Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Serie wyścigowe > Liga rFactor Level0/1 > Level0

Za co ban ?

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Level0 Wszystko co związane z Ligą Level0

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 30-07-2010, 14:05   Post #11 (permalink)
Administrator FIA GT
Awatar MaXyM

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do MaXyM
ja tam widze duzo gadania na czacie wczoraj.

Cytat: Napisał DeeSS Zobacz post
tylko czemu tylko ja jestem na tej liście zbanowanych.
Bo bana sie dostaje za nazbierana ilosc przewinien. Widocznie ty przekroczyles limit a inni jeszcze nie. Ale nie boj.. i na nich przyjdzie odpowiednia pora.

BTW: w systemie widze tez jakis twoj speeding w pitach.
MaXyM jest offline  
SLS developer :: sls.simracing.pl ::

Rating: 79378 | Skill: 7.39 | OpenRating: 3692
Logitech G25 | Logitech G25 + LC | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-07-2010, 14:14   Post #12 (permalink)
Awatar DeeSS

Teraz przemyślałem rozmowa była ,ale 28 lipca ok 3 w nocy jak już prawie nikogo nie było na serwerze widocznie nie zauważyłem , że sesja przeskoczyła Ciągle myślałem , że bana za wczoraj dostałem no szkoda tej mojej głowy Nie powiem taki ban mi się przyda na przyszłość będę bardziej uważać.

A co teraz z moim zgłoszeniem na sobotni wyścig? dostane jakieś pkt ujemne?

Pozdrawiam.
DeeSS jest offline  
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-07-2010, 14:42   Post #13 (permalink)
aik
Awatar aik

Cytat: Napisał DeeSS Zobacz post
Pan K powiedział , że go żadne SR nie obchodzi , że jest to bez sensu.
O, i tutaj akurat miał racje
aik jest offline  

Rating: 6758 | Skill: 3.82 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-07-2010, 14:46   Post #14 (permalink)
Awatar Marcoone

To, że ktoś się nie zgadza z ideą SR (bądź jej nie rozumie) nie oznacza, że ona jest bez sensu.

Ale sugeruję aby na tym zakończyć rozważania o SR. Dla bezpieczeństwa dyskutujących
Marcoone jest offline  
Rating: 49418 | Skill: 5.07 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-07-2010, 14:55   Post #15 (permalink)
Administrator WTCC
Awatar Zinho

panie Olbryś, a czy to przypadkiem nie my mieliśmy to starcie w qualu w środę, gdzie później wdaliśmy się w krótką dyskusję? Pamiętam, że któremuś panu na O. bardzo wszedłem pod łokieć na pierwszym zakręcie i chcąc nie chcąc doszło do kontaktu (wina była obopólna, ale swoje racje trzeba było udowodnić).
Ja kiedyś też dostałem bana za gadanie poza treningami, teraz staram się tego nie robić, chyba, że ktoś mnie sprowokuje. Co do prędkości w pitlane, tu raczej staram się przestrzegać.
I jeszcze problem SR - ja tez doskonale wiem, który z panów najbardziej na to narzeka, powiem krótko, Safety Rating mozna sobie w bardzo prosty sposób wyrobić. W treningach wyjeżdżasz na czystym (w 20min zaaawsze jest jakiś czysty odcinek toru), robisz 3-4 kółka spokojnym tempem, nastepnie qual odpuszczasz, ruszasz z końca stawki i toczysz sie, czekasz, aż gawiedź troszke odjedzie i lecisz spokojnie jak w treningu. 3+6 = 9 lapów spokojnej jazdy, to jest ok. 32km. x 3-4 sesje - to juz daje SR grubo ponad 100 Pozdrawiam!
Zinho jest offline  
Rating: 11393 | Skill: 4.31 | OpenRating: 2321
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-07-2010, 15:09   Post #16 (permalink)
Awatar DeeSS

Tak panie Baran mieliśmy małe starcie, ale to normalna sytuacja która może się zawsze wydarzyć i szybko ochłonąłem jeszcze dużo przede mną bo się dopiero uczę

Co do tego SR to dobrze , że takie coś istnieje bo w innym wypadku nikt by nie zważał na to co robi jak wspomniany pan K ,który przy takiej jeździe nigdy nie wystartuje w żadnym wyścigu ligowym , a może tylko innym uprzykrzyć życie psując statystyki na treningach.
DeeSS jest offline  
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-07-2010, 17:27   Post #17 (permalink)
Awatar szostol

Cytat:
W treningach wyjeżdżasz na czystym (w 20min zaaawsze jest jakiś czysty odcinek toru), robisz 3-4 kółka spokojnym tempem, nastepnie qual odpuszczasz, ruszasz z końca stawki i toczysz sie, czekasz, aż gawiedź troszke odjedzie i lecisz spokojnie jak w treningu. 3+6 = 9 lapów spokojnej jazdy, to jest ok. 32km. x 3-4 sesje - to juz daje SR grubo ponad 100 Pozdrawiam!
Jak tak mają wyglądać treningi i nauka jazdy w grupie to faktycznie ten safety rating chyba nie do końca się sprawdza. Dobra, dorzuciłem swoje 3 grosze i na tym kończę.
szostol jest offline  
Rating: 15411 | Skill: 5.75 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-07-2010, 17:36   Post #18 (permalink)
Administrator WTCC
Awatar Zinho

Cytat: Napisał szostol Zobacz post
Jak tak mają wyglądać treningi i nauka jazdy w grupie to faktycznie ten safety rating chyba nie do końca się sprawdza. Dobra, dorzuciłem swoje 3 grosze i na tym kończę.
OK, to w takim razie co zaproponujesz, kolego szostol, ludziom, którzy faktycznie przestrzegają zasad a i tak są poniewierani i na tym tracą? To była rada dla tych, którzy chcą sobie po prostu wyrobić SR, nic nie stoi na przeszkodzie pojechać w ten sposób 3 sesji (ok. 2h), zrobić te 100-ileś SR i później już ścigać się na maxa. Treningów lv0 jest w tygodniu dostatecznie dużo, żeby móc sobie i powalczyć z narażeniem zawieszeń i pojeździć na spokojnie
Zinho jest offline  
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-07-2010, 17:55   Post #19 (permalink)
Administrator Historic
Awatar cierek

@ZinhoBRT,No to robisz filmik wrzucasz na forum i tyle.
cierek jest offline  
Rating: 3871 | Skill: 4.49 | OpenRating: 782
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-07-2010, 18:02   Post #20 (permalink)
Administrator WTCC
Awatar Zinho

Cytat: Napisał cierek Zobacz post
@ZinhoBRT,No to robisz filmik wrzucasz na forum i tyle.
Cierku, wiesz, ja akurat jestem w tak komfortowej sytuacji, ze zawsze około tej czołówki w lv0 się kręcę i tam jest spokojniej, także raczej brudu nie ma. Mi chodzi bardziej o tych ludzi ze środka, dobrze, że ktoś o tym wspomniał, z reszta ostatnio chyba nawet McLaren dopuszczał parę osób z niższym SR, ale mimo wszystko warto mieć święty spokój.

Panowie, ktoś wam brudzi, sprawa prosta - nagrywacie filmik, jesteście czyści.
Zinho jest offline  
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
ban

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania