Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Serie wyścigowe > Liga iRacing

[Runda 12 FINAL Skip Barber Series] SPA - 24.11.2011

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Liga iRacing Wyścigi na platformie iRacing

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 12-11-2011, 20:19   Post #1 (permalink)
DAK
Administrator iRacing
Awatar DAK

[Runda 12 FINAL Skip Barber Series] SPA - 24.11.2011

zaprasza

RUNDA 12

Data: 24.11.2011

Tor: SPA Francorchamps

Okrążenia: 21

Nazwa hosta: SimRacingPL - Skip Barber Series

TRENING: 18:20 -21:00 (160 minut)

KWALIFIKACE: 21:00 (10 minut) Otwarte!

WYŚCIG: ~ 21:10 (ok. 60 minut)

Fast Tows: 1

Pit: wymagany (wystarczy S&G)

Oficjalny trening: 17.11.2011, 18.00-21.00

Regulamin ligi: Regulamin - SLS Commerc

Skippy setup przewodnik: Skippy Tuning Guide

Jak zgłosić się do wyścigu?

Wchodzimy na Panel Kierowcy. W opcji MENU przechodzimy do ZGŁOSZENIA, następnie kilkamy nazwę sezonu iRacing - 2011 Skip Barber Series. Przy najlbiższym wyścigu zaznaczmy ptaszek i Active.
DAK jest offline  

Ostatnio edytowane przez sergi : 13-11-2011 - 15:19
Rating: 8558 | Skill: 5.86 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-11-2011, 20:45   Post #2 (permalink)
Awatar kruchy

Która wersja toru?
kruchy jest offline  
Rating: 1585 | Skill: 1.32 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Fanatec Clubsport Pedals | Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-11-2011, 21:01   Post #3 (permalink)
DAK
Administrator iRacing
Awatar DAK

GP Pits.
DAK jest offline  
Rating: 8558 | Skill: 5.86 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 22-11-2011, 14:38   Post #4 (permalink)
Administrator iRacing
Awatar sergi

Szymon jak to robisz, że biegi Ci tak gładko wchodzą bez odpuszczania gazu?
sergi jest offline  
Rating: 32013 | Skill: 10.00 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-11-2011, 20:49   Post #5 (permalink)
Awatar muscimol

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do muscimol
Cytat: Napisał sergi Zobacz post
Szymon jak to robisz, że biegi Ci tak gładko wchodzą bez odpuszczania gazu?
Przytrzymuję łopatkę i czekam aż się obroty odbiją od limitera . Nie jest to optymalny sposób zmieniania biegów, bo powinno się je zmieniać trochę wcześniej ale tak mi wygodniej .
muscimol jest offline  
"Being wrong is erroneously associated with failure, when in fact, to be proven wrong should be celebrated, for it is elevating someone to a new level of understanding, furthering awareness.

There is no such thing as a smart human being, for it is merely a matter of time before their ideas are updated, changed or eradicated." Jiddu Krishnamurti

http://www.youtube.com/watch?v=n2JISEATisI

Rating: 6897 | Skill: 6.80 | OpenRating: 0
| Logitech G27 + LC | Własna sekwencja | Hamowanie: heel & toe | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 23-11-2011, 22:54   Post #6 (permalink)
Awatar RafQ

iRacing 2011 Skip Barber Series

Mozna tez tak skalibrowac sprzeglo aby lapalo max przy malym wyhyleniu dzwigni (np 1/3).Mozna wtedy strzelic szybko sprzeglem i zmienic bez odjecia.Zmiana trwa duzo krocej niz z auto clutch i mozna dokonac jej w dowolnym zakresie obrotow .
Co do Spa to jednak sie nie pojawie:/.Wolalem zakupic Atlante niz zanudzic sie na smierc na Spa podczas 3-minutowych okrazen w skipie:p
RafQ jest offline  
Rating: 64021 | Skill: 11.14 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Fanatec Clubsport Pedals | Logitech G25 | Hamowanie: heel & toe | Zmiana biegów: Układ H
Odpowiedź z Cytatem
stare 24-11-2011, 06:43   Post #7 (permalink)
Awatar muscimol

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do muscimol
Cytat: Napisał RafQ Zobacz post
Co do Spa to jednak sie nie pojawie:/.Wolalem zakupic Atlante niz zanudzic sie na smierc na Spa podczas 3-minutowych okrazen w skipie:p
Nie ma nic nudnego w 3 minutowych okrążeniach po Spa, tor ma taką magię, że jakimkolwiek autem po nim nie jedziesz, to banan nie schodzi z twarzy . Naprawdę wstyd nie posiadać - IMO ten tor to małe dzieło sztuki, najlepszy tor jaki kiedykolwiek stworzono w historii simracingu (oczywiście pełna w tym zasługa oryginału ).
muscimol jest offline  
"Being wrong is erroneously associated with failure, when in fact, to be proven wrong should be celebrated, for it is elevating someone to a new level of understanding, furthering awareness.

There is no such thing as a smart human being, for it is merely a matter of time before their ideas are updated, changed or eradicated." Jiddu Krishnamurti

http://www.youtube.com/watch?v=n2JISEATisI

Rating: 6897 | Skill: 6.80 | OpenRating: 0
| Logitech G27 + LC | Własna sekwencja | Hamowanie: heel & toe | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 24-11-2011, 15:15   Post #8 (permalink)
Awatar RafQ

iRacing 2011 Skip Barber Series

Na pewno zakupie jezeli V8 lub Star Mazda dostana NTM.W Skipie natomiast jadąc ziewalem i to na moim ulubionym Road America a co dopiero byloby tutaj .
RafQ jest offline  
Rating: 64021 | Skill: 11.14 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Fanatec Clubsport Pedals | Logitech G25 | Hamowanie: heel & toe | Zmiana biegów: Układ H
Odpowiedź z Cytatem
stare 25-11-2011, 00:01   Post #9 (permalink)
Awatar Klapaucjusz

To ja zacznę wrażenia.

Ogólnie to nie byłem przygotowany do wyścigu, ale tor znałem i mogłem sobie pozwolić na start.
Set ustawiłem sobie nadsterowny, bo ten co był udostępniony nijak mi nie pasował. Dobrych czasów i tak pewnie bym nie zrobił, więc wolałem mieć taki przy którym nie będzie problemów na zakrętach.
Q słabe, ale to nie miało wielkiego znaczenia.
Połowe wyścigu przejechałem z Pruszesiem. Dzięki Prusześ za czystą walkę. Zdawałem sobie sprawę że tracimy na tym obaj, ale wątpię aby była szansa do dojście czołówki, a nie wiedziałem jak będzie z paliwem, więc wolałem zostawić wizytę w pitach na koniec. Zwłaszcza że przy jakimś kontakcie, niekoniecznie między nami po wizycie w pitach naprawa jest free i błyskawiczna.
Gdy zjechałeś do pitów zacząłem jechać swoje i czasy były lepsze, ale na którymś okrążeniu przesadziłem i straciłem kilka sekund. Spodziewałem się że po wizycie w pitach ktoś wyjedzie dość blisko i dlatego zjechałem nieco wcześniej gdy już byłem pewien że paliwa nie starczy (swoją drogą nie wiem jak to robicie że wam starcza na cały wyścig).
To był dobry pomysł, bo wyjechałem ze sporą przewagą nad muscimol'em. Co prawda musiałem nieco przycisnąć, aby nie było nerwowo na ostatnim okrążeniu, ale jakoś się udało i dojechałem na P5. Nie liczyłem na taką pozycję, ale widać zawsze ktoś zaszaleje w czołówce i warto jechać swoje bez szaleństw, bo wtedy można sporo zyskać. Co prawda taka kunktatorska jazda nie jest za sportowa, ale swój urok też ma Wiele razy w tym sezonie jechałem właśnie z takim planem i bardzo rzadko udało się ten plan zrealizować.

Gratulacje dla pierwszej czwórki. Obejrzałem sobie powtórkę i do bodajże piątego okrążenia nieźle walczyliście. Mlod z asu walczyli zaś praktycznie do końca. Gdyby w pitach ktoś nie wystawił jakiegoś plakatu z Playboya, to ostateczny wynik wyścigu mógł być chyba inny

Dziękuję wszystkim którzy uczestniczyli w wyścigach w tym sezonie. Każdy wyścig był ciekawy, nie można się było nudzić.
Przepraszam za wszelkie głupie manewry w tych wyścigach

Mam nadzieje że w przyszłym roku też zostanie zorganizowana liga iR
Może warto by było tym razem zorganizować sezon z kilkoma wózkami. Teraz nie ma już konieczności posiadania wszystkich wózków w takich wyścigach, więc może by to wykorzystać?
Klapaucjusz jest offline  
Rating: 7452 | Skill: 3.88 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 25-11-2011, 06:57   Post #10 (permalink)
Awatar norbi

Na kolka kwalifikacyjne wyjechalem jako pierwszy z minimalna iloscia paliwa, ale spin na wyjazdowym przekonal mnie abym wrocil do boksow i zalal do pelna, bo samochod przy prawie pustym baku stal sie mocno nadsterowny na wejsciach (przez caly practice jezdzilem z pelnym bakiem).
W sumie moje kwalifikacje wypadly calkiem niezle - 3 miejsce, tuz przed mlodem (uczacym sie dopiero toru )

Start do wyscigu niezly, postraszylem troche Asu, ale nie dalo sie go wyprzedzic. Zaraz za mna jechal Mlod, ktory ktory wyprzedzil mnie przed szykanami pod koniec pierwszego okrazenia.
Potem ja go 2 razy postraszylem, liczac na jego blad, ale sie nie udalo.
Ogolnie w wyscigu do 4 okrazenia walka w czubie byla wysmienita.
Na tym wlasnie feralnym okrazeniu troche spoznilem hamowanie do ostatniej szykany i gdyby nie phantom contact z Methem, wszystko rozeszloby sie po kosciach.
W tym calym zamieszaniu wpadl na mnie Sergi probujacy szybko mnie wyminac, przez co pogielo mi zawieszenie.
Troche glupo zrobilem, ze nie zjechalem od razu do boksu (wypadek wydarzyl sie 5 metrow od niego), bo bolid nawet na prostej byl od tej pory bardzo niestabilny co zaowocowalo uderzeniem w bande i tow'a.
Od 6 okrazenia jechalem sam, z tempem troche lepszym niz czolowka (nie liczac postojow w boksach udalo mi sie urwac jakies 5 sekund, ale to bylo nic przy stracie ponad 1:30m.
Pod koniec udalo mi sie wyprzedzic Pruszesia i mialem nadzieje, ze dojde Muscimola (urwalem kilka sekund z jego przewagi), ale szybki dzisiaj byl, wiec pozostalo mi zadowolic sie 7 miejscem.

No i tak zakonczylem, moj najbardziej nieudany sezon na SRPL.
W zadnym wyscigu nie obylo sie bez moich bledow czasami wykluczajacych innych z wyscigu.
Po prostu nie potrafie sie wjezdzic w to pudlo.
Moze to troche samolubne, ale mam nadzieje, ze kolejny sezon bedziemy jezdzili jakims tintopem (V8 Supercar@NTM by Sane Van Gisbergen anyone ? ).
norbi jest offline  
Rating: 13409 | Skill: 8.14 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
barber, final, runda, series, skip, spa

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania