Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Newsy i Artykuły > Newsy > SimRacingPL > Liga rFactor F3

F3 2010 - Wywiady z prowadzącą trójką

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Liga rFactor F3 Liga rFactor F3

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 11-05-2010, 12:17   Post #1 (permalink)
Administrator F3
Awatar Jakusa

F3 2010 - Wywiady z prowadzącą trójką

Za nami 5 weekendów wyścigowych, od początku sezonu fotel lidera utrzymuje Gul_Dudo, na drugim miejscu po mały tasowaniu jest Teliss a trzecie miejsce przypada gawr0nowi. Posłuchajmy więc krótkich wywiadów.

Adam "Gul_Dudo" Kobel

Witaj Adam, czy zgodzisz się na krótki wywiad?

Zgadzam się na wywiad

W sezonie 2008 i 2009, byłeś bezkonkurencyjny, co motywuje Cię do dalszych startów w lidze?
Duży fun z jazdy, i mało "polityki" w samej organizacji ligi

Jesteśmy w 1/3 sezonu 2010, pojawia się wiele głosów, że znów zdominujesz ligę, jakie jest Twoje zdanie na ten temat?
Myślę, że te opnie są mocno przesadzone. Wystarczy spojrzeć na klasyfikacje generalną w której widać 4-5 zawodników którzy ubiegają się o miejsce lidera. Poza tym jest jeszcze kilku kierowców, którzy nie ustępują prędkością od czołówki ale brakuje im szczęścia

W kim upatrujesz najgroźniejszych rywali?
Co do samych "nazwisk" to na pewno gawr0n, Teliss, masta, Rubiq miał swoje chwile, a nie jaki Jakusa ładnie się przyczaił z dość dużą ilością punktów Poza tym trzeba dodać, że występują lokalne zaskoczenia. Wiemy przecież bardzo dobrze, że jednemu tor pasuje bardziej a drugiemu mniej i tu też upatruje kilka niespodzianek

W tym sezonie przeszedłeś do Outlawz Racing Team, czy jesteś zadowolony z tego wyboru?
Oczywiście, jest to bardzo profesjonalny team, który wie czego oczekiwać od kierowcy, i z pomocą wysokiej jakości inżynierów dąży do tego celu

Artur "Teliss" Kazimierski

Cześć Artur, mogę zadać kilka pytań?
Pewnie

Po fantastycznej końcówce sezonu 2009, byłeś uważany za jednego z największych pretendentów do tytułu mistrza w kolejnym sezonie.
Jednak jak na razie wyniki nie są rewelacyjne, co o tym sądzisz?

Czy ja wiem czy nie są rewelacyjne? Może nie jest tak dobrze jak w końcówce 2009 ale jak na razie jestem zadowolony. Gul chyba nigdy nie miał tak małej przewagi nad drugim w tej części sezonu. Brakuje mi na każdym torze 0.2-0.3s do gawr0na lub Gula w tempie wyścigowym. Jeżeli odnajdę tą stratę i uda się jeździć takim tempem bezbłędnie to będzie można zacząć łatwiej wygrywać i nadrabiać punkty w generalce.

Jak ocenisz poziom ligi w porównaniu do roku 2009?
Zdecydowanie zmniejszyła się strata reszty do czołówki i coraz częściej potrafią jej zagrażać. To cieszy, że nie walczy się wciąż z tymi samymi.

-W obecnym sezonie startujesz w barwach Apoliptico Racing, czy jesteś zadowolony ze współpracy z zespołem?
Tak.

Przemysław "gawr0n" Gawlik

Cześć Przemku, czy masz czas porozmawiać chwilę?
Mam , slucham Cie bardzo

Mimo największej ilości PP, zajmujesz dopiero 3 miejsce w klasyfikacji generalnej. Czy stawka jest tak wyrównana czy możne masz sobie coś do zarzucenia?
Tak,stawka jest wyrównana, znane na forum już są zwycięstwa osób które w sezonie 2009 nie zdobyły ani PP ani żadnego P1. Na rzecz wyrównania stawki pracuje również znany wszem i wobec "joker",który przybliży co niektórych do czoła stawki. Mam sobie do zarzucenia parę rzeczy, ale w większości wyścigów nie ukończyłem ich z czyjegoś powodu. W dodatku w domu obecnie mam remont i warunków do jazdy brak,wiec z tego trzeciego miejsca polecę sporo w dol. Szkoda mi Cleveland, bo już w zeszłym roku ujeżdżałem go Ftrójką i sprawiał niesamowitą frajdę z kręcenia kołem.

Jak oceniasz rozkład sił zespołów w tym roku, czy uważasz, że Unicorn Racing Team zdoła nawiązać walkę o mistrzostwo?

No cóż,super nam nie idzie, Marcin89 zrezygnował, bo go OW zjadłoi przeszedł na ciemną stronę mocy. Atutem Ravixa jest dojeżdżanie do mety i powtarzalność. Jako zespół niestety w tym roku nie jesteśmy konkurencyjni

W sezonie 2009 wyjawiłeś, że sekret Twojej szybkości tkwi w Soku marchewkowym i suchych bagietkach, czy nadaj stosujesz ta technikę?
Tak z soku marchewkowego pije gumisiowy soczek(brand new flavour) który dodaje mi superspida, a bagietki uzupełniają mój organizm w niezwykle pożywne substancje odżywcze, więc jak tu nie być szybkim

Dzięki
Jakusa jest offline  

Ostatnio edytowane przez groovy : 11-05-2010 - 21:31

Rating: 49405 | Skill: 8.07 | OpenRating: 0
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 12-05-2010, 21:28   Post #2 (permalink)
dPs
Awatar dPs

dobre
dPs jest offline  
Rating: 6687 | Skill: 4.71 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 13-05-2010, 12:13   Post #3 (permalink)
Awatar majeklth

Krótko,zwięźle i na temat
majeklth jest offline  
Rating: 4565 | Skill: 2.24 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-05-2010, 20:06   Post #4 (permalink)
Awatar Kerenzikov

Podoba mi się, może kiedyś mnie ktoś o coś spyta i nie chodzi mi o to dlaczego kogoś wyeliminowałem z wyścigu w panelu może wrażenia debiutantów po sezonie czy jak.
Kerenzikov jest offline  

Rating: 4647 | Skill: 3.06 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 19-05-2010, 20:37   Post #5 (permalink)
Administrator F3
Awatar Jakusa

Spokojnie, na debiutantów przyjdzie pora
Jakusa jest offline  

Rating: 49405 | Skill: 8.07 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
2010, prowadząca, trójka, wywiady

Narzędzia wątku