK

Tor jest niesamowity ! Daje taką przyjemność, frajdę, że aż chce się jeździć tym bardziej znając go w rilu. Flowwwwwwwww. Super sprawa.
Walcząc też daje super zabawe Sam fun ! ale chyba MaXyM zrobiłem Ci stracha w r1 jak zatrzymałem się na ostatnim zakręcie ;P nie wiem co się dalej działo. No ale na koniec oponka mnie załatwiła
FIFEK jest offline  
Rating: 14948 | Skill: 4.50 | OpenRating: 277
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-01-2010, 23:14   Post #6 (permalink)
Awatar TaKe2

Trudno nie zgodzić się z przedmówcami. Tor naprawde rewelacyjny już oglądając onboardy przed wyścigiem doszedłem do wniosku, że tor naprawdę ciekawie się prezentuje pod względem układu zakrętów. Jedyne co mnie zaskoczyło to fakt, że na filmach tor wydawał się sporo gładszy a tu się okazuje że nie jest tak równo, ale może to i dobrze bo dzięki temu naprawdę rewelacyjnie się ściga jest gdzie wyprzedzać itd. Pewnie mało kto spodziewał się, że na naszym podwórku mamy tak fajny tor

Chłopakom za wykonanie i zaangażowanie w projekt należą się naprawdę najwyższe słowa uznania, rewelacja byle tak dalej
TaKe2 jest offline  

Rating: 29786 | Skill: 5.70 | OpenRating: 1779
Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-01-2010, 23:21   Post #7 (permalink)
ice
Awatar ice

Ja dorzuce jeszcze, ze ten tor jest idealny do tego typu eventow bo jak by nie bylo nie jest on trudny i mozna sie szybko nauczyc zakretow.
Bardzo przyjemnie sie po nim jezdzi.
ice jest offline  

Rating: 9920 | Skill: 2.79 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-01-2010, 23:22   Post #8 (permalink)
Administrator
Awatar LesiU

Mi również się strasznie podoba - jego zalety tak na prawdę poznałem dopiero podczas obu wyścigów. Ma w sobie wszystko. Jest dynamiczny, ale jednocześnie nie jest przesadnie ciasny. Są sekcje szybsze i wolniejsze... Dla mnie również jest to jeden z najlepszych layoutów na jakich miałem okazję się ścigać
LesiU jest offline  
GŁÓWNY: Intel i3 2100; Asus P8Z68-V Pro; G.Skill 2x4GB F3-12800CL9D-8GBSR; EVGA GTX 580 1536MB; Enermax Modu82+ EMD525AWT; Logitech MX5000; Asus Xonar HDAV 1.3 Deluxe; Gateway 21" FPD2185W, Panasonic TH-37PV80;
WC: Heatkiller 3.0 LT; Koolance VID-NX580; Feser XC120; Swiftech MCP350; Aquacomputer Aquatube;
HTPC: Intel i3 540 [Akasa AK-CCE-7106HP]; Intel DH57JG; Elpida 2x2GB PC3-10600 CL9; Hiper HMC-1K53A-C1; Hiper HPU-1N200;

Rating: 107727 | Skill: 8.03 | OpenRating: 2690
Thrustmaster T500 RS | Logitech G25 | Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-01-2010, 23:26   Post #9 (permalink)
Administrator Endurance
Awatar mastablasta

rFactor GP2 2011 Lato

Cytat: Napisał ice Zobacz post
nie jest on trudny i mozna sie szybko nauczyc zakretow
no niby tak, ale żeby zrobić 1.32 to już trzeba się napocić.

A tak teraz zerknąłem i zauważyłem na zdjęciu co zamieściłem w 1 poście. Co to są za białe pionowe tyczki
mastablasta jest offline  

Rating: 65225 | Skill: 8.26 | OpenRating: 9411
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-01-2010, 23:27   Post #10 (permalink)
Awatar eRKa

maszty?

Słabo się to wszystko dzisiaj zaprezentowało. Jest mnóstwo błędów w siatkach. Przede wszystkim chodzi o trawę wokół toru.
eRKa jest online  
Rating: 31249 | Skill: 6.73 | OpenRating: 101
| Logitech G27 + LC | Hamowanie: Lewą nogą
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
pierwsze, poznań, tor, wrazenia

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania