Cytat: Napisał
nevo
Przyznam że Jade Empire jest dobrą grą, szkoda tylko że na jeden raz, o liniowości już nie wspomnę. Skoro o tej grze mowa, to zagraj w Fable czy Sudeki.
W obie gralem. Sudeki jest proba zaszczepienia jRPG na amerykanskiego klocka. Tytul nie powalil mnie w ogole , zas Fable jest dla mnie gra srednia , przeszedlem bez wypiekow na twarzy. Zostala cieplo przyjeta tylko ze wzgledu na to , ze takich gier na pc praktycznie nie ma. Ktos kto zjadl zeby na rpg'ach z PSX czy PS2 nie bedzie tym zachwycony. Fabula nie poraza , jedynie schemat walki jest ciekawy , jak i skille.
Cytat:
W Fallouta nawet nie grałem (ignorant ze mnie; a tak na serio to znowu realia mi nie podchodzą), w KOTOR tyż nie (żaden ze mnie fan SW), za to Baldury to dla mnie wzorcowe klasyczne cRPG. Ostatnia gra tego typu to NWN 2 i dodatek (są naprawdę świetne).
Kotory ze SW nie maja nic wspolnego i dlatego sa pozycjami genialnymi. Porazajaca fabula , dlugosc rozgrywki , dwie sciezki (jasna i ciemna strona) , interesujacy bohaterzy (interakcje miedzy nimi) oraz klimat , ktory w czesci drugiej jest jeszcze lepszy. Sam za SW nie przepadam , a w Kotory zagrywalem sie bo to nie ma z tym zadnego zwiazku poza...mocami Jedi...