Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Działy Tematyczne > Real Racing > Karting > Liga SimRacingPL - 3Miasto

GP Sopotu 2010

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Liga SimRacingPL - 3Miasto Wszystko o Lidze kartingowej

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 25-09-2010, 20:25   Post #1 (permalink)
Awatar Landes

GP Sopotu 2010

I jak tam ligowe ściganty wypadły?
Liczę, że zdominowaliście te zawody
Landes jest offline  
Odpowiedź z Cytatem
stare 25-09-2010, 23:59   Post #2 (permalink)
Awatar inmate

W skrócie: do półfinałów przeszliśmy ja, Grzela, Amadeusz, kaziktom, Bubu i shogel, do finału dostali się kaziktom, shogel i Amadeusz, wygrał (werble...) kaziktom Był jeszcze Loczek i Mariusz (jeżeli był ktoś jeszcze lub coś pomyliłem to piszcie )

W półfinale startowałem z trzeciej linii, z P5 i tyle dowiozłem, a 3 pierwsze miejsca promowały finał. Niewiele brakowało do 2 linnii, którą obsadziłbym z Grzelą, z dwóch czasówek, driver walczący ze mną o miejsce w półfinale, zrobił raz lepszy czas, raz lepszy zrobiłem ja - średnia wyszła niestety na jego korzyść No i wypadło tak, że jechaliśmy cały półfinał w sznureczku: P3, Grzela, ja.

W finale było sporo walki, ale to już opiszą uczestnicy Podium: kaziktom P1, Szymon P2, driver spoza znajomych P3. Shogel przez całość walczył o te P3, ale niestety się nie udało
inmate jest offline  
fly above the race...

Rating: 4220 | Skill: 2.73 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 26-09-2010, 12:32   Post #3 (permalink)
Awatar $hogel

Impreza bardzo fajna. Poza nami było kilku niezłych driverów. Było nieco kameralnie, ale mi to wcale nie przeszkadzało, poziom był wyższy, to najważniejsze
Qual: pierwszy w swojej grupie, ale czas nie powalał. Szymon w konkurencyjnej grupie zrobił mnie na 0,5 sekundy, także w półfinale startowałem z P2. Bym zapomniał, dostałem ostrzeżenie za ocieranie się o bandy
Półfinał: na starcie dostałem od Amadeusza i wcisnął się przede mnie. Potem był ostry fight, dwa razy 2W za mostkiem. W końcu udało mi się wyprzedzić, ale na nawrocie S/M dostałem w tył i ponownie spadłem. Jednak na koniec 3s. kary i wróciłem na P2. Jednak nie miałem okazji powalczyć już o czas i w finale P4. Z ciekawostek miałem najlepszy czas tego pófinału z różnicą 0,001 do drugiego Szymona
Finał - oj tu się działo. Tomek sobie po prostu pojechał, ale za nim się sporo działo. Na jednym kółku za S/M Szymon zaczął brać P2 od wewnętrznej. Ja się od razu podczepiłem pod niego i za T1 byłem na P3. Jednak kolega Rafał ,o ile dobrze pamiętam, ładnie się wybronił i za lampą byliśmy bok w bok. Walka była, ja niestety nieco o bandy zahaczyłem, przez co zwolniłem i tu najgorsze się stało Kolega Dariusz z P5 podczepił się z kolei pod Rafała i przed pierwszą szykaną był połową karta przede mną. Także musiałem odpuścić i spadłem na P5. Potem Rafał złapał gumę i przesunięcie o jedną pozycję do przodu. Reszta wyścigu to walka o P3. Ogólnie byłem szybszy, szczególnie w drugim odcinku toru, ale jechał tak bezbłędnie, że nie miałem gdzie zaatakować. Cały race aż do mety jechaliśmy zderzak w zderzak, ale na tym się zakończyło
Gratulacje dla Tomka , Szymona i kolegi Dariusza. Dzięki wszystkim za walkę. Mi się podobało
No i oczywiście podziękowania dla ekipy Kartcenter oraz dla P.Wilkickiego. Za rok na pewno będziemy
$hogel jest offline  
Rating: 3200 | Skill: 6.15 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 26-09-2010, 16:31   Post #4 (permalink)
Awatar kaziktom

veni vidi vici

no z tym "po prostu sobie pojechał" to bez przesady. Miałem sporo szczęścia, bo Szymon próbując mnie wyprzedzić po zewnętrznej za mostkiem (zbyt optymistycznie podszedł do tematu), sam stracił pozycję i trochę mu zajęło odrobienie miejsca. Bez tego byłoby ciężko obronić się przed tym dzikiem

Impra naprawdę fajna, było paru dobrych ścigantów...
kaziktom jest offline  
Odpowiedź z Cytatem
stare 26-09-2010, 16:42   Post #5 (permalink)
Awatar Szymik

Gratulacje Panowie Tak jak pisałem na Facebooku przed imprezą ekipa Kartracing.pl Zdominowała zawody Dziś rozmawiałem z Pawłem Wilkickim i podsumował was jednym słowem Profesjonaliści Trening czyni mistrza.
Szymik jest online  
Rating: 147 | Skill: 0 | OpenRating: 0
Logitech DFP | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
2010, sopotu

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania