Sezon w Lidze Historic GigaOm.pl 2011 zakończył się już jakiś czas temu ale z podsumowaniem zwlekaliśmy z premedytacją. Zwłoka wynikała z kompletowania nagród na koniec sezonu, które to będą rozdane podczas Gali SRPL za rok 2011.
Dzięki sponsorowi - firmie GigaOm.pl - mamy atrakcyjne nagrody na koniec sezonu. Konkretnie wygląda to tak:
1 miejsce - Mistrz Ligi Historic GigaOm.pl 2011
Marcin "Signum" Pawlica
Model Mercedes 300 SEL 6.8 AMG
Książka "Polskie samochody wyścigowe"
Film "Senna"
2 miejsce - Wicemistrz Ligi Historic GigaOm.pl 2011
Tomek "Phantom" Kozdroń
Model Ford Capri 3100 RS
Film "Senna"
3 miejsce - II-gi Wicemistrz Ligi Historic GigaOm.pl 2011
Maciek "Szczepan" Szczepaniak
Model F1 Ferrari 126C2
Książka "Polskie samochody wyścigowe"
Serdecznie gratulujemy zwycięzcom oraz wszystkim startującym w lidze Historic i wspierającym ligę w różny sposób.
No właśnie ... o wspierających i startujących będzie teraz mowa.

Sezon 2011 okazał się sezonem z bardzo dobrą frekwencją, którą udało się utrzymać od początku do końca sezonu. Administracja ligowa oraz sponsor - firma GigaOm.pl - postanowiliśmy podziękować osobom, które startowały w lidze. Oprócz wielkiego DZIĘKUJEMY, ufundowane są do rozlosowania nagrody dla najbardziej aktywnych ligowców. Mieliśmy spory dylemat w jaki sposób wytypować grupę najbardziej aktywnych ligowców. Po kilku dyskusjach przyjęliśmy, że będą to osoby które wystartowały w minimum 20 wyścigach (włącznie) na 24 wyścigi ligowe.
Są to następujące osoby:
1. Kaempf Tomek (20)
2. Kędzierski Wojtek (24)
3. Furmaniak Dominik (22)
4. Lenarciak Grzegorz (20)
5. Mielczarek Maciek (24)
6. Ochlust Mateusz (20)
7. Stanieta Robert (21)
8. Bodziony Wojtek (22)
W nawiasie są podane ilości startów. Z losowania wyłączeni są administratorzy ligi Historic GigaOm.pl 2011, zdobywcy podium w klasyfikacji generalnej oraz sponsor

Do rozlosowania są 3 nagrody:
Jedna książka "Polskie samochody wyścigowe" oraz dwie sztuki filmów "Senna".
Losowanie odbędzie się podczas Gali SRPL stanowiącej podsumowanie zmagań ligowych na całym Portalu w roku 2011. Oczywiście jeśli wylosowanej osoby nie będzie na Gali to nagroda zostanie przesłana pocztą. U nas nic nie ginie

Została nam jeszcze jedna
nagroda specjalna, która nie była wcześniej planowana ale w 100% należy się tej osobie za wielkie wsparcie, które myślę że odczuli wszyscy podczas sezonu. Jestem przekonany, że działalność tej osoby wpłynęła w sposób znaczący na frekwencję w lidze (pisałem już, że była ona bardzo dobra?

).
Za regularne robienie setów i udostępnianie ich przed każdym wyścigiem postanowiliśmy uhonorować Tomka "Rexa" Sobańskiego. Do Ciebie Tomku wędruje nagroda w postaci filmu "Senna". Przynajmniej w taki sposób możemy się odwdzięczyć za wkład w sukces ligi w roku 2011.
Jeszcze słowo o sponsorze.
Bardzo dziękujemy firmie
GigaOm.pl za wsparcie w postaci atrakcyjnych nagród na koniec sezonu i nie tylko. To wsparcie fajnie dopełniło obraz ligi i było "wisienką na pysznym torcie".
Dziękujemy także za to, że sponsor startował w wyścigach ligowych i w ten sposób wspierał ligę. Wielkie dzięki
Mah 
Jeśli ktoś będzie potrzebował systemów automatyki przemysłowej, sterowników PLC i innych specjalistycznych urządzeń w tej dziedzinie to już wiecie do kogo należy się zwrócić

Z tego co wiem będziecie mogli to zrobić podczas Gali SRPL, na którą Mah się wybiera

Dziękujemy za świetny sezon i zapraszamy do startów w roku 2012. Myślę, że "po Gali" Duncan przedstawi pomysły na sezon 2012.