Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Serie wyścigowe > Liga Race07 > Wrażenia z Wyścigów

[Race07-S2] 29.06.2009 - Nurburgring @ GT Club

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Wrażenia z Wyścigów Na gorąco z wyścigów Ligowych

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 28-06-2009, 20:55   Post #1 (permalink)
Awatar Misiu

[Race07-S2] 29.06.2009 - Nurburgring @ GT Club

Długość wyścigu:
  • 44 + okrążenie formujące.

Lista zakwalifikowanych osób:
Limit zgłoszeń nie został wyczerpany, decyduje kolejność zgłoszeń aż do 30 osób.

Sprawy organizacyjne
  • podstawowa sprawa to procedura startowa, na treningach ciągle zdarzało się, że ktoś zapominał o starcie lotnym więc już najwyższa pora zapamiętać procedurę startową
    Cytat:
    W przypadku wyścigów endurance GTR Evolution obowiązuje sztuczny start lotny tzn. po zgaszaniu czerwonych świateł na starcie nie ścigamy się, a rozpoczynamy okrążenie formujące:

1. Zdobywca pole position rozpoczyna okrążenie formujące jako pierwszy i pozostałe auta podążają za nim jedno za drugim w kolejności wyznaczonej na gridzie;
    2. Podczas całego okrążenia formującego auta jadą jedno za drugim, zabroniona jest jazda w szyku dwóch aut obok siebie;
    3. Prędkość obowiązująca wszystkich zawodników podczas okrążenia formującego powinna się miescić w przedziale 80-120km/h;
    4. Kiedy lider wjeżdża w ostatni zakręt toru zaczyna się wyścig, może on zacząć normalnie przyśpieszać
    5. Wyprzedzanie jest dozwolone dopiero po przekroczeniu lini start/meta;
    6. Nagłe przyspieszania, hamowanie, rozgrzewania hamulców, zygzakowanie podczas okrążenia formującego jest zabronione, a wszelkie wypadki będą karane zgodnie z punktem 3 niniejszego regulaminu.
  • wyścig endurance tak więc prosimy o szczególną ostrożność na pierwszych okrążeniach jako, że będzie dużo czasu na walkę z przeciwnikami

Skiny
Misiu jest offline  

Ostatnio edytowane przez Misiu : 28-06-2009 - 21:24

Rating: 23894 | Skill: 7.18 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-06-2009, 21:02   Post #2 (permalink)
Administrator WTCC
Awatar BzYczek

No to ja będę pierwszy....

Jak ja kocham tego głupiego Simbina za zrobienie totalnie zbugowanej gry, która przeważnie jaja sobie robi w dzień wyścigu. Mam po prostu dość męczenia się z tą grą.

Za nic nie mogłem włączyć widoczności podpisów graczy... z tym szło by jechać ale najgorsze, że nie mogłem w ogóle włączyć pitmemu ani nie widziałem niczego co pojawia się jako info, oprócz czata z gry :/ a żeby było miło to na singlu wszystko chodzi bez najmniejszego problemu.
Nie pomogła reinstalacja DX, restart kompa, wyrzucenie XD, uruchomienie w oknie... nic nie pomagało, ot taki kaprys sobie gra dzisiaj strzeliła.

Powodzenia ja sobie odpuszczam bo nie mam ochoty się męczyć... a tak liczyłem na pierwszego endurance :/
BzYczek jest offline  
Abit QuadGT|C2D E6600@3,4|OCZ 2x1GB@950|ASUS 8800GTS 320MB|Audigy 2|HDD500|Pioneer DVR-212|Corsair 520W
32" Samsung LCD|Logitech G25|MX Revolution|CyberSnipa GamePad|Laptop Acer 5930G

Rating: 47968 | Skill: 8.92 | OpenRating: 3190
| Logitech G25 + LC | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-06-2009, 22:03   Post #3 (permalink)
Awatar Kunek

pfff nagle zniknęli mi wszyscy, ale jadę dalej. Po 6 okrążeniach i nie otrzymaniu informacji o CL, zminimalizowałem grę zajrzałem na Live View, a tam mnie oczywiście nie ma, więc opuściłem trasę i idę się wkurzać gdzie indziej :/
Kunek jest offline  

Rating: 45405 | Skill: 7.61 | OpenRating: 0
Logitech DFP | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-06-2009, 22:16   Post #4 (permalink)
Awatar m_a_t

no ja tez juz po evencie. ogolnie ten sezon dla mnie bardzo nie udany, problemy z netem i gra.
po P13 w qualu i dobrym starcie wskoczylem na P10 a potem sie zaczelo. Momo juz od wczoraj sie buntowala, ale dzisiaj postanowila sie przekalibrowywac (czy jak to sie tam pisze/mowi). jadna banda, druga i trzecia, a potem boks zeby sie naprawic, odrazu zrobilem wczesniejszy PIT i z tego wszystkiego zapomnialem dolac wahy i zalozylem sliki, po kilku okrazeniach pokapowalem sie o co B i znowu PIT . wszystko ok ale potem juz kiera nie dala za wygrana, no i trzeba bylo sie wycofac..... ehhhhh racing....
m_a_t jest offline  
-Co to jest preambuła
-Bułka przed ugryzieniem...

Rating: 964 | Skill: 0.71 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-06-2009, 22:23   Post #5 (permalink)
Awatar michaljg

Katastrofa
Sorki Albi za uderzenie przy boksach :/
michaljg jest offline  

Rating: 18017 | Skill: 8.26 | OpenRating: 2680
Logitech DFP
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-06-2009, 22:29   Post #6 (permalink)
Awatar Albi

I ja miałem dziś dziwne przygody. Niedługo po stłuczce z zawodnikiem, który wcześniej mnie zdublował ( nie wiem, czy to ma znaczenie, bo kary gra mi nie dała) pojawił się komunikat zjazd do boksu. Zjechałem, a w pit menu wszystko na szaro, tylko zatwierdź mogłem zaakceptować. Zatwierdzam, wyjezdżam, i .... STOP&GO, automatyczny limiter działał . Więc na następnym kółku zjeżdżam, pit menu na szaro, aktywne tylko opóźnij S&G, akceptuje, i .... DYSKWALIFIKACJA. Zabawy z jazdy jak po lodzie też zbytnio nie miałem, a rating znowu w dół

EDIT: np Michał

EDIT II: Gratulacje dla RaceMastera, wiecie za co
Albi jest offline  

Ostatnio edytowane przez Albi : 29-06-2009 - 23:00

Rating: 4108 | Skill: 1.15 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-06-2009, 23:06   Post #7 (permalink)
SiD
Awatar SiD

Panie Kopec dziekuje za skuteczne pozbawienie mnie P3 pieknym strzalem w dupe Pan T Wicinski tez chyba lusterek nie mial i ladnie wyrownal mi blacharke z lewej strony. Obydwa zdarzenia mialy miejsce przy dublowaniu lub chwile po nim.Zastanowcie sie troche ja sie zachowywac na dluzszych wyscigach zamiast krecic hotlapy do upadlego....

Sam event super i nie spodziewalem sie ze P4 wpadnie tym bardziej ze na deszczu dopiero w race pojechalem pierwszy raz Graty dla pudla
SiD jest offline  

Rating: 12928 | Skill: 2.62 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-06-2009, 23:08   Post #8 (permalink)
Awatar Bagley

ehhh dziwne było te dublowanie tutaj .... wpadłem w połowie wyścigu na grupkę osób która mnie dublowała i jedna z nich postanowiła zaliczyc pit, no to ja jade torem osoba zjeżdża słysze ostrzeżenie o dublującym olewam mijam metę i co S&G .................................................. ... ale p15 dowiozłem 2 pkt sa
Bagley jest offline  
http://simracing.pl/forum/image.php?type=sigpic&userid=937&dateline=12689372  93

Rating: 2807 | Skill: 2.54 | OpenRating: 0
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-06-2009, 23:10   Post #9 (permalink)
Awatar Ponte15

Jestem zadowolony z pozycji, ale z jazdy nie do końca, tyle spinów w wyścigu jeszcze mi się nie przytrafiło. Miałem jednak bardzo dobre tempo i udawało mi się odrabiać straty. Gratulacje dla RM-a, który pokazał, że da się wygrać z kobe.
Ponte15 jest offline  
Rating: 66234 | Skill: 9.10 | OpenRating: 6814
Logitech DFP
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-06-2009, 23:11   Post #10 (permalink)
Awatar Marcoone

W sumie całkiem udany event pomimo, że w quallu poszło słabo - P17 albo P16.
Dzięki konsekwentnej jeździe udało się wdrapać na P7 - końcówka była jak z najlepszych wyścigów - dzięki Thugg i G Wiciński za niesamowite emocje na koniec - było świetnie.
Pod koniec 2 stinta to już była walka o utrzymanie się na torze bo jechałem non stop na WET-ach - tak się złożyło, że nie opłacało mi się dodatkowo zjeżdżać do boksu po slick'i i postanowiłem się dokulać do końca na mokrych oponach. Można w sumie uznać, że taktyka się opłaciła.

Sorki pati za wyjazd z pobocza, po którym chyba nieźle Ci krew zagotowałem - wypadłem poza tor i myslałem, że mam wiekszą przewagę nad Tobą, a jak spojrzałem na timer to już byłeś tuż za mną i nie pozostało mi nic innego jak tylko dać na maksa po garach i liczyć, że jakoś się wyratujemy wspólnie. Jeszcze raz sorki.
S Huba - muszę o tym wspomnieć bo raz to z kolei Ty mi ciśnienie podniosłeś w początkowej fazie wyścigu (na T5 chyba). Ta obrona pozycji to mam wrażenie, że była już troszkę spóźniona .
Marcoone jest offline  

Rating: 49418 | Skill: 5.07 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
club, nurburgring, race07s2

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania