Szukaj:
PL EN ES
Reklama
Liga rFactor - GP2 2012 zaprasza
05 Silverstone GP
2012-06-22 21:00 - Dystans 29laps
2012-06-22 22:10 - Dystans 21laps
Wróć   SimRacing wyścigi online > Newsy i Artykuły > Newsy > SimRacingPL > Liga rFactor F1

F1 2010 - Wywiad po GP Australii

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Liga rFactor F1 Liga rFactor F1

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 31-03-2010, 21:19   Post #1 (permalink)
Awatar Dalmatynczyk

F1 2010 - Wywiad po GP Australii

Za nami drugi wyścig sezonu, który dostarczył nam ogromnej dawki emocji, której nie doświadczyliśmy od wielu wyścigów. Na starcie stanęło 24 kierowców, którzy pokazali nam piękną i czystą walkę na torze. Wyścig pełen był dramatów i niespodziewanych zwrotów akcji. O to co działo się na torze, postanowiłem zapytać trzech kierowców.

Piotr Karasiewicz „Karas” P1 – Mercedes GP Petronas

Na starcie zagwarantowałeś nam duża dawkę emocji. Przez cały wyścig próbowałeś uporać się z problemami technicznymi które nie ustąpiły aż do mety. Jednak jak można było się spodziewać zająłeś pierwsze miejsce. Myślisz, że ktoś/coś jest w stanie przerwać twoją dominację?

- Ja bym tego dominacja nie nazwał, bo dopiero dwa wyścigi za nami, ale ten sezon układa się o wiele lepiej niż ten poprzedni. Biorąc pod uwagę, ze Mój teammate nabiera tempa, inne zespoły w pocie czoła pracują nad usprawnieniami w bolidach, setupach, myślę że w połowie sezonu możemy mieć naprawdę wyrównaną stawkę walczącą o czołowe lokaty w wyścigach. Ja postanowiłem sobie wygrać jak największa ilość wyścigów w sezonie...co najmniej 10 , a czy się to uda to zobaczymy. Na początku sezonu miałem zbyt mało motywacji, ale wiosna za pasem wiec ochota do jeżdżenia będzie większa i wyniki powinny być również lepsze

Łukasz Szlęzak „Splott” P4 Mercedes GP Petronas

To był niezwykle pechowy wyścig dla Ciebie, ze szczęśliwym zakończeniem. Niespodziewany kontakt z bandą, który zaowocował wizytą w pit stopie. Do tego nieułatwiający życia dublujący. Mimo tylu utrudnień zdołałeś dojechać na P4. Po wyścigu byłeś bardzo nie zadowolony z wyniku. Co według Ciebie poszło nie tak?

- Dzień dobry, chciałbym wpierw podziękować za to - że to mój pierwszy oficjalny wywiad na SimracingPL. Jestem tym faktem zaszczycony. Wracając do wyścigu, dojechałem cudem na P4. Dublujący przeszkadzali wszystkim, nie tylko mi więc nie będę zwalać winy na nich - w końcu też się starają i jadą swoje wyścigi. Przede wszystkim zawiodło - jak zawsze zresztą - takie nie mechaniczne coś między kierownicą a kubełkiem. Popełniłem masę błędów drobniejszych i tych większych. Wszystko zaczęło się od zepsutego Q3, i startowałem z P3. Dzięki temu "otworzyłem" drogę na atomowy start Panu Adamowi "Guldudo" Koblowi i oczywiście z tego prezentu skorzystał natychmiast. Tak więc pierwszy stint był poświęcony dogonieniu i wyprzedzeniu Gula. Lecz tempo nie miałem najlepsze, nie mogłem wczuć się w bolid. Drobne błędy i powolutku traciłem prowadzącą dwójkę z oczu. Po pierwszym pitstopie było już bardzo dobrze - tempo miałem Karasia i nie popełniałem błędów. Niestety z wielu powodów nagle "pocałowałem" bandę i musiałem wcześniej wykonać 2 pitstop. Byłem wściekły, troszkę błędów popełniałem ale tempo miałem znakomite do końca wyścigu. Pod koniec dogoniłem Telissa i Gula i dołączyłem się do walki o P2. Było ciężko, każdy jechał wszystko i bezbłędnie. Nagle zdarzył się cud i Gul popełnił drobny błąd i od razu wskoczyłem na P3. Chwila ryzykownej walki i sam siebie za to ukarałem - podczas wyprzedzania od wewnętrznej całkowicie się zagapiłem i potężnie przestrzeliłem hamowanie. Cud że znów nie było pocałunku z bandą. Do teraz jestem zdziwiony jak to się mogło zdarzyć. I podium uciekło. Przynajmniej kibice mieli niezłe emocje.
Mogę się jedynie pocieszać tym, że Karaś zdobył P1 i w generalce Mercedes wysunął się na prowadzenie. Lecz z siebie jestem kompletnie niezadowolony, nie tego oczekiwałem...

Pozdrawiam

Bernard Szydłowski „NAD” P7 AT&T Williams F1

Wyścig w Albert Park był niesamowity w Twoim wykonaniu. Startowałeś z ostatniej 24 pozycji przez co musiałeś się przebijać przez słabszych kierowców. Wielką przeszkodą na drodze ku większej ilości punktów okazał się Rafalgt, z którym stoczyłeś wielki bój. Dopiero na ostatnich okrążenia zdołałeś go wyprzedzić i wywalczyć 7 miejsce. Myślisz, że krążąca opinia o tym, że był to jeden z najtrudniejszych wyścigów w twojej karierze jest prawdziwa?

- Dzięki za miłe słowa . Tak się złożyło ze z powodu awarii bolidu nie mogłem startować w kwalifikacjach. Wskutek czego start z ostatniej pozycji. W ogóle to się cieszyłem ze mogłem wystartować w tym wyścigu. A przebijanie się było na prawdę interesujące.
Miewałem w swojej karierze o wiele trudniejsze wyścigi, wiec nie zgodzę się z tą opinia.

A jakie masz oczekiwania na najbliższy wyścig? Myślisz, że ty lub twój kolega z teamu będziecie w stanie wygrać z Karasiem, który obecnie wydaje się bez konkurencyjny.

- Ja na pewno nie, nie wiem czy w ogóle na tym portalu zdążę jeszcze jakiś wyścig wygrać , ponieważ moja kariera ma się ku końcowi, w tamtym sezonie po GP Japonii miałem mały wypadek i już wtedy chciałem ją zakończyć. Lekarze jednak postarali się co nieco ,wiec jeszcze jestem i w tym sezonie. A Gul to myślę, że jak najbardziej. Szkoda tylko ze w secie zbyt dużo nie można już zdziałać.

Do wrażeń z wyścigu zapraszam do tematu -> LINK
Dalmatynczyk jest offline  

Ostatnio edytowane przez Gared : 01-04-2010 - 16:56
Rating: 1 | Skill: 0 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-03-2010, 21:49   Post #2 (permalink)
Awatar Jahu

Szkoda że tylko trzech kierowców udzieliło wywiadu. A wyścig był naprawdę interesujący, dużo ciekawszy i dużo więcej się działo niż w prawdziwej F1 Naprawdę fajnie by było poczytać i pooglądać coś więcej po każdym wyścigu.
Jahu jest offline  

Rating: 20146 | Skill: 4.58 | OpenRating: 0
Logitech DFP | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-03-2010, 21:56   Post #3 (permalink)
Awatar Splott

rFactor GP2 2011 Lato

Czy jest jakakolwiek szansa ze sie pojawi relacja wideo na zywo z wyscigow?
Splott jest offline  

Rating: 42861 | Skill: 12.27 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-03-2010, 21:58   Post #4 (permalink)
Awatar G.Mark

Przydałby się jakiś np skrót wyścigu albo chociaż coś na temat teamów ( bo przecież to manager ) typu kto zaskoczył kto zawiódł po 1szym GP itp

Choć sam nic nie pisze, to tez w sumie za wiele nie moge wymagać
G.Mark jest offline  

niech poślizg wynika z prędkości.. / BMW 318 IS Racing Edition

Rating: 70782 | Skill: 9.45 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-03-2010, 22:12   Post #5 (permalink)
Awatar Dalmatynczyk

Plan jest taki by co 3 GP robić wywiad z managerami bo co trzy wyścigi można zauważyc jakiś progres teamu, a po każdym race z kierowcami. Na razie zrobiłem z trzema, bo to w sumie mój pierwszy taki wywiad, ale nie widzę problemu by było to np 5-6 kierowców którzy w jakiś szczególny sposób wyróżnili się z tłumu

Tak więc managerowie szykujcie się na parę pytań w wtorek ^^
Dalmatynczyk jest offline  
Rating: 1 | Skill: 0 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-03-2010, 22:48   Post #6 (permalink)
Awatar Jakusa

Brawa za chęci, fajnie tak poczytać, Gared musi jeszcze zatrudnić Grooviego, żeby relacje robił

P.S. Na dole postu można by dodać link do galerii
Jakusa jest offline  

Rating: 49448 | Skill: 8.02 | OpenRating: 43
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-04-2010, 07:48   Post #7 (permalink)
Awatar Gared

Po Malezji albo po Chinach powinna się pojawić podobna jak przed sezonem analiza techniczna bolidów
Gared jest offline  

Wilk-leniwiec (Możesz mówić, Cesarz słucha).
ATARI 130 XE + MAGNETOFON .

Rating: 27246 | Skill: 5.77 | OpenRating: -240
Odpowiedź z Cytatem
stare 02-04-2010, 12:08   Post #8 (permalink)
Administrator FIA GT
Awatar Krzysztof Szczech

Cytat: Napisał Karas
Na początku sezonu miałem zbyt mało motywacji, ale wiosna za pasem wiec ochota do jeżdżenia będzie większa i wyniki powinny być również lepsze
Krzysztof Szczech jest online  

Rating: 37450 | Skill: 5.47 | OpenRating: 9502
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
2010, australii, wywiad

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania