Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Newsy i Artykuły > Newsy > SimRacingPL > Liga rFactor Historic

Zakończenie sezonu Historic GigaOm.pl 2011

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Liga rFactor Historic Liga rFactor Historic

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 18-01-2012, 09:48   Post #1 (permalink)
Awatar Marcoone

Zakończenie sezonu Historic GigaOm.pl 2011

Sezon w Lidze Historic GigaOm.pl 2011 zakończył się już jakiś czas temu ale z podsumowaniem zwlekaliśmy z premedytacją. Zwłoka wynikała z kompletowania nagród na koniec sezonu, które to będą rozdane podczas Gali SRPL za rok 2011.

Dzięki sponsorowi - firmie GigaOm.pl - mamy atrakcyjne nagrody na koniec sezonu. Konkretnie wygląda to tak:

1 miejsce - Mistrz Ligi Historic GigaOm.pl 2011
Marcin "Signum" Pawlica

Model Mercedes 300 SEL 6.8 AMG

Książka "Polskie samochody wyścigowe"

Film "Senna"

2 miejsce - Wicemistrz Ligi Historic GigaOm.pl 2011
Tomek "Phantom" Kozdroń

Model Ford Capri 3100 RS

Film "Senna"

3 miejsce - II-gi Wicemistrz Ligi Historic GigaOm.pl 2011
Maciek "Szczepan" Szczepaniak

Model F1 Ferrari 126C2

Książka "Polskie samochody wyścigowe"

Serdecznie gratulujemy zwycięzcom oraz wszystkim startującym w lidze Historic i wspierającym ligę w różny sposób.

No właśnie ... o wspierających i startujących będzie teraz mowa.

Sezon 2011 okazał się sezonem z bardzo dobrą frekwencją, którą udało się utrzymać od początku do końca sezonu. Administracja ligowa oraz sponsor - firma GigaOm.pl - postanowiliśmy podziękować osobom, które startowały w lidze. Oprócz wielkiego DZIĘKUJEMY, ufundowane są do rozlosowania nagrody dla najbardziej aktywnych ligowców. Mieliśmy spory dylemat w jaki sposób wytypować grupę najbardziej aktywnych ligowców. Po kilku dyskusjach przyjęliśmy, że będą to osoby które wystartowały w minimum 20 wyścigach (włącznie) na 24 wyścigi ligowe.

Są to następujące osoby:

1. Kaempf Tomek (20)
2. Kędzierski Wojtek (24)
3. Furmaniak Dominik (22)
4. Lenarciak Grzegorz (20)
5. Mielczarek Maciek (24)
6. Ochlust Mateusz (20)
7. Stanieta Robert (21)
8. Bodziony Wojtek (22)

W nawiasie są podane ilości startów. Z losowania wyłączeni są administratorzy ligi Historic GigaOm.pl 2011, zdobywcy podium w klasyfikacji generalnej oraz sponsor

Do rozlosowania są 3 nagrody:
Jedna książka "Polskie samochody wyścigowe" oraz dwie sztuki filmów "Senna".
Losowanie odbędzie się podczas Gali SRPL stanowiącej podsumowanie zmagań ligowych na całym Portalu w roku 2011. Oczywiście jeśli wylosowanej osoby nie będzie na Gali to nagroda zostanie przesłana pocztą. U nas nic nie ginie

Została nam jeszcze jedna nagroda specjalna, która nie była wcześniej planowana ale w 100% należy się tej osobie za wielkie wsparcie, które myślę że odczuli wszyscy podczas sezonu. Jestem przekonany, że działalność tej osoby wpłynęła w sposób znaczący na frekwencję w lidze (pisałem już, że była ona bardzo dobra? ).

Za regularne robienie setów i udostępnianie ich przed każdym wyścigiem postanowiliśmy uhonorować Tomka "Rexa" Sobańskiego. Do Ciebie Tomku wędruje nagroda w postaci filmu "Senna". Przynajmniej w taki sposób możemy się odwdzięczyć za wkład w sukces ligi w roku 2011.

Jeszcze słowo o sponsorze.
Bardzo dziękujemy firmie GigaOm.pl za wsparcie w postaci atrakcyjnych nagród na koniec sezonu i nie tylko. To wsparcie fajnie dopełniło obraz ligi i było "wisienką na pysznym torcie".
Dziękujemy także za to, że sponsor startował w wyścigach ligowych i w ten sposób wspierał ligę. Wielkie dzięki Mah

Jeśli ktoś będzie potrzebował systemów automatyki przemysłowej, sterowników PLC i innych specjalistycznych urządzeń w tej dziedzinie to już wiecie do kogo należy się zwrócić Z tego co wiem będziecie mogli to zrobić podczas Gali SRPL, na którą Mah się wybiera

Dziękujemy za świetny sezon i zapraszamy do startów w roku 2012. Myślę, że "po Gali" Duncan przedstawi pomysły na sezon 2012.
Marcoone jest offline  

Ostatnio edytowane przez SirDuncan : 18-01-2012 - 23:42

Rating: 49418 | Skill: 5.07 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-01-2012, 00:25   Post #2 (permalink)
Awatar feels3

ROTY rFactor Historic GigaOm.pl 2011

Gdybym wiedział że będą takie fajne nagrody, to bym jeszcze wykrzesał ze 0,2s na kółku co wyścig

To był świetny sezon
feels3 jest offline  
Bike adventure blog "If your dreams don't scare you then they aren't big enough."

