Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Serie wyścigowe > Liga Race07 > Wrażenia z Wyścigów

[Race07-S2] 17.08.2009 - Spa-Francorchamps @ GT Sport

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Wrażenia z Wyścigów Na gorąco z wyścigów Ligowych

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 17-08-2009, 01:47   Post #1 (permalink)
Awatar Misiu

[Race07-S2] 17.08.2009 - Spa-Francorchamps @ GT Sport

Długość wyścigów:
przypominam, że od tego wyścigu jeździmy już na czas czyli w tym przypadku 90 minut

Lista zakwalifikowanych osób:
okres wakacyjny nie pozostaje bez wpływu na frekwencję ale mamy nadzieję, że na starcie zjawi się co najmiej 20 śmiałków gotowych do zmierzenia z legendą Spa

Sprawy organizacyjne
  • w związku z długością wyścigu prosimy o rozważne podejście do pierwszych okrażeń wyścigu, będzie mnóstwo czasu na walkę z przeciwnikami
  • szczególnie w okolicy szykany Bus Stop prosimy o utrzymywanie auta na torze i unikanie ścinek
  • dla zapominalskich przypomnienie procedury startowej:
    Cytat:
    W przypadku wyścigów endurance GTR Evolution obowiązuje sztuczny start lotny tzn. po zgaszaniu czerwonych świateł na starcie nie ścigamy się, a rozpoczynamy okrążenie formujące:

1. Zdobywca pole position rozpoczyna okrążenie formujące jako pierwszy i pozostałe auta podążają za nim jedno za drugim w kolejności wyznaczonej na gridzie;
    2. Podczas całego okrążenia formującego auta jadą jedno za drugim, zabroniona jest jazda w szyku dwóch aut obok siebie;
    3. Prędkość obowiązująca wszystkich zawodników podczas okrążenia formującego powinna się miescić w przedziale 80-120km/h;
    4. Kiedy lider wjeżdża w ostatni zakręt toru zaczyna się wyścig, może on zacząć normalnie przyśpieszać
    5. Wyprzedzanie jest dozwolone dopiero po przekroczeniu lini start/meta;
    6. Nagłe przyspieszania, hamowanie, rozgrzewania hamulców, zygzakowanie podczas okrążenia formującego jest zabronione, a wszelkie wypadki będą karane zgodnie z punktem 3 niniejszego regulaminu.

Skiny:[INDENT]skiny które pojawiły się przed tym wyścigiem:[LIST][*]kobe191: LINK[*]groovy: LINK[*]SebaOnePL: [url=http://files.simracing.pl/obrazki/ligi/Race07/Ligowe/2009/Race07_58/Obrazki/2009/10/Race07_S2_20090817_Spa_weather.jpg[/IMG][/CENTER]
Misiu jest offline  

Ostatnio edytowane przez SebaOnePL : 17-08-2009 - 09:48

Rating: 23894 | Skill: 7.18 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-08-2009, 22:24   Post #2 (permalink)
Awatar frodo111

Ja cię p.... ale mnie ten Race w....

A jechałem tak asekuracyjnie jak jeszcze nigdy. Po zjeździe na wymianę opon dostałem s&g za przekroczenie limitu a jechałem na automacie - błąd ale od kiedy przeinstalowałem grę nie chciało mi się tego zmienić - no to mam nauczkę

Wyjechałem z pitów i ponieważ miałem niezłe tempo, postanowieniem odbyć karę pod koniec wyścigu, nawet zaznaczyłem jakąś opcję opóźnienie odbycia kary w Pit menu. Przejechałem jeszcze kawałek i DSQ.... Dzięki wielkie....

No to teraz już wiem . Tylko po co ta opcja w pit menu o odłożeniu kary..
frodo111 jest offline  

Ostatnio edytowane przez frodo111 : 17-08-2009 - 22:37

Rating: 2741 | Skill: 1.60 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-08-2009, 22:27   Post #3 (permalink)
Administrator FIA GT
Awatar MaXyM

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do MaXyM
LOL. A to nie wiesz ze kare trzeba odbyc w ciagu 3 okrazen?
MaXyM jest offline  
SLS developer :: sls.simracing.pl ::

Rating: 79378 | Skill: 7.39 | OpenRating: 3692
Logitech G25 | Logitech G25 + LC | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-08-2009, 22:28   Post #4 (permalink)
Awatar Misiu

dokładnie, ta zasada obowiązuje zarówno w simach jak i w real
Misiu jest offline  

Rating: 23894 | Skill: 7.18 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-08-2009, 22:38   Post #5 (permalink)
Awatar ar2r

