Za nami 5 weekendów wyścigowych, od początku sezonu fotel lidera utrzymuje Gul_Dudo, na drugim miejscu po mały tasowaniu jest Teliss a trzecie miejsce przypada gawr0nowi. Posłuchajmy więc krótkich wywiadów.
Adam "Gul_Dudo" Kobel
Witaj Adam, czy zgodzisz się na krótki wywiad?
Zgadzam się na wywiad
W sezonie 2008 i 2009, byłeś bezkonkurencyjny, co motywuje Cię do dalszych startów w lidze?
Duży fun z jazdy, i mało "polityki" w samej organizacji ligi
Jesteśmy w 1/3 sezonu 2010, pojawia się wiele głosów, że znów zdominujesz ligę, jakie jest Twoje zdanie na ten temat?
Myślę, że te opnie są mocno przesadzone. Wystarczy spojrzeć na klasyfikacje generalną w której widać 4-5 zawodników którzy ubiegają się o miejsce lidera. Poza tym jest jeszcze kilku kierowców, którzy nie ustępują prędkością od czołówki ale brakuje im szczęścia
W kim upatrujesz najgroźniejszych rywali?
Co do samych "nazwisk" to na pewno gawr0n, Teliss, masta, Rubiq miał swoje chwile, a nie jaki Jakusa ładnie się przyczaił z dość dużą ilością punktów

Poza tym trzeba dodać, że występują lokalne zaskoczenia. Wiemy przecież bardzo dobrze, że jednemu tor pasuje bardziej a drugiemu mniej i tu też upatruje kilka niespodzianek
W tym sezonie przeszedłeś do Outlawz Racing Team, czy jesteś zadowolony z tego wyboru?
Oczywiście, jest to bardzo profesjonalny team, który wie czego oczekiwać od kierowcy, i z pomocą wysokiej jakości inżynierów dąży do tego celu

Artur "Teliss" Kazimierski
Cześć Artur, mogę zadać kilka pytań?
Pewnie
Po fantastycznej końcówce sezonu 2009, byłeś uważany za jednego z największych pretendentów do tytułu mistrza w kolejnym sezonie.
Jednak jak na razie wyniki nie są rewelacyjne, co o tym sądzisz?
Czy ja wiem czy nie są rewelacyjne? Może nie jest tak dobrze jak w końcówce 2009 ale jak na razie jestem zadowolony. Gul chyba nigdy nie miał tak małej przewagi nad drugim w tej części sezonu. Brakuje mi na każdym torze 0.2-0.3s do gawr0na lub Gula w tempie wyścigowym. Jeżeli odnajdę tą stratę i uda się jeździć takim tempem bezbłędnie to będzie można zacząć łatwiej wygrywać i nadrabiać punkty w generalce.
Jak ocenisz poziom ligi w porównaniu do roku 2009?
Zdecydowanie zmniejszyła się strata reszty do czołówki i coraz częściej potrafią jej zagrażać. To cieszy, że nie walczy się wciąż z tymi samymi.
-W obecnym sezonie startujesz w barwach Apoliptico Racing, czy jesteś zadowolony ze współpracy z zespołem?
Tak.

Przemysław "gawr0n" Gawlik
Cześć Przemku, czy masz czas porozmawiać chwilę?
Mam , slucham Cie bardzo
Mimo największej ilości PP, zajmujesz dopiero 3 miejsce w klasyfikacji generalnej. Czy stawka jest tak wyrównana czy możne masz sobie coś do zarzucenia?
Tak,stawka jest wyrównana, znane na forum już są zwycięstwa osób które w sezonie 2009 nie zdobyły ani PP ani żadnego P1. Na rzecz wyrównania stawki pracuje również znany wszem i wobec "joker",który przybliży co niektórych do czoła stawki. Mam sobie do zarzucenia parę rzeczy, ale w większości wyścigów nie ukończyłem ich z czyjegoś powodu. W dodatku w domu obecnie mam remont i warunków do jazdy brak,wiec z tego trzeciego miejsca polecę sporo w dol. Szkoda mi Cleveland, bo już w zeszłym roku ujeżdżałem go Ftrójką i sprawiał niesamowitą frajdę z kręcenia kołem.
Jak oceniasz rozkład sił zespołów w tym roku, czy uważasz, że Unicorn Racing Team zdoła nawiązać walkę o mistrzostwo?
No cóż,super nam nie idzie, Marcin89 zrezygnował, bo go OW zjadło

i przeszedł na ciemną stronę mocy. Atutem Ravixa jest dojeżdżanie do mety i powtarzalność. Jako zespół niestety w tym roku nie jesteśmy konkurencyjni
W sezonie 2009 wyjawiłeś, że sekret Twojej szybkości tkwi w Soku marchewkowym i suchych bagietkach, czy nadaj stosujesz ta technikę?
Tak

z soku marchewkowego pije gumisiowy soczek(brand new flavour) który dodaje mi superspida, a bagietki uzupełniają mój organizm w niezwykle pożywne substancje odżywcze, więc jak tu nie być szybkim
Dzięki