Rating: 20436 | Skill: 6.37 | OpenRating: 5871
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-01-2012, 00:30   Post #3 (permalink)
Administrator F1'79
Awatar Szczepan

rFactor Historic GigaOm.pl 2011

hah, Forza Ferrari i wolę książke od filmu także git

a ja dostane coś jeszcze, o co Marcoone sie miał postarać
Szczepan jest online  

Górole syćkich krajów łączcie sie.

Rating: 66991 | Skill: 7.79 | OpenRating: 10332
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-01-2012, 00:46   Post #4 (permalink)
Administrator Historic
Awatar Thoo24Mass

rFactor Bathurst Legends 2011

Kamieniem?
Thoo24Mass jest offline  

Rating: 70557 | Skill: 9.19 | OpenRating: 14552
Logitech G25 | Logitech G25 + LC | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-01-2012, 00:51   Post #5 (permalink)
Awatar RobRSI

Ja natomiast dziękuję administracji za przygotowanie sezonu jak i całą obsługę oraz za genialny pomysł że to kierowcy typują auta do wyścigów . Myślę ze to posunięcie też spowodowało między innymi wzrost frekwencji . WIELKIE DZIĘKI SirDuncan i Marcoone
RobRSI jest offline  
Rating: 11876 | Skill: 4.18 | OpenRating: 3068
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-01-2012, 07:47   Post #6 (permalink)
Awatar Marcoone

Pomysł ten wyklarował się w sposób naturalny podczas trwania sezonu. Pierwotnie zamysł był inny - to administratorzy mieli typować auta i przedstawiać gotowe zestawy "auta - tor" poprzedzając to wcześniejszymi testami przedsezonowymi.

Z tym, że testy się trochę obsunęły, poza tym wydaje mi się że typowanie wszystkich zestawów na początku sezonu byłoby zbyt nużące na dłuższą metę (testy by obejmowały wszystkie tory). Doszło jeszcze zamieszanie z oporami i w sumie taka forma stała się nierealna do zrealizowania. Dlatego też ta forma wyboru aut do ligi jaka ostatecznie została przyjęta (testy i wybór aut przed każdym wyścigiem) była dobrym pomysłem.

Z wszystkich zestawów tor - auta, osobiście za najlepszy uważam Interlagos 79 z Corvetką, Alpiną i Fordem Capri 2600 (ten ostatni na przyczepkę trochę). Tutaj udało się w 100% zrealizować ideę "szybki i zwinny w zakrętach kontra szybki na prostej"

Były jeszcze inne fajne zestawy ale ten mi najbardziej zapadł w pamięci. Być może także dlatego, że samo Interlagos jest bardzo fajnym torem, szczególnie w wersji dłuższej na której się ścigaliśmy. Jadąc po nim i mająca w pamięci współczesne Interlagos uderzające były podobieństwa - tak jakbym jechał po współczesnym Interlagos tylko przeskalowanym
Marcoone jest offline  

Rating: 49418 | Skill: 5.07 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-01-2012, 08:13   Post #7 (permalink)
rex
Awatar rex

Wow, wielkie dzięki za nagrodę Cieszę się, że mogłem pomóc w organizacji Najlepszej Ligi na Portalu Tak jak pisałem przed sezonem uwielbiam stare auta, a że artykułów pisać nie umiem, szybki nie jestem, czasu na większe zaangażowanie zazwyczaj nie mam, to postanowiłem robić sety.
p.s. w przyszłym sezonie też będę robił sety i mam nadzieję, że się również przydadzą

wielkie kudos dla Maha
rex jest offline  

Rating: 16611 | Skill: 3.65 | OpenRating: -17
Logitech G25 | Hamowanie: heel & toe | Zmiana biegów: Układ H
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-01-2012, 22:01   Post #8 (permalink)
Mah
Awatar Mah

Tak jak napisał Marek, z mojej strony była tylko wisienka Cały tort stworzyli kierowcy biorący udział w lidze a podkład do niego dali administratorzy Jednym i drugim należą się podziękowania za klimat i walkę fair play do samego końca.
W wielu wyścigach nie dane mi było wziąć udziału ale do najlepszych muszę zaliczyć tor Turagua. Mimo, że sam sobie na nim strzeliłem gola to był to chyba mój najbardziej udany (emocjonujący) weekend na srpl.

Mam nadzieję, że frekwencja w nowym sezonie nie będzie mniejsza niż w 2011, czego sobie i Wam życzę

Edyta: podziękowania dla administracji za wybór nagród. Jak je zobaczyłem to mi ślinka pociekła Cały trud wyboru spoczywał na nich... jak to mówi moja żona "masz dobrze wyrobiony palec wskazujący"
Mah jest offline  
Samochód, którym jazda nie sprawia przyjemności nie zasługuje na miano samochodu - Soichiro Honda

Rating: 3867 | Skill: 3.11 | OpenRating: -153
Logitech G25 | Logitech G25 + LC | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
2011, gigaompl, historic, sezonu, zakończenie

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania