Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Serie wyścigowe > Liga iRacing

[Runda 8 Skip Barber Series] Lime Rock Park- 15.09.2011r.

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Liga iRacing Wyścigi na platformie iRacing

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 12-09-2011, 15:28   Post #11 (permalink)
Awatar muscimol

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do muscimol
Cytat: Napisał MKRaven Zobacz post
W przeciwieństwie np. do minionej Virginii, na której na NTM jechałem jakbym jechał na klawiaturze i pierwszy raz w życiu odpalił coś poza NFS .
Przy jeździe 6s powyżej limitu to wrażenia jak najbardziej prawidłowe .
muscimol jest offline  
"Being wrong is erroneously associated with failure, when in fact, to be proven wrong should be celebrated, for it is elevating someone to a new level of understanding, furthering awareness.

There is no such thing as a smart human being, for it is merely a matter of time before their ideas are updated, changed or eradicated." Jiddu Krishnamurti

http://www.youtube.com/watch?v=n2JISEATisI

Rating: 6897 | Skill: 6.80 | OpenRating: 0
| Logitech G27 + LC | Własna sekwencja | Hamowanie: heel & toe | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 12-09-2011, 17:29   Post #12 (permalink)
Awatar RafQ

iRacing 2011 Skip Barber Series

Cytat: Napisał MKRaven Zobacz post
W przeciwieństwie np. do minionej Virginii, na której na NTM jechałem jakbym jechał na klawiaturze i pierwszy raz w życiu odpalił coś poza NFS .
To dziwne,poniewaz IMO północna czesc Virginii to krotka ale dosc trudna konfiguracja konczaca sie zdradliwym zjazdem z górki (S3).
No ale kazdy ma swoje preferencje odnosnie torow wiec nie bede polemizowal .
RafQ jest offline  
Rating: 64021 | Skill: 11.14 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Fanatec Clubsport Pedals | Logitech G25 | Hamowanie: heel & toe | Zmiana biegów: Układ H
Odpowiedź z Cytatem
stare 12-09-2011, 17:46   Post #13 (permalink)
Awatar Zenon

Kto wie, może nawet pojadę? Renka już odrosła, więc może nie zapomnę
Zenon jest offline  
I've upped my attitude....up yours!

Rating: 70451 | Skill: 6.21 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 13-09-2011, 13:29   Post #14 (permalink)
Administrator iRacing
Awatar marty_k

W zwiazku z tym, ze na wyscigu nie bedzie mnie (od czwartku jestem w rozjazdach przez jakis czas), prosze niech ktos nagra repa
marty_k jest offline  
Rating: 3448 | Skill: 5.71 | OpenRating: 0
Logitech DFGT | Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 15-09-2011, 22:17   Post #15 (permalink)
Awatar RafQ

iRacing 2011 Skip Barber Series

"Wyscig" z paskiem pokazujacym strate do swojego najlepszego czasu sesji...
RafQ jest offline  
Rating: 64021 | Skill: 11.14 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Fanatec Clubsport Pedals | Logitech G25 | Hamowanie: heel & toe | Zmiana biegów: Układ H
Odpowiedź z Cytatem
stare 15-09-2011, 22:25   Post #16 (permalink)
Awatar Race_Master

Szkoda ze tak malo osob - liczylem ze skoro darmowy tor to bedzie wiecej. No ale niestety stali bywalcy tym razem zawiedli.
Ja swoj wyscig mialem ulozony juz na t1 gdzie Klapacjusz troche narozrabial i w efekcie zahaczylem o jego rozbity bolid. Holowanie do pitow i po wyjezdzie strata ogromna. Pozniej jednak zlapalem nawet niezle tempo i gonilem. Oddublowywalem sie ale rywale nie mieli ochoty na utrudnianie mi tego wiec nici z walki. Wyscig nudny i troche szczesliwy dla mnie bo po bledach chocby Szymona udalo mi sie rzutem na tasme wskoczyc na P3. Na wyzej i tak nie mialbym szans nawet przy bezblednym wyscigu wiec musze byc zadowolony. Szkoda ze przy tak malej stawce i bez walki na torze.

EDIT:
zapomnialem jeszcze o przeprosinach dla kolegi Terleckiego za wjechanie tuz przed jego "nos" po moim wylocie z toru. Zupelnie stracilem orientacje i nie mialem pojecia ze jest kto tak blisko...Sorry.
Race_Master jest offline  

Ostatnio edytowane przez Race_Master : 15-09-2011 - 22:50

Rating: 130011 | Skill: 7.96 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Logitech G25 | Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 15-09-2011, 22:43   Post #17 (permalink)
Awatar Zenon

Hyhyhy, ja się zabiłem dwa razy, a myślałem że będzie więcej - ale Dominik podesłał mi całkiem fajnego seta. Teraz do końca już fajne tory, więc się pojawię dopełnić grid .

A, Marty - jak chcesz ten replay - na jakiś serwer plików ci wgrać?
Zenon jest offline  
I've upped my attitude....up yours!

Rating: 70451 | Skill: 6.21 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 16-09-2011, 10:40   Post #18 (permalink)
Awatar MKRaven

Świetnie nie pojechałem w wyścigu bo dziś miałem mieć ostatni egzamin w kampanii wrześniowej i trzeba było się uczyć, a się dziś rano dowiedziałem, że go nie ma...

EOT
MKRaven jest offline  
Rating: 3372 | Skill: 4.21 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 16-09-2011, 16:53   Post #19 (permalink)
Awatar muscimol

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do muscimol
Wpadłem na wyścig niespecjalnie nieprzygotowany nie licząc hotlapowania w zeszłym tygodniu. Chyba się przychylam do opinii metha jeżeli chodzi o Lime, bo o ile gdziekolwiek indziej jedzie mi się Skipem genialnie, o tyle na Lime męczyłem się okropnie, jadąc blisko swojego limitu nie umiałem zrobić 5 kółek pod rząd nie rozbijając się, tak więc taktyka na wyścig była prosta - dojechać w jednym kawałku bez błędów.

Qual wyszedł całkiem nieźle, bo udało się zrobić 3-ci czas, identyczny jak Klapacjusz, ale ja to zrobiłem na pierwszym pomiarowym a on chyba na ostatnim, tak więc to ja wystartowałem z przodu i to by było tyle jeżeli chodzi o pozytywy. Jako, że czułem się niepewnie na dłuższym dystansie, starałem się jechać bezpiecznie i moje tempo wyścigowe było po prostu żenujące, mimo wszystko jako tako udawało się trzymać strategii, pomimo dwóch niewielkich spinów w T1 byłem na P3 bo cała reszta stawki za mną i tak się porozbijała.

No i tak sobie jechałem niezagrożony, nuda dopadała no i dopadła na 57-ym kółku, nie wiem co zrobiłem, ale rozbiłem się na ścianie, podjąłem decyzję, żeby zrobić szybki TOW, skoro wszyscy za mną byli i tak zdublowani, ale coś nie wyszło, najpierw TOW >1 minuta, potem zmiana kół, nalewanie paliwa ze 30s, a na koniec dowaliło mi jeszcze naprawy bolidu >2 minuty, no i tak "rzutem na taśmę" wyprzedził mnie na mecie Race Master.

Ehh... mam nadzieję, że wystartuję na Charlotte i będę mógł się wykazać lepszym tempem i consistency .
muscimol jest offline  
"Being wrong is erroneously associated with failure, when in fact, to be proven wrong should be celebrated, for it is elevating someone to a new level of understanding, furthering awareness.

There is no such thing as a smart human being, for it is merely a matter of time before their ideas are updated, changed or eradicated." Jiddu Krishnamurti

http://www.youtube.com/watch?v=n2JISEATisI

Rating: 6897 | Skill: 6.80 | OpenRating: 0
| Logitech G27 + LC | Własna sekwencja | Hamowanie: heel & toe | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
barber, lime, park, rock, runda, series, skip

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania