Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Newsy i Artykuły > Newsy > Ze świata simracingu > rFactor

rFactor: RIR Kart 2010 - wyścigi zapylaczy

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

rFactor rFactor

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 04-09-2010, 11:10   Post #1 (permalink)
Awatar remol

rFactor: RIR Kart 2010 - wyścigi zapylaczy

Nareszcie udało mi się znaleźć trochę wolnego czasu poszukanie fajnych modów. Pierwszym ściągniętym przeze mnie modem był RIR Kart 2010. Mod ten przyniósł mi tyle zabawy, że postanowiłem go tutaj opisać. Twórcą RIR Kart jest osoba o pseudonimie Altek.

Pierwsze co rzuca się w oczy po włączeniu rFactora to intro. Przekazuje ono potężną dawkę energii do gry Jednak jest wykonane w niskiej rozdzielczości co utrudnia oglądanie. Dalej spotykamy zmodyfikowane menu, do którego została podłożona muzyka POP.

Autor przygotował dla nas gokarty kategorii ICC z 45 konnym dwusuwowym silnikiem o pojemności 125ccm i sekwencyjnymi skrzyniami biegów. Do wyboru mamy bardzo dużo marek. Co ciekawe wirtualni kierowcy, którzy zasiadają za kierownicami wózków to kierowcy F1 z sezonu 2010. Pomysł ten jest bardzo fajny, ponieważ kaski z F1 mają ciekawe malowania i ładnie wygląda to podczas wyścigów.

Gdy już wybierzemy nasz ulubiony wózek, czas odpalić silnik. Dźwięk, który dobiega z motoru jest bardzo ostry i chociaż jeszcze różni się od "prawdziwego" 2T to jest coraz lepiej Słowo, którym można określić dźwięk podczas jazdy to zapylacz, jest ostro i głośno, dokładnie tak jak powinno być No dobra, wbijamy jedynkę, wyjeżdżamy z boksu i gazuuuuu To co nas czeka po wciśnięciu gazu w podłogę to eksplozja przyśpieszenie, biegi trzeba zmieniać bardzo często. Przyśpieszenie do setki to chyba pół sekundy. Redukcje biegów są bardzo łatwe, bo gra sama robi przegazówki i nie musimy się tym martwić. Kartingi z tego moda są nastawione raczej podsterownie i niestety nie udało mi poślizgać. Tutaj pojawia się też kolejny problem... Gokarty po wytrąceniu z równowagi np. poprzez najechanie na kerby, od razu przekręcają się kołami do góry. Po chwili przyzwyczajenia jazda sprawia maksimum frajdy, zbiorniki paliwa wypalają się z radością

Grafika w grze jest standardowa, nie żadnych fajerwerków, jest estetycznie i szczegółowo, mi to wystarcza. Altek zaskoczył nas natomiast różnorodnością kamer z których możemy oglądać wózek.

Podsumowując jest to jeden z najlepszych modów kartingowych, jakim miałem okazję jeździć. I jedyny mod, który z czystym sumieniem zastosowałbym do ligi w rFactorze. I mimo sporej wagi(ok. 150mb) polecam go pobrać, bo ilość zabawy jaką mi dostarczył jest nie do opisania

DOWNLOAD
remol jest offline  

Ostatnio edytowane przez remol : 04-09-2010 - 13:10

Rating: 4574 | Skill: 2.58 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Logitech G25 | Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 05-09-2010, 01:17   Post #2 (permalink)
Awatar ChudY

Bardzo fajny opis. Ja osobiście też lubie sobie pośmigac w rf kartami
ChudY jest offline  
Rating: 15848 | Skill: 5.28 | OpenRating: 1182 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
2010, kart, rfactor, rir, wyścigi, zapylaczy

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania