|
F3 2010: Trzy Rzeki w Kanadzie
Piątkowa noc z 3 na 4 września 2010 roku zapiszę się w historii SimRacing.pl kolejnym nocnym wyścigiem, tym razem z ciemnościami nocy musieli zmierzyć się kierowcy Formuły 3. Areną 10 rundy zmagań był Trois Rivieres Circuit. Bardzo ciasny, nierówny uliczny tor położony w Quebec. Nazwa toru w wolnym tłumaczeniu oznacza trzy rzeki. Jednak dziesiątka jest naszą dzisiejszą liczbą. 10 zakrętów wiodących ulicami Quebec okazało się dla niektórych zbyt dużym wyzwaniem, reszta, czasami z mniejszymi i większymi przygodami dotarła na metę.

Warto przypomnieć sobie sytuację w klasyfikacji indywidualnej. Zdecydowanym liderem jest Adam Kobel(gul_dudo), doświadczony zawodnik z ogromną przewagą 95 punktów nad drugim w tabeli Jackiem Jarosińskim(Jakusa; 263pkt.). Szczególnie zacięta walka rozegra się o 2 i 3 miejsca pomiędzy wymienionym wcześniej Jackiem Jarosińskim, a depczącymi mu po piętach Kazimierskim Arturem(P3), Pawlicą Marcinem(P4) oraz Gawlikiem Przemysław(P5). Ostatni z nich traci do P2 tylko 54, a przypomnijmy, że za wygranie dwóch wyścigów podczas weekendu można zdobyć aż 45 punktów + punkty bonusowe za PP, FL czy liderowanie w czasie trwania wyścigu. Przemek Gawlik(gawr0n) powinien zwrócić naszą szczególną uwagę ponieważ to On dzierży pozycję lidera w statystykach z najlepszym czasem 58.094s. Jeśli uda mu się powtórzyć wynik podczas kwalifikacji przed pierwszym wyścigiem będzie miał ułatwione zdanie, ponieważ specyfikacja toru nie zachęca do wyprzedzania, a wszechobecne bandy zniechęcają do ryzykowniejszych manewrów. Dwudziestominutowa sesja kwalifikacyjna nie przyniosła niespodzianek. Dwa zawodnicy którzy kręcili najlepsze czasy podczas treningów – Gawlik i Pawlica. Niesamowity czas Przemka Gawlika – 57.979s sprawił, że zdeklasował całą stawkę. Drugi w kwalifikacjach Marcin stracił do niego aż 0.5s! Na tak krótkim torze jest bardzo dużą różnicą.
 Po sesji rozgrzewkowej zawodnicy ustawili się na polach startowych. Czekało ich jeszcze tylko okrążenie formujące i start do pierwszego wyścigu. Po nieco ponad minucie kierowcy znów wjechali na prostą, pozostało zająć swoją pozycję startową i wytrzymać nerwowo na pierwszym zakręcie! Zapalające się kolejno czerwone światła powodowały szybsze bicie serca, niektórym biło tak głośno, że nie słyszeli ryku dwulitrowych silników za sobą! Jeszcze chwila i.....zgasło! Wszystkie 21bolidów wyrwało do przodu! Na pierwszych miejscach było spokojnie, walka toczyła się w środku stawki. Lider Przemek Gawlik ze spokojem przejechał pierwsze zakręty i już zaczął odjeżdżać stawce. To on zdominował cały wyścig, na mecie miał ponad 20 sekundową przewagę nad drugim liderem, ale klasyfikacji generalnej mistrzostw – Adamem Koblem. Za nim jak cień przez cały wyścig podążał Artur Kazimierski. Obaj mieli tak podobne do siebie tempo, że przez zdecydowaną większość wyścigu siedzieli sobie na ogonie. Na mecie zameldowali się z różnicą zaledwie 0.8s. Na metę dotarło tylko 13 zawodników, tor pochłonął tym razem 8 ofiar.
| Poz | Imię i nazwisko | Nick | Zespół | Grid | Q Time | FL Time | Status |
| 1 | Przemysław Gawlik | gawr0n | Unicorn Racing Team | 1 | 57.979 | 58.361 | 54:35.642 |
| 2 | Adam Kobel | Gul_Dudo | Outlawz Racing Team | 5 | 58.743 | 58.896 | +22.912 |
| 3 | Artur Kazimierski | Teliss | Apoliptico Racing | 6 | 58.866 | 58.696 | +23.744 |
| 4 | Mateusz Stoparek | Xerd | Apoliptico Racing | 3 | 58.609 | 58.991 | +45.285 |
| 5 | Marcin Pawlica | Signum | BioHazard Racing Team | 2 | 58.450 | 59.237 | +1.808 +1l |
| 6 | Jacek Jarosiński | Jakusa | BioHazard Racing Team | 10 | 59.026 | 59.515 | +38.706 +1l |
| 7 | Szymon Tott | sztott | Heineken Team | 15 | 59.681 | 1:479 | +14.937 +2l |
| 8 | Artur Szykuła | Art | Outlawz Racing Team | 13 | 59.505 | 1:093 | +22.442 +2l |
| 9 | Robert Sadowski | Sadek | NoRest Racing | 11 | 59.184 | 59.937 | +27.326 +2l |
| 10 | Sammy Sekowski | Sam79 | Outlawz Racing Team | 17 | 59.898 | 59.862 | +42.042 +2l |
| 11 | Łukasz Socha | Lukky | Cortez Racing Team | 16 | 59.885 | 1:414 | +47.613 +2l |
| 12 | Przemysław Majtyka | mlodymaytek | Shell'my Racing | 21 | | 59.243 | +52.958 +2l |
| 13 | Maciej Mielczarek | dracon | Apoliptico Racing | 19 | 1:587 | 1:434 | +18.002 +3l |
| - | Robert Jakubowski | Klapaucjusz | LEM | 20 | 1:02.877 | 1:03.690 | DNF |
| - | Michał Pskiet | Kerenzikov | Heineken Team | 18 | 1:572 | 1:01.674 | DNF |
| - | Wlodzimierz Goszczycki | Xizor | Shell'my Racing | 9 | 59.021 | 59.364 | DNF |
| - | Maciej Nerc | Nero | Shell'my Racing | 4 | 58.696 | 59.140 | DNF |
| - | Maciej Pasnicki | mastablasta | BioHazard Racing Team | 14 | 59.603 | 1:709 | DNF |
| - | Łukasz Gudel | ggucio | Cortez Racing Team | 7 | 58.914 | | DNF |
| - | Wojciech Maniecki | W Maniecki | Royal Poker Racing Team | 8 | 58.996 | 59.547 | DNF |
| - | Bartosz Szafraniec | bartasPL | Royal Poker Racing Team | 12 | 59.437 | 1:740 | DNF |
Do drugiego wyścigu pierwsza dziesiątka startowała w odwróconej sekwencji. Zwycięzca R1 miał mieć w tym wyścigu trudne zadanie, jednak po wykorzystaniu drobnych błędów rywali i swojej doskonałej dyspozycji Przemysław Gawlik znów stanął na najwyższym stopniu podium! Drugi na mecie był Sammy Sekowski, który mimo startu z pierwszego pola, nie zdołał obronić się przed piekielnie szybkim Przemkiem. Trzeci znów okazał się być Artur Kazimierski, który w czasie wyścigu przeżył kilka ciężkich chwil i o mało nie odpadł z rywalizacji. Przegranym okazał się być lider mistrzostw - Adam Kobel, który zająć dopiero 7 miejsce na mecie.
| Poz | Imię i nazwisko | Nick | Zespół | Grid | FL Time | Status |
| 1 | Przemysław Gawlik | gawr0n | Unicorn Racing Team | 9 | 58.450 | 29:55.658 |
| 2 | Sammy Sekowski | Sam79 | Outlawz Racing Team | 1 | 59.718 | +37.705 |
| 3 | Artur Kazimierski | Teliss | Apoliptico Racing | 7 | 58.667 | +49.774 |
| 4 | Bartosz Szafraniec | bartasPL | Royal Poker Racing Team | 18 | 59.649 | +51.186 |
| 5 | Łukasz Socha | Lukky | Cortez Racing Team | 10 | 59.888 | +52.500 |
| 6 | Szymon Tott | sztott | Heineken Team | 4 | 1:537 | +10.989 +1l |
| 7 | Adam Kobel | Gul_Dudo | Outlawz Racing Team | 8 | 59.100 | +14.250 +1l |
| 8 | Maciej Mielczarek | dracon | Apoliptico Racing | 12 | 1:122 | +23.212 +1l |
| 9 | Maciej Nerc | Nero | Shell'my Racing | 16 | 59.396 | +30.452 +1l |
| 10 | Wojciech Maniecki | W Maniecki | Royal Poker Racing Team | 14 | 59.925 | +33.124 +1l |
| 11 | Przemysław Majtyka | mlodymaytek | Shell'my Racing | 11 | 58.925 | +44.324 +1l |
| 12 | Robert Sadowski | Sadek | NoRest Racing | 2 | 1:175 | +58.861 +1l |
| 13 | Artur Szykuła | Art | Outlawz Racing Team | 3 | 1:425 | +0.088 +2l |
| 14 | Jacek Jarosiński | Jakusa | BioHazard Racing Team | 5 | 59.433 | +38.595 +2l |
| - | Mateusz Stoparek | Xerd | Apoliptico Racing | 6 | 59.120 | DNF |
| - | Wlodzimierz Goszczycki | Xizor | Shell'my Racing | 15 | 59.540 | DNF |
| - | Łukasz Gudel | ggucio | Cortez Racing Team | 19 | 1:02.211 | DNF |
| - | Maciej Pasnicki | mastablasta | BioHazard Racing Team | 17 | 1:02.128 | DNF |
| - | Michał Pskiet | Kerenzikov | Heineken Team | 13 | 1:17.031 | DNF |
Zapraszam teraz na krótki wywiad z zawodnikami z Top3 każdego wyścigu.
Na początek gratuluje dwóch wygranych i świetnego tempa w każdym z wyścigów.
Po świetnych kwalifikacjach w których dosłownie zmiażdżyłeś pozostałych, nie pozostało Ci nic innego niż obronić pozycję przez T1 i spokojnie dojechać do mety. Jakie odczucia po wyścigu?
 Kwalifikacje były wynikiem chyba doświadczenia z sezonu poprzedniego, gdzie na Trois debiutowałem i się do niego sporo przyłożyłem. Pamięć więc była nienaruszona co do przejazdu (początkowo w zeszłym sezonie nawet opisywałem sobie sposób przejazdu w notatniku z czego skorzystałem)Czasy wzrosły o ponad 3 sekundy ze względu na zmiany w fizyce, a dokładnie przyczepność która pozwalała też zmienić pokonywanie przedostatniego zakrętu w porównaniu do zeszłego modu. Na wyścigu było ciężko. Wiedziałem że dobre okrążenia zmuszają dźwigać ciężar sporego ryzyka na T3(pomarańczowa ściana) czy T4(jak najpóźniejsze hamowanie). Dlatego ryzyko poniosłem na początku by oddalić się jak najdalej od pozostałych a potem jechać swoje i uważać na dublowanych. Pitowanie również jakoś wyszło i wróciłem na tor bez straty pozycji. Oczywiście były chwile gdy serce miałem w gardle, ale i łapałem się że byłem myślami poza wyścigiem
Startowałeś z P9, przed sobą miałeś Adama i Artura, którzy w klasyfikacji indywidualnej są przed Tobą, jak ocenisz start?
No tak, chłopaki są przede mną bo to wyjadacze, opuścili by czasami jakiś wyścig Start wyszedł tak sobie, T1 poszło gładko, na T2 już widziałem się 2w z Gulem, ale spróbowaliśmy dopiero na T3 gdzie udało mi się wyjść z niego cało. Później podobne 2w miałem bodajże z Panem Sadowskim, by na koniec kilka 2w na tym ciasnym torze przejechać z Sammym, co przyniosło sporo frajdy. Na T4 jednak popełnił błąd i wyszedłem na prowadzenie. Więc zacząłem robić szybsze kółka by się nieco od niego oddalić i zostać na prowadzeniu. I tu już odczułem zmęczenie, pomimo krótszego wyścigu, bo raz prawie wjechałem do bramy, a dwa- prawie urwałem skrzydło przednie, jednak opatrzność czuwała i na milimetry minąłem opony. No i tak doczłapałem do mety i udało się pierwszy raz w F3 zdobyć komplet punktów.
Zaraz po starcie udało Ci się przebijać wciąż wyżej i wyżej, już po 10minutach znów byłeś liderem wyścigu. Jak radziłeś sobie z myślą, że jeden nawet najmniejszy błąd przy wyprzedzaniu i możesz zaprzepaścić szansę na wygranie, a także zepsuć wyścig rywalowi?
Czujność na torze i ciągłe spoglądanie w róg ekranu czy aby żółtą nie machają (btw. czasami to szwankuje). W tym zawsze byłem kiepski, wtedy się udało
W klasyfikacji indywidualnej wyprzedziłeś Marcina Pawlicę, który walczył z chorobą i nie udało mu się pojechać drugiego wyścigu, natomiast do dwójki przed Tobą tracisz tylko 18pkt, zapowiada się emocjonująca walka o P2? I czy ktoś zdoła jeszcze w tym sezonie dogonić Adama?
Owszem, cieszę się że tracę coraz mniej, jednak jestem w plecy 4 wyścigi, o P2 może się jeszcze powalczy, natomiast P1 jest w zasięgu gdy np. Gul pójdzie w piątek wieczór na piwo, zamiast ciągle jeździć Szkoda że Signum nie pojechał drugiego wyścigu, generalka by wyglądała inaczej. Wszystko zależy jednak od czasu, którego co raz mniej i nic nie wskazuje na to że będzie go więcej niestety, więc... Czas na Putnam, tor jest ciekawy, ma sporą długą prostą i szybkie łuki, więc walki będzie sporo, jednak niejeden zasięgnie łaciny podczas spinuuuuu po trawie.
Dzięki bardzo za odpowiedzi i powodzenia w następnych wyścigach!
Po niezbyt udanych kwalifikacjach wyścig okazał się być o wiele szczęśliwszy. Za chwilę po starcie udało się zyskać kilka pozycji, jednak za Tobą jak cień przez cały wyścig podążał Artur. Na mecie dzieliło Was tylko 0.8s, jak ocenisz swoją jazdę?
Tak, kwalifikacje nie były zbyt udane, ale prawdę powiedziawszy większość kierowców miała większe/mniejsze problemy. Co do wyścigu to gawr0n był już poza zasięgiem przed zapaleniem się zielonego światła, także wynik uważam za najlepszy jaki byłem w stanie osiągnąć. Co do walki z Telissem to była bardzo długa, męcząca ale szczęśliwa.
Po świetnym drugim miejscu w R1, drugi wyścig nie był już tak udany. Po starcie z ósmego miejsca i niestety błędzie w czasie wyścigu ukończyłeś go dopiero na P7. Z czego wynikały problemy?
A konkretnie po dwóch błędach, wyścig nie ułożył się jak planowałem. Sam start był w miarę udany, niestety brałem udział w zamieszaniu na T1 któregoś okrążenia, czego efektem była wizyta po nowe przednie skrzydło. Po tym incydencie straciłem minimalnie koncentracje czego owocem były błędy, i dość średni wynik na mecie.
Mimo niezbyt udanego R2 udało Ci się zwiększyć przewagę w klasyfikacji generalnej do 110pkt. Wszystko wskazuje na to, że zmierzasz po mistrzostwo, jakie nadzieje wiążesz z kolejnymi eventami?
Przy obecnym regulaminie nie mogę być aż tak pewny swojej pozycji. Pamiętajmy, że mamy jeszcze 6 eliminacji i baardzo pokaźną ilość punktową do zdobycia. Odnośnie kolejnych zmagań na torach F3 to oczekuje od siebie przede wszystkim dojechania do mety w każdym z nich.
Kwalifikacje nie były dla Ciebie szczęśliwe, dopiero siedemnasta pozycja nie pomogła Ci w zdobyciu dużej ilości pkt. Co przyczyniło się do tak słabej dyspozycji w kwalifikacjach?
Jeżeli chodzi o moje tempo w kwalifikacji to nie bylem zaskoczony gdyż mieliśmy za mało okrążeń przejechanych na tym tu torze, tor był dla mnie nieznany wcześniej wiec w wyścigu przyszło tempo, punkty i podium z czego jesteśmy zadowoleni. Jeżeli chodzi o R1 który udało mi się ukończyć na P10. Nie było to łatwym wyczynem gdyż musiałem startować z pitów i na starcie miałem stratę +30s do lidera, tak zaczęła się moja pogoń. Na P10 udało się dopiero wskoczyć dwa kółka przed metą.
Dziesiąta pozycja w pierwszym wyścigu pozwoliła Ci startować do R2 z P1. Jednak wyścig ukończyłeś na P2, między innymi dzięki świetnej jeździe Przemka Gawlika. Co działo się w trakcie wyścigu?
R2 start z PP udany, powoli budowałem przewagę nawet miałem już ok 4s. i wiedziałem, ze P Gawlik dzisiaj na tym torze nie ma sobie równych wiec myślałem tylko nad jazda i poprawiałem swoje tempo z okrążenia na okrążenie ale to jednak nie starczyło na szybkiego Gawrona dzisiaj. Jak już mnie dogonił około półmetku wiedziałem, że będę się starał nie oddać pierwszej pozycji tak łatwo i w kilka zakrętów wchodziliśmy 2wide. Było blisko i fair, myślę, że do momentu gdzie przeliczyłem się i było too wide i spin, spadek na P3. Miałem dużą przewagę nad P4, wiec ponowna koncentracja i zacząłem pościg za P2, udało się i tak dowiozłem 2 miejsce. Po R1 moim celem było top 5 wiec pozycja 2 cieszy mnie jak najbardziej.
Jak patrzysz w przyszłość i jakie są Twoje nadzieje związane z ligą F3 2010?
Trafiłem tu tylko z umiłowania do królowej motosportu która jest F1, nie miałem wystarczająco ratingu który teraz konsekwentnie zbieram i myślę, że takim tempem jeszcze znajdę siedzenie w F1 do końca sezonu i wystartuje chociaż w jednym wyścigu. Jeżeli chodzi o moja przyszłość w F3 to powiem tyle, będę walczył o mistrzostwo od nowego sezonu bo F3 daje dużo przyjemności z jazdy i prowadzenia bolidu, czasem więcej niż F1.
Dzięki za wywiad i powodzenia.
 Podczas całego wyścigu podążałeś jak cień za Adamem, na mecie wyścigu dzieliło Was mniej niż 1s. Nie próbowałeś atakować?
Nie miałem ani jednej okazji do wyprzedzania go, mieliśmy zbyt podobne tempo. Wyścig liczył aż 55 okr. więc ryzykować bardzo nie chciałem, wolałem zdobyć punkty.
Do mety nie dojechało aż 8 zawodników, w większości przypadków przyczynił się do tego bardzo ciasny tor. Jak było u Ciebie, czy miałeś chwile w których myślałeś już, że to koniec, a może był to spokojny bieg do podium w Twoim wykonaniu?
Spokojna jazda to nie była musiałem cały czas być jak najbliżej Gul Dudo aby mieć okazję do jego wyprzedzenia. Kilka razy głównie przez niewłaściwą redukcję biegu były 3 lub 4 sytuacje, w których mógłbym zakończyć wyścig na bandzie.
Drugi wyścig na Toris Rivieres można powiedzieć, że był wyjątkowo szczęśliwy dla Ciebie. Pomimo, że niedługo po starcie musiałeś zjechać do ekipy w Pit-Stopie, co było przyczyną?
Nie zwróciłem uwagi kto bo widziałem go bardzo krótko na torze, w każdym razie ktoś postanowił z pobocza, które było po prawej stronie toru wjechać do boksu, które było po lewej stronie toru. Ostatecznie bez rozglądania się, nie ustępując nikomu wjechał w kolumnę pędzących bolidów byle dostać się do pit-lane. Zahaczył o mnie i o paru innych, straciłem w tym wypadku przedni spoiler. Niestety nie mogłem wjechać od razu do boksu bo byłem już zaraz za wjazdem, całe okrążenie przejechałem bez spoilera.
Po nieudanym początku i spadku praktycznie na sam ogon stawki, dałeś popis jazdy i kończyłeś na mecie znów jako trzeci. Dwa razy P3. Uważasz, że weekend był dla Ciebie udany, czy można było wyciągnąć jeszcze więcej?
Mogło być oczywiście lepiej, a najlepiej jakby podwójne zwycięstwo ale udało się 2 podia zdobyć z czego jestem zadowolony. Większą frajdę od wyniku wyścigów dała mi walka na torze, której mi brakowało trochę przez wakacje
Razem z Jackiem Jarosińskim zajmujecie ex equo 2 miejsce w klasyfikacji indywidualnej, jednak tracicie do Adama Kobela już 110pkt, więc o mistrzostwo będzie bardzo ciężko. Z drugiej strony Przemek Gawlik po niesamowitym evencie dla siebie odrobił stratę do Was i przy okazji znalazł się zaraz za Wami na P4. Jakie są Twoje nadzieje na kolejne wyścigi, jakie są Twoje cele?
Celem jest mistrzostwo ale na 90% bezbłędność Gul Dudo nie pozwoli na jego wywalczenie.
Dzięki za odpowiedzi i powodzenia.
Podsumowując w kolejnych wyścigach czeka Nas zacięta rywalizacja. Adam Kobel wypracował sobie już 110pkt przewagę nad resztą zawodników i jeśli tylko będzie jeździł równo i dojeżdżał w każdym wyścigu do mety mistrzostwo jest bardzo blisko. Na P2 ex equo Artur Kazimierski i Jacek Jarosiński, dla którego ten weekend nie był udany. 280pkt to jednak nie wystarczająca przewaga nad świetnie dysponowanym dominatorem weekendu w Kanadzie - Przemkiem Gawlikiem, który zdobył 262pkt. Relacje pkt pomiędzy wszystkimi zawodnikami z wyjątkiem lidera, są stosunkowo niewielkie. Tym bardziej biorąc pod uwagę ilości pkt które mogą zdobyć zawodnicy podczas jednego weekendu walka o czołowe miejsca będzie jeszcze bardziej zacięta!
| Poz | Imię i nazwisko | Nick | Zespół | Punkty |
| 1 | Adam Kobel | Gul_Dudo | Outlawz Racing Team | 390 |
| 2 | Artur Kazimierski | Teliss | Apoliptico Racing | 280 |
| - | Jacek Jarosiński | Jakusa | BioHazard Racing Team | 280 |
| 4 | Przemysław Gawlik | gawr0n | Unicorn Racing Team | 262 |
| 5 | Marcin Pawlica | Signum | BioHazard Racing Team | 234 |
| 6 | Artur Szykuła | Art | Outlawz Racing Team | 203 |
| 7 | Maciej Pasnicki | mastablasta | BioHazard Racing Team | 186 |
| 8 | Robert Sadowski | Sadek | NoRest Racing | 165 |
| 9 | Maciej Mielczarek | dracon | Apoliptico Racing | 152 |
| 10 | Przemysław Majtyka | mlodymaytek | Shell'my Racing | 150 |
| 11 | Mateusz Stoparek | Xerd | Apoliptico Racing | 92 |
| 12 | Paweł Deptuła | dPs | roli.pl Racing Team | 85 |
| 13 | Sammy Sekowski | Sam79 | Outlawz Racing Team | 76 |
| 14 | Paweł Szadkowski | Coen | SpotOn Racing Team | 67 |
| 15 | Roland Muras | Roli | roli.pl Racing Team | 61 |
| 16 | Wojciech Kręcki | Wojetek | Heineken Team | 56 |
| 17 | Wlodzimierz Goszczycki | Xizor | Shell'my Racing | 51 |
| - | Michał Pskiet | Kerenzikov | Heineken Team | 51 |
| 19 | Maciej Nerc | Nero | Shell'my Racing | 50 |
| - | Robert Jakubowski | Klapaucjusz | LEM | 50 |
| 21 | Michał Lebioda | Rubiq | Holy Cows | 41 |
| 22 | Robert Flaszyński | wielki | NoRest Racing | 37 |
| 23 | Michał Szadkowski | Ultrecht | SpotOn Racing Team | 36 |
| 24 | Dominik Furmaniak | Race Master | Hjundaj Racing | 35 |
| 25 | Tomek Izdebski | mszczuj | Cortez Racing Team | 33 |
| 26 | Łukasz Socha | Lukky | Cortez Racing Team | 32 |
| 27 | Bartłomiej Karpęcki | CaymaN | CaymaN Racing Team | 30 |
| 28 | Marek Mazurkiewicz | Wujo | Grunwald-1410 | 29 |
| 29 | Adrian Szkutek | Xan | Outlawz Racing Team | 27 |
| - | Bartosz Limanówka | debeo | Heineken Team | 27 |
| 31 | Łukasz Marcinkiewicz | SnikerS | Hjundaj Racing | 26 |
| 32 | Szymon Tott | sztott | Heineken Team | 24 |
| 33 | Łukasz Spilski | Generał | Holy Cows | 19 |
| 34 | Remigiusz Bogatek | remol | CaymaN Racing Team | 15 |
| 35 | Tomek Weber | webweb | SpotOn Racing Team | 14 |
| - | Bartosz Szafraniec | bartasPL | Royal Poker Racing Team | 14 |
| - | Łukasz Krawczuk | LuuuuuKaS | LEM | 14 |
| - | Damian Łukasik | damian_lkr | roli.pl Racing Team | 14 |
| 39 | Michał Zaremba | dalt | LEM | 12 |
| 40 | Marcin Stefaniak | Ravix | Unicorn Racing Team | 11 |
| 41 | Tomasz Szpernalowski | veex | GePard Racing | 9 |
| 42 | Piotr Kuźmiński | Orzeł | AVANTI GP | 8 |
| 43 | Wojciech Maniecki | W Maniecki | Royal Poker Racing Team | 7 |
| - | Jan Filipek | Finidi | NoRest Racing | 7 |
| 45 | Patryk Łyjak | Bagley | CaymaN Racing Team | 3 |
| 46 | Jakub Borucki | dodgers | Holy Cows | 1 |
| - | Jacek Raczyński | Jacquest | AVANTI GP | 1 |
| 48 | Łukasz Gudel | ggucio | Cortez Racing Team | 0 |
| - | Michał Mroczek | majeklth | Hjundaj Racing | 0 |
Galerię zdjęć skomponował Signum(Marcin Pawlica)
|