|
|
| Zarejestruj się | Artykuły | Projects | Kalendarz | Szukaj | Dzisiejsze posty | Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane |
| Liga SimRacingPL Historic Liga SimRacingPL Historic |
|
Ja też tak chcę!! - 1 runda Historic GTC-TC
|
LinkBack | Narzędzia | Wygląd |
|
Ja też tak chcę!! - 1 runda Historic GTC-TC
SirDuncan 09-03-2010, 23:50
![]() SirDuncan (SD) – Witam Panowie, dziękuję za poświęcenie chwilki waszego cennego czasu. Darek „IceMan” (IM) – Nie ma sprawy. Leszek „KMachine” (KM) – Cześć. Z Chęcią odpowiem na Twoje pytania. Kuba „Groovy” (G) – Siemka. Darek „Albi” (A) – Witam kolegę. SD – Groovy. W tym sezonie w ramach reklamy Twojej Ligi F1'79 zorganizowaliście akcję reklamowych podpisów. Jaki mógłbyś zaproponować dla Ligi Historic GTC-TC? G – Jak najwięcej fotek i filmików z epoki, i to najlepiej w wysokiej rozdzielczości! Nic tak nie motywuje do jazdy jak przeglądanie takich fotek czy filmów... człowiek się zastanawia: „Jak oni mogli kiedyś tak jeździć jak to się wszystko rozpadało?...” i po chwili zastanowienia przychodzi myśl: „Ja też tak chcę!”. SD – Panowie. Po kilku latach wracamy do starego pomysłu podziału aut na grupy. Zrobiliśmy błąd czy wręcz przeciwnie? IM – Tak, pomysł uważam za trafiony, tym bardziej że danym autem z grupy można wystartować tylko raz. KM – Podział na grupy to według mnie bardzo dobry pomysł. Teraz ci, dla których te szybsze samochody są nie do opanowania, mają możliwość wyboru czegoś bardziej pod ich styl jazdy i umiejętności. G – Proste, że pomysł się podoba! Zawsze byłem zwolennikiem takich kombinacji. Z sezonu na sezon powinno się urozmaicać rozgrywkę, bo niestety człowiek to taka upierdliwa istota, która się łatwo nudzi (śmiech). SD – Albi. To już Twój czwarty sezon w Historyku. Jak oceniasz zmiany wprowadzone w tym roku? A – Może być tylko lepiej. Zmiany w modzie spowodowały, że jazda znowu sprawia mi przyjemność. Pozostałe aspekty są drugorzędne, choć zachęcają do startu w Lidze. Tylko w wyścigach endurance wolał bym chyba coś innego, ale czas pokaże. SD – Wobec tego jaka strategia wyboru samochodów w tym sezonie? Wybór serca czy rozumu? KM – Przyznaję, że na razie kieruję się rozumem, ale będę się starał wybierać coś co lubię. Nie darowałbym sobie gdybym przegapił niektóre ze swoich ulubionych wozów. Jaguar E-Type, Lotus Cortina, Corvette 65, Shelby Daytona to są wozy, dla których koniecznie muszę znaleźć miejsce w tym sezonie. G – Raczej serca. Będę się starał stawiać na auta, które są nieokiełznane i dzikie. Lubię łączyć survival horror z wyścigami (śmiech). No i jest większa satysfakcja jak do mety dotrze się w jednym kawałku (śmiech). A – „Primo po pierwsze” będę wybierał samochody, które będę dobrze czuł. Konkurencyjność podczas wyścigu będzie na drugim miejscu. Sympatie co do marki i modelu na miejscu ostatnim... IM – Jeżdżę bardziej dla wyników, więc będzie to w miarę przemyślany wybór. SD – IceMan. Powrót do Historyka? Co skłoniło Ciebie do ponownego zajęcia miejsca w wozie? IM – Miałem ochotę jeździć kolejny sezon w F1 79 ale dystans 100% + obowiązek obecności na treningach to dla mnie zbyt duże obciążenie czasowe. A że jeździć coś trzeba to wybór padł na Historyka. SD – Leszku. W tym sezonie jedziesz po Mistrza, jak każdy. Jak myślisz kto mógłby zepsuć Twój plan? KM – Jeszcze tydzień przed pierwszym wyścigiem byłem przez niektórych uważany za kandydata numer jeden do tytułu, ale o lidze przypomniał sobie były mistrz z roku 2008 - Iceman. Według mnie to on jest teraz faworytem. Poza nim jest jeszcze Groovy, który pod koniec zeszłego sezonu był już naprawdę szybki. Inni to koledzy z zespołu, czyli SnikerS i Race_Master. Być może ktoś z debiutantów jak np. Sparrow włączą się do walki. SD – Albi. Tak przez pryzmat Twojego doświadczenia – Historyk to krew, pot i łzy czy wspaniała rodzinna rozrywka? A – Ostatni sezon? Zdecydowanie "maszeruj, albo giń" (śmiech). Ja poległem ... SD – Dziękuję za wywiad i widzimy się w Assen… A więc wydaje się, że ustanowienie grup samochodów wyjdzie nam na dobre. Zawodnicy, nie tylko Ci przepytani przeze mnie, wyrażają się raczej pochlebnie o możliwości wybrania pasującego im samochodu. Ponadto wydaje się, że swoboda wyboru wpłynie na złagodzenie obyczajów. Niektórzy zawodnicy mogą zacząć przedkładać piękno i grację tych wozów nad możliwość zdobywania nimi kolejnych punktów. Mamy nadzieję więc, że więcej zawodników powie – Ja też tak chcę
Ostatnio edytowane przez SirDuncan : 10-03-2010 - 08:45 |
|
Odwiedzin 719
Komentarze 1
|
| Bookmarks |
| Tagi |
| chce, gtctc, historic, runda, tak, też |
| Narzędzia | |
| Wygląd | |
|
|