Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Newsy i Artykuły > Newsy > SimRacingPL > Liga rFactor F1 79

F1'79 2010 - Skrót wyścigu o Grand Prix Stanów Zjednoczonych Zachodnich

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Liga rFactor F1 79 Liga rFactor F1 79

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 09-06-2010, 17:50   Post #1 (permalink)
Administratur
Awatar groovy

F1'79 2010 - Skrót wyścigu o Grand Prix Stanów Zjednoczonych Zachodnich

3 runda w lidze F1'79 2010 za nami. 24 kierowców musiało stawić czoła ulicom Long Beach w stanie Kalifornia. Był to jeden z najbardziej wycieńczających wyścigów w kalendarzu, ponieważ kierowcy mieli do przejechania aż 80 okrążeń co przełożyło się na prawie 2 godziny. Na mecie zameldowała się pechowa 13 kierowców i po zajechaniu do pitów mało kto miał siłę wysiąść z bolidu.

Po raz kolejny na torze Long Beach tryumfował Jakub Dylewski, było to jego 3 zwycięstwo pod rząd na tym obiekcie. Ze stratą 2 sekund do lidera zajechał Radosław Żukowski. Był to jego najlepszy wyścig biorąc pod uwagę poprzednie starty na Kyalami i Buenos Aires. Na najniższym podium stawił się Tomasz Kozdroń tracąc 34 sekundy do zwycięzcy. Na treningach Tomasz pisał, że chciałby jedynie dojechać w tym wyścigu... taki wynik w tym wypadku napewno był dla niego miłą niespodzianką.

Jak się można było domyślić na starcie wyścigu stawiły się w większości bolidy słabsze - Rebaque, Wolf, Copersucary, Arrowsy i tym podobne piekielne maszyny. Tylko dwie osoby zdecydowały się wybrać bolid z innym silnikiem niż Ford Cosworth DFV - Grzegorz Lenarciak i Wiktor Nowakowski. Co do tego pierwszego osobnika to nie była to niespodzianka, ponieważ kierowca już na początku sezonu deklarował się, że będzie startował jedynie w bolidach z silnikami Renault, Alfy Romeo i może Ferrari. Trzymamy kciuki, że taka taktyka przyniesie efekty.

By zobaczyć jak kierowcy poradzili sobie z torem w Kalifornii, zapraszam do obejrzenia skrótu z wyścigu.

A co jeszcze warto zobaczyć?
Dziękujemy za wzięcie udziału w wyścigu!
groovy jest offline  
Rating: 54326 | Skill: 10.77 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Logitech G25 | Własny układ H | Hamowanie: heel & toe | Zmiana biegów: Układ H
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-06-2010, 17:54   Post #2 (permalink)
Administrator Endurance
Awatar mastablasta

rFactor GP2 2011 Lato
rFactor Bathurst Legends 2011

Najlepsze jest dohamowanie 3W

hymm ale jak to mogłem obejrzeć, skoro dopiero co groovy to zapodał ?

Gratki Kuba że ci się chce mój filmik nadal w garażu siedzi i się kurzy
mastablasta jest offline  

Rating: 65225 | Skill: 8.26 | OpenRating: 9411
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-06-2010, 19:38   Post #3 (permalink)
Administrator FIA GT
Awatar Krzysztof Szczech

"aik czyli Marcin Muszyński Drugi"

No z aikiem trochę powalczyłem. W końcu tylne zawieszenie odmówiło posłuszeństwa i jadąc lekkim poślizgiem puknąłem prawym przednim kołem dokładnie tam gdzie aik. Tylko, że w moim przypadku, to się bolid rozpadł w drobny mak
Tyle się tasowaliśmy, że w końcu mnie z RafQ pomylił.
Krzysztof Szczech jest online  

Rating: 37450 | Skill: 5.47 | OpenRating: 9502
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-06-2010, 22:28   Post #4 (permalink)
Awatar Sewer

BARDZO fajny film. Wydaje mi sie ze na przyszlosc w takiej "relacji" powinny byc uwzglednione wszelkie wypadki skutkujace odpadnieciem zawodnika nawet z ostatniej pozycji. No bo to jest wazne jesli ktos odpada.
Ale sam filmik zdecydowanie super !
Wyscig tez super -szkoda ze hamulce mi padly
Sewer jest online  
ASROCK Z68 PRO3, i5 2500K@ 4.7 GHz 1.37v, Thermalright MACHO HR-02, Corsair Vengeance 2x4GB 1600 CL9 , Sapphire HD 6950@6970 900/1400, Crucial M4 64 GB, Samsung F3 500GB, Seagate Barracuda 12 500GB, Barracuda 7200.10 320GB, Topower TOP-550P3 U12 EZ 550W, Logitech G25, DELL 2209WA

Rating: 31825 | Skill: 2.30 | OpenRating: 2867
Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-06-2010, 23:19   Post #5 (permalink)
aik
Awatar aik

Cytat: Napisał Krzysztof Szczech Zobacz post
"aik czyli Marcin Muszyński Drugi"
Tytułowanie jakbym z jakiegoś szlacheckiego rodu pochodził

Filmik suuuuuper.

Cytat: Napisał Sewer Zobacz post
BARDZO fajny film. Wydaje mi sie ze na przyszlosc w takiej "relacji" powinny byc uwzglednione wszelkie wypadki skutkujace odpadnieciem zawodnika nawet z ostatniej pozycji.
Tak sobie mysle- fajnie by bylo gdyby zawodnicy sami podsylali na PW Grooviemu kiedy byly jakies ciekawe sytuacje na torze z ich udzialem- bo tak to nie wiem jak Groovi wybiera material do filmu
aik jest offline  

Rating: 6758 | Skill: 3.82 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-06-2010, 23:23   Post #6 (permalink)
Awatar Jakusa

Ogólnie to Groovy byś się przyznał, że zrobiłeś ten filmik tylko po to żeby na koniec sobie przysłodzić ile to razy nie wygrałeś

Nie no fajnie fajnie, też bym z chęcią do F3 takie coś porobił, ale nie mam głowy do robienia ujęć
Jakusa jest online  

Rating: 49448 | Skill: 8.02 | OpenRating: 43
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-06-2010, 06:30   Post #7 (permalink)
Awatar Lucas

[QUOTE=... bo tak to nie wiem jak Groovi wybiera material do filmu [/QUOTE]

Jak to jak. Zobacz kiedy byl wyscig a kiedy wydal relacje. Analizowal, ogladal wielokrotnie z kamery kazdego z kierowcow i w koncu cos wybral

A tak na powaznie to jak zwykle super material! Mam juz niezla kolekcje Twoich produkcji na dysku hehe. Zabraklo mi jedynie informacji o ktore pozycje walczyli kierowcy jak byla o nich mowa. Chodzi o to zeby chociaz szepnac ze kierowcy jadacy na miejscach ... czy cos w tym stylu.
Lucas jest offline  
Rating: 10786 | Skill: 5.13 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Hamowanie: heel & toe | Zmiana biegów: Układ H
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-06-2010, 22:10   Post #8 (permalink)
Awatar ChudY

Bardzo ładnie zrobiony filmik, oby takich więcej. , te dohamowanie 3W najlepsze oczywiście
ChudY jest online  
Rating: 18862 | Skill: 5.34 | OpenRating: 906 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
2010, f179, grand, prix, skrót, stanów, wyścigu, zachodnich, zjednoczonych

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania