No ch³opaki, zaklepywaæ sobie 28-29 Maja 2011

Wiem, ¿e to jeszcze masa czasu ale impreza nie byle jaka
SIM-RACING.DE: VIRTUAL TEAMRACING & GT-Eins.de Endurance Series: News
Póki co, s± tylko najwa¿niejsze informacje:
DATA: 28-29.2011
TOR: Circuit de la Sarthe

MOD: Enduracers + ServicePack 1
AUTA: LMP1 + GT1
TRANSMISJA TV: tradycyjnie na Simrace.TV
Warto ju¿ siê nad tym zastanowiæ a nawet ustaliæ wstêpnie sk³ad. Prawdopodobnie bêdzie to do max 5 osób w teamie. Z do¶wiadczenia wiem, ¿e i w 3 da rade pojechaæ. Z Radkiem to i we dwóch próbowali¶my

(bo sk³ad nam siê posypa³ tu¿ przed wy¶cigiem) , niestety wieczorem po kilku ¶wietnych godzinach jazdy, nie uda³y nam siê 2 zmiany i musieli¶my po¿egnaæ siê z rywalizacj±. Co by nie by³o, i tak banany mieli¶my na twarzach wiêc naprawdê WARTO
Dla wyja¶nienia dodam (tym co mo¿e nie wiedz±, a chcieli by pierwszy raz spróbowaæ) , w rFie mo¿na dokonywaæ zmian kierowców w trakcie odbywania pitstopu (i na takiej zasadzie ¶cigaj± siê na sim-racing.de). Niestety rFactor to nie idealna platforma i potrafi siê w takim momencie sypn±æ, czyli po prostu "po zmianie kierowcy" nie mo¿na ju¿ wyjechaæ na tor albo auto przejmuje AI i przeskakuje po bandach (w dos³ownym tego znaczeniu

) . Ryzyko to mo¿na jednak zminimalizowaæ, czego przyk³adem jestem np Ja i Dodgers, kiedy to podczas 6H Le Mans w 2010 na FFSC , zmieniali¶my siê 4 razy i wszystko posz³o jak z p³atka a na testach te¿ wszystko by³o ok. Wtedy to mieli¶my wszystkie ustawienia identyko czyli warto¶ci w plikach PLR, Controller itp starali¶my siê mieæ identyczne (nawet taka pierdo³a jak kont obrotu wirtualnej kierownicy w rF mielismy ten sam), set identyczny (a w nim tak¿e i SL oraz balans hamulców) . Ró¿ni³y nas chyba tylko ustawienia grafiki, chocia¿ i tego nie wiem czy nie mieli¶my identycznego (mo¿liwe ¿e niepotrzebnie ale wiecie, przezornym trzeba byæ

). W trakcie wy¶cigu 24h z Radkiem nie dopilnowali¶my tego by mieæ identyko pliki i mo¿liwe, ¿e nasze problemy by³y tym spowodowane. Poza tym mo¿liwe, ¿e zale¿y to te¿ trochê od moda i po prostu Endurancer jest "stabilniejszy" (skoro jedne siê zwieszaj± po zminimalizowaniu go Alt+Tab a inne nie no to mo¿e i w kwestii "zmian" mo¿e byæ mod lepszy i gorszy)
Wiêc je¶li kto¶ siê boi zmian i tylko dlatego nie chcia³ by pojechaæ to powinien jeszcze raz siê zastanowiæ

bo zagro¿enie niepowodzenia zmiany kierowców (je¶li siê wszystkiego wcze¶niej dopilnuje) jest bardzo ma³e a satysfakcja z uczestniczenia, nie wspominaj±c ju¿ o osi±gniêciu mety na dobrej pozycji, jest ogromna, uczucie wrêcz niepowtarzalne

. Na pocieszenie dodam ¿e Sim-Racing.de udostêpnia tzw T-Cara, którego mo¿na dostaæ po pierwszej nieudanej zmianie, czyli ma siê niejako 2 szanse
Klimatu, jaki wytwarza siê w trakcie wy¶cigu 24h, nie do¶wiadczycie w ¿adnym innym wy¶cigu/lidze. Ustalanie strategii, "nocne rozmowy" na TS-ie, wspieranie siê, ¿artowanie (np ¿eby go¶æ nie zasn±³

) , czasem nawet pilotowanie... móg³ bym d³ugo wymieniaæ.
Mam nadzieje ¿e chêtnych nie zabraknie, i stworzymy minimum kilka silnych zespo³ów.
Trzeba pomy¶leæ nad skinem... yyy znaczy siê kto go zrobi

¿eby siary nie by³o

. Impreza na Sim-Racing.de organizacyjnie, jest na najwy¿szym poziomie, wiêc wygl±daæ i prezentowaæ trzeba siê nienagannie

Je¶li s± osoby które niedawno zaczê³y siê u nas ¶cigaæ a s± zainteresowane tym eventem, nie ma najmniejszego problemu. Nie mniej jednak bêdziemy je obserwowaæ na treningach/testach (bo Sim-Racing.de na pewno takie zorganizuje) i je¶li nie bêdzie ¿adnych przeciwwskazañ to z nami pojedzie

.
Jak organizatorzy co¶ wiêcej podadz± szczegó³ów, to rozwiniemy w±tek.
au revoir