MaXyM - awatar masz nieaktualny, powinno być 16k postów
ar2r jest offline  
Rating: 5439 | Skill: 2.67 | OpenRating: 753
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-08-2009, 22:50   Post #6 (permalink)
Awatar Marcoone

U mnie zaczęło się nieźle bo 5-te miejsce na quallu. Potem było tylko gorzej. Najpierw straciłem 2 miejsca i o mało auta nie rozbiłem na Eau Rouge przez komara, który się przyplątał niewiadomo skąd. Jakoś udało się odzyskać rytm i dojechać do pierwszego i jedynego pitstopu, ale przy wyjeździe dostałem karę S/G za przekroczenie prędkości. Skąd ta kara to diabli wiedzą bo jechałem przez cały boks na limiterze. No ale nic to - karę odbyłem na następnym okrążeniu i wyjechałem na P14. Zacząłem gonić Tombo i na ok 18 minut przed końcem wyścigu wywaliło mi na chwilę napięcie (burza za oknem). No i to był koniec wyścigu. Porażka bo spokojnie TOP 6-7 mogło być.

EDIT - a właśnie remol. Weź się coś simracingowo ogranij bo przy każdym dublowaniu Ciebie to miałem gacie pełne. Zero przewidywalności.
Marcoone jest offline  

Rating: 49418 | Skill: 5.07 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-08-2009, 22:50   Post #7 (permalink)
Awatar remol

Tragedia
Q: PB i P19
R: Po starcie zaraz spadłem pod koniec stawki z powodu bólu głowy. Tak się wlokłem do pitu. Potem przy Bus Stop zblokowałem heble i uderzyli we mnie dublujący i znowu pit. Potem jadę znowu blokuję heblę i ściana znowu pit. Jadę już bylę dojechać 8 min do końca blokuje heble i ściana czołowo. Silnik umarł, a ja razem z nim
remol jest offline  
Rating: 4574 | Skill: 2.58 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Logitech G25 | Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-08-2009, 23:00   Post #8 (permalink)
Administrator F1'79
Awatar thuGG

rFactor F1'79 2011

Qual - dobrze P2.

Race - ależ dałem dupy, na Bus Stop przeszarżowałem z gazem i zaspinowałem w bandę, uszkodzone aero i zawiecha. Przejechałem tak całe okrązenie, bo chciałem sprawdzić jak się będzie zachowywać auto, nie dało się jechać. Mnóstwo czasu straconego i w konsekwencji spadek na P8. Szkoda bo była dobra okazja, żeby skończyć na P2.
thuGG jest offline  
Rating: 51486 | Skill: 8.39 | OpenRating: 2230
Fanatec Clubsport Wheel | Fanatec Clubsport Pedals | Thrustmaster TH8 RS Shifter | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-08-2009, 23:06   Post #9 (permalink)
Awatar 1wicek

U mnie też nie najlepiej przed szykaną avast mi sie zaktualizował zaczeło mi grą szarpać i przestrzeliłem ją kara stop and go i strata 3 pozycji.P7 to i tak dobry wynik ale lekki niesmak jest,jak u was z oponami było? bo ja ostatnie 10 okr to była masakra.
1wicek jest offline  
Rating: 12383 | Skill: 2.31 | OpenRating: 586
Odpowiedź z Cytatem
stare 17-08-2009, 23:07   Post #10 (permalink)
Administrator WTCC
Awatar kobe191

Race07 V8 Supercars 2011
rFactor FIA GT 2011
Race07 WTCC BigRaceSim 2011

@Thugg nawet na P1 bo to nie byl moj dzien

Qual: P1 choc oglnie porazka, sekunde wolniej albo i lepiej niz zwykle....

Race: przez caly wyscig nie moglem zlapac rytmu, czasy o sekunde wolniejsze, na dodatek problem z przegrzanymi hamulcami, cud ze sie nie rozbilem, dlatego jestem szczesliwy ze udalo mi sie wygrac i zawiedziony swoja slaba postawa LOL

Gratki dla podium
kobe191 jest offline  

www.rpmnet.org

Kiera ze STARA | Hamowanie: na ręcznym | Zmiana biegów: pilotem

Rating: 105556 | Skill: 15.69 | OpenRating: 17047
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
race07s2, race07s2spafrancorchamps, spafrancorchamps, sport

Narzędzia wątku
Wygląd