Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Newsy i Artykuły > Newsy > SimRacingPL > Liga Race07 WTCC

Liga WTCC w sezonie 2010

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Liga Race07 WTCC Liga Race07 WTCC

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 14-09-2009, 07:57   Post #101 (permalink)
Awatar Race_Master

Zenon to jest normalne przeciez ze w autach wyscigowych gdzie trzyma sie wysokie obroty silnika po puszczeniu gazu w zakrecie zarzuca tylem. Zreszta w cywilnych to tez sie zdarza gdy sie troszeczke wymusi takie zachowanie. Szczegolnie jesli wybrales Chevy to ten samochod jest wyjatkowo podatny na takie reakcje. A co do tego ze bedac juz prawie bokiem nagle sie auto "odkreca" po cisnieciu gazu to tez normalne - zreszta widzialem chyba w zeszlym sezonie identyczne zachowanie na jednym z wyscigow wtcc - gosciowi postawilo honde dokladnie bokiem - w poprzek toru - i wyratowal sie elegancko mocno gazujac. Zreszta to samo bylo przy duzej predkosci na pierwszym luku Brands Hatch w Chavym - nie pamietam juz kto to byl ale moze zaraz znajde na youtube.

EDIT: to byl Jason Plato: http://www.youtube.com/watch?v=gPCGn...eature=related
Race_Master jest offline  

Rating: 130011 | Skill: 7.96 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Logitech G25 | Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-09-2009, 09:34   Post #102 (permalink)
Awatar Zenon

Nie tyle postawiło, co mu BMW z tyłu zaparkowało . Ale OK, posypuję głowę chlebem i solą i będę ćwiczył żeby było dobrze
Zenon jest offline  
I've upped my attitude....up yours!

Rating: 70451 | Skill: 6.21 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-09-2009, 13:53   Post #103 (permalink)
Awatar ar2r

Nigdzie w komentarzach do tego artykułu nie znalazłem takiego info stąd moje pytanie: Czy na SRPL można spodziewać się, z biegiem czasu, większej liczby lig na Race07/GTREvo/RaceOn. Wiem, że to mocne wybieganie w przyszłość więc od razu piszę skąd pytanie.

Piszecie, że WTCC na Race07 ma zastąpić jednocześnie dwie ligi: WTCC na rFactor i ligę Race07 w obecnej formie. Może takich osób nie ma wielu, ale dla mnie równa się to z końcem przyjemności ścigania się na SRPL. Mój Rating to nieporozumienie choć jeżdżę regularnie i regularnie kończę wyścigi, ale niestety nigdy nie byłem zbyt szybki. Raczej nie mam szans uzbierać brakujących punktów ratingowych do końca sezonu w Race07. Powiecie startuj w Level0... Niestety nie mam rFactora i teraz ciężko kupić nową, oryginalną grę. Ale nawet gdyby się dało, to i tak raczej bym nie skorzystał. Nie jestem w stanie czerpać przyjemności z jazdy w rF. Nie chcę, żeby to wyglądało na marudzenie, po prostu zupełnie nie pasuje mi ten symulator (tak, testowałem nawet aktualny mod lvl0 na pożyczonej grze). Dlatego szukam możliwości jazdy w ligach bez limitu ratingowego opartych o Race07. Ale na dzień dzisiejszy zapowiada się, że takich lig nie będzie.
ar2r jest offline  
Rating: 5439 | Skill: 2.67 | OpenRating: 753
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-09-2009, 14:29   Post #104 (permalink)
Awatar Misiu

wydaje mi się że było pisane gdzieś w komentarzach ale napiszę jeszcze raz
na dzień dzisiejszy nie ma planów kolejnej regularnej ligi na R07

chociaż teoretycznie gdyby się nagle okazało, że jest powiedzmy 100 osób chętnych na ściganie się głównie na tej platformie to na pewno trzeba by przemyśleć co z tym zrobić
Misiu jest offline  

Rating: 23894 | Skill: 7.18 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-09-2009, 14:57   Post #105 (permalink)
Awatar Race_Master

Cytat: Napisał Zenon Zobacz post
Nie tyle postawiło, co mu BMW z tyłu zaparkowało . Ale OK, posypuję głowę chlebem i solą i będę ćwiczył żeby było dobrze
Chodzilo mi raczej o to w jaki sposob sie wyratowal - po prostu mocno wciskajac gaz. Dzieki temu przod wyciagnal z poslizgu.
Race_Master jest offline  

Rating: 130011 | Skill: 7.96 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Logitech G25 | Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-09-2009, 17:06   Post #106 (permalink)
Awatar Zenon

Wiem, wiem . Na razie mój problem polega nawet nie tyle że mnie stawia w łagodnych łukach - bo tu rzeczywiście gazem można samochód wyciągnąć, dokładnie tak jak zrobił to Plato - ile na błyskawicznym, nie do opanowania spinie przy przejeżdżaniu szykan (czyli nagły skręt kierownicą prawo-lewo), konkretnie właśnie Oschers i Knockhill (na razie ). O ile cały Knockhill przejeżdżam bez problemów i z dużą przyjemnością, o tyle pierwszy kompletny lap zrobiłem gdzieś za siódmym razem, bo pierwsze sześć lądowałem na bandzie próbując przejechać szykanę "na czuja", czyli tak jak wydawało mi się to właściwie. Po prostu to co działa w obecnym modzie WTCC na rF, nie sprawdza się na Race07. Ale cza byc elestycznym
Zenon jest offline  
I've upped my attitude....up yours!

Rating: 70451 | Skill: 6.21 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-09-2009, 21:39   Post #107 (permalink)
Administrator WTCC
Awatar kobe191

Race07 V8 Supercars 2011
rFactor FIA GT 2011
Race07 WTCC BigRaceSim 2011

Cytat: Napisał ar2r Zobacz post
Nigdzie w komentarzach do tego artykułu nie znalazłem takiego info stąd moje pytanie: Czy na SRPL można spodziewać się, z biegiem czasu, większej liczby lig na Race07/GTREvo/RaceOn. Wiem, że to mocne wybieganie w przyszłość więc od razu piszę skąd pytanie.

Piszecie, że WTCC na Race07 ma zastąpić jednocześnie dwie ligi: WTCC na rFactor i ligę Race07 w obecnej formie. Może takich osób nie ma wielu, ale dla mnie równa się to z końcem przyjemności ścigania się na SRPL. Mój Rating to nieporozumienie choć jeżdżę regularnie i regularnie kończę wyścigi, ale niestety nigdy nie byłem zbyt szybki. Raczej nie mam szans uzbierać brakujących punktów ratingowych do końca sezonu w Race07. Powiecie startuj w Level0... Niestety nie mam rFactora i teraz ciężko kupić nową, oryginalną grę. Ale nawet gdyby się dało, to i tak raczej bym nie skorzystał. Nie jestem w stanie czerpać przyjemności z jazdy w rF. Nie chcę, żeby to wyglądało na marudzenie, po prostu zupełnie nie pasuje mi ten symulator (tak, testowałem nawet aktualny mod lvl0 na pożyczonej grze). Dlatego szukam możliwości jazdy w ligach bez limitu ratingowego opartych o Race07. Ale na dzień dzisiejszy zapowiada się, że takich lig nie będzie.
Opisujesz bardzo wazny problem. Zgadzam sie z Toba z w 100%, dla wiekszosci z jezdzacych w obecnej lidze Race07 w lidze WTCC nie znajdzie sie po prostu miejsce, zostaniecie skazani na rF. IMO to niesprawiedliwe.
kobe191 jest offline  

www.rpmnet.org

Kiera ze STARA | Hamowanie: na ręcznym | Zmiana biegów: pilotem

Rating: 105556 | Skill: 15.69 | OpenRating: 17047
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-09-2009, 22:45   Post #108 (permalink)
Awatar ar2r

Cytat: Napisał kobe191 Zobacz post
Opisujesz bardzo wazny problem. Zgadzam sie z Toba z w 100%, dla wiekszosci z jezdzacych w obecnej lidze Race07 w lidze WTCC nie znajdzie sie po prostu miejsce, zostaniecie skazani na rF. IMO to niesprawiedliwe.
Dobrze, że ktoś jeszcze widzi ten problem. Dzięki za wsparcie, bo po poście Misia zrobiło się lekko nieprzyjemnie. Sądzę, że teraz, regularnie ściga się niewiele więcej niż 100 osób. Zresztą licząc, że połowa chętnych odpadłaby po pierwszym wyścigu, to i tak zostaje 50 osób, a to obsada dla dwóch niezłych lig. Więc z tym progiem to chyba przesada...

A co do ścigania się na rF - dla mnie wybór jest prosty, albo Race, albo koniec jeżdżenia. W obecnej sytuacji - niestety to drugie...
ar2r jest offline  
Rating: 5439 | Skill: 2.67 | OpenRating: 753
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-09-2009, 22:50   Post #109 (permalink)
Administrator WTCC
Awatar Qbekbear

Ale to będzie Liga WTCC. To nie są luźne wyścigi jak w Race07 dotychczas. Dlatego musi być wysoki poziom, bo będziemy się napinać o wyniki

Niestety musicie zaakceptować decyzje administracji, w tej chwili obsadzenie dwóch lig na platformie Race07 jest raczej niemożliwe (z wyjątkiem pierwszych dwóch weekendów może). Dlatego ja osobiście radzę kupić za grosze rFactora i ścigać się dalej.

I nie wiem czemu po poście Misia zrobiło się nieprzyjemnie. Mi się nie zrobiło. Normalna informacja została podana i to nie ze złośliwości czy olewania.
Qbekbear jest offline  

Rating: 24458 | Skill: 6.80 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Logitech G25 | Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 14-09-2009, 22:55   Post #110 (permalink)
Administrator WTCC
Awatar kobe191

Race07 V8 Supercars 2011
rFactor FIA GT 2011
Race07 WTCC BigRaceSim 2011

Szanuje kazda decyzje Administracji. Chce tylko powiedziec ze z tego powodu ubedzie liczba aktywnych kierowcow.
kobe191 jest offline  

www.rpmnet.org

Kiera ze STARA | Hamowanie: na ręcznym | Zmiana biegów: pilotem

Rating: 105556 | Skill: 15.69 | OpenRating: 17047
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
2010, liga, race07, rfactor, sezon, sezonie, simracingpl, wtcc

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania