Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Newsy i Artykuły > Newsy > Wyścigi Real > Inne

III runda Pucharu GKSK

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Inne Newsy o pozostałych seriach wyścigowych

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 31-07-2010, 13:55   Post #11 (permalink)
Awatar decode

Trochę jeszcze edytowałem więc można doczytać ponownie.

Generalnie to pytać jak ktoś myśli o ściganiu, bo na razie jest jeszcze możliwość wejścia w ten sport po sensownych kosztach (oczywiście zależy to od kategorii) i chcemy żeby było nas więcej.
decode jest offline  

F1 '79
Adrenaline starts to flow...

Rating: 14752 | Skill: 1.96 | OpenRating: 438
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-07-2010, 14:08   Post #12 (permalink)
Awatar debek007

Hej. dzięki za odpowiedzi!
Karta chciał bym kupić, nie wypożyczyć.
Szukam wózka z manualną przekładnią (warto?), i z tego co znalazłem pozostaje tylko kategoria Easykart 125 Shifter
Jak u nich z frekwencją?
A co do kosztów weekendu ile wynosi wpisowe, Jakie paliwko się tankuje(ile za litr?)
Ile kompletów opon się zużywa średnio i jaki jest koszt kompletu(średnio drogiego
Koszt serwisu karta, to na pewno różnie, ale taki silnik na długo starcza?
Ustawiacie te wózki jakoś przed startem(nie licząc ciśnienia)?
Yo!
debek007 jest offline  
Rating: 1629 | Skill: 3.60 | OpenRating: 0
Fanatec Porsche 911 GT3 RS Wheel | Fanatec Clubsport Pedals | Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-07-2010, 14:15   Post #13 (permalink)
Awatar ChudY

shifter się w tym roku rozpad , 250 za runde paliwo to normalnie z cpn. W szybkich kategoriach to komplet na runde minimum czyli 700zł . Silnik w rotaxa starcza na sezon, silnik vortexa (rok 125) starcza na weekend potem remont.. Co do ustawień to reguluje sie sztywnośc ramy, zbierznośc i pochylenie kól i ciśnienie.
ChudY jest offline  
Rating: 18862 | Skill: 5.34 | OpenRating: 906 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-07-2010, 14:25   Post #14 (permalink)
Awatar ChudY

Co do karta z wską to bart ma jednego na sprzedaż KARTING GOKART WSK 125 NOWE CZĘŚĆI FILM (1165291970) - Aukcje internetowe Allegro jeździłem nim osobiście, szału nie ma, ale też nie jest tragicznie, jak ktoś chce miec większe przeżycia niż na hondach rekreacyjnych to dobra rzecz ;D Na jednym zdjęciu widac mojego w oddali
ChudY jest offline  
Rating: 18862 | Skill: 5.34 | OpenRating: 906 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 31-07-2010, 15:01   Post #15 (permalink)
Awatar decode

Cytat: Napisał debek007 Zobacz post
Hej. dzięki za odpowiedzi!
Karta chciał bym kupić, nie wypożyczyć.
Szukam wózka z manualną przekładnią (warto?), i z tego co znalazłem pozostaje tylko kategoria Easykart 125 Shifter
Albo WSK 3 biegi

Jak u nich z frekwencją?
Najlepiej sprawdź wyniki, do których linka podałem. Są też z poprzednich sezonów. Nie chciałbym nakłamać.

A co do kosztów weekendu ile wynosi wpisowe, Jakie paliwko się tankuje(ile za litr?)
"10. Ustala się na rok 2010 maksymalną wysokość wpisowego od zawodnika dla wszystkich kategorii we wszystkich cyklach imprez umieszczonych w kalendarzu sportu kartingowego (za wyjątkiem zawodów międzynarodowych) w kwocie 250,- zł. za każdą rundę. W opłacie wpisowego zawarta jest już opłata za transpondery. W przypadku uczestnictwa zawodnika w większej liczbie kategorii niż jedna podczas jednej imprezy, za każdą następną kategorię zawodnik wnosi opłatę 125,- zł."
Kojarzę, że za Puchar Winobrania 2009 w Zielonej Górze wpisowe dla Easykartów było 400 zł za jedną rundę ale to może były zawody poza cyklem. Easykart generalnie należy do tych droższych, a Shifter będzie raczej najdroższym ale tutaj lepiej wpaść na zawody i podpytać zawodników/dystrybutorów/osoby z teamów albo podzwonić po dystrybutorach.
Paliwo zazwyczaj Verva 98 z najbliższej, wskazanej w regulaminie zawodów stacji. Dla niektórych kategorii jest czasem (zawsze) dystrybuowane przez organizatora ale nie wiem za ile.

Ile kompletów opon się zużywa średnio i jaki jest koszt kompletu(średnio drogiego
To znowu zależy od kategorii. W Easym, Rotaxie, ROKu nawet 2 komplety na jedną rundę. Niekoniecznie dlatego, że się do końca zużywają Znajdź na stronie PZM w dziale komunikaty komunikat nr 2/2010 - wykaz opon na sezon 2010 dla wszystkich kategorii wraz z cenami. U nas slicki (twardsze niż gdzie indziej, narzucone przez regulamin) wystarczają nawet na pół sezonu.

Koszt serwisu karta, to na pewno różnie, ale taki silnik na długo starcza? Ustawiacie te wózki jakoś przed startem(nie licząc ciśnienia)?
Yo!
To bardzo zależy od teco co trzeba serwisować i nie sposób na to ogólnie odpowiedzieć. Nikt też za bardzo nie chce podać kosztu serwisu podczas zawodów, ale orientacyjny chyba wcześniej podawał Daniel. Silnik WSK wystarczy nawet na wiele sezonów, jak się "kończy" robi się remont i jeździ dalej. Silniki Rotax (kat. Senior Max) podobno wytrzymują bez remontu 1-1,5 sezonu. Worl Formula, która może wejdzie w 2011 podobno też tyle. Nie wiem jak Easy. Na pewno warto mieć na zawodach silnik zapasowy i na to pozwala regulamin.
Jeśli dobrze pamiętam to przełożenia dla Easy na dany tor są narzucone z góry. U nas się samemu dobiera. Reguluje się pracę gaźnika, czasem dyszę, czasem rozstaw kół, zbieżność i pochylenie z przodu (jak rama ma taką regulację), sztywność (jak rama ma). W WSK trzeba dodatkowo parę rzeczy kontrolować przed i w trakcie rundy, bo potrafi się coś rozregulować ale daje to też dużo satysfakcji (przynajmniej mi ), bo się zdobywa wiedzę o swoim sprzęcie i widzi się różnicę w jego zachowaniu. Chłopaki mają zawsze swoich mechaników, ja czasem jestem na zawodach bez mojego, więc jest trochę roboty, czasem wpadek i dodatkowego całkiem dużego zmęczenia, zwłaszcza w upały. Ale i tak warto
decode jest offline  

F1 '79

Odpowiedź z Cytatem
stare 31-07-2010, 15:13   Post #16 (permalink)
Awatar decode

Lista dystrybutorów sprzętu - komunikat nr 20/2010 GKSK na stronie PZM. Dalej Google i masz adresy i telefony.
decode jest offline  

F1 '79

Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
gksk, iii, pucharu, runda

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania