Szukaj:
PL EN ES
stare 03-02-2012, 22:31   Post #1781 (permalink)
Awatar patryksok.

Cytat: Napisał Larus Zobacz post
Na większości zakrętów widac uślizgi...
Takie uślizgi to nie drift...
patryksok. jest offline  
rFactor2 >> iRacing 2.0

Suprise!

Rating: 16647 | Skill: 6.52 | OpenRating: 0
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-02-2012, 23:27   Post #1782 (permalink)
Awatar Klapaucjusz

norbi dobrze prawi.
Ta wersja NTM, to krok do przodu.
Sprawdziłem skipa, SM, HPD i DP i tylko w DP nie wszystko było tak jak bym chciał, ale seta sam poprawiałem, więc może coś zrypałem.
W skipie zaś miałem ciekawą akcje, po której tylko się upewniłem że ta wersja jest lepsza od poprzedniej. Wcześniej w skipie było tak że gdy wpadało się w spory uślizg to były małe szanse z niego wyjść. Teraz zaś w jednym z wyścigów miałem akcję gdzie właśnie wpadłem w zbyt mocny uślizg i sam się zdziwiłem że się z niego wybroniłem. Wydaje mi się że teraz FF jest tak dokładny że aby zaliczyć spina to trzeba już konkretnie przesadzić i od razu wiemy że przesadziliśmy. Nie pamiętam na nowej wersji sytuacji gdy zaliczyłem spina i nie do końca byłem pewien że faktycznie przesadziłem. Teraz spin jest na własne życzenie.
Wyjątkiem jest DP, który dzisiaj upalałem. Nie wiem dlaczego, ale niekiedy zaliczałem spina a informacje z FF jakoś na to nie wskazywały.
Klapaucjusz jest offline  
Rating: 7452 | Skill: 3.88 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-02-2012, 01:02   Post #1783 (permalink)
Administrator F1
Awatar Larus

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do Larus

rFactor F1 2011
rFactor F1'79 2011

Cytat: Napisał patryksok. Zobacz post
Ale o to zapewne chodziło norbiemu
Larus jest offline  

Rating: 89244 | Skill: 8.83 | OpenRating: 6011
Logitech DFP | Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-02-2012, 01:38   Post #1784 (permalink)
Administrator FIA GT
Awatar MaXyM

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do MaXyM
ja bym to nazwal power slide
MaXyM jest offline  
SLS developer :: sls.simracing.pl ::

Rating: 79378 | Skill: 7.39 | OpenRating: 3692
Logitech G25 | Logitech G25 + LC | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-02-2012, 04:51   Post #1785 (permalink)
Awatar norbi

W której sekundzie on kurna driftuje?
Cytat: Napisał feels3 Zobacz post
Między 3:01.445 a 3:01.446

Gdzie ja napisalem o driftowaniu?
Takie slowo tam wcale nie padlo.
Chodzilo mi o to, ze gdy zlapiesz poslizg, latwiej jest go skontrolowac i wyjsc z niego.

No chyba, ze wypadlem juz z obiegu i "latac bokami" w potocznym slangu rowna sie tylko i wylacznie "driftowac" i w zadnym innym znaczeniu absolutnie nie wolno tego uzyc. W takim razie przepraszam
Chlopaki, napiszcie moze definicje latania bokami, aby od tej pory byla juz jasnosc, co to znaczy.
norbi jest online  

Ostatnio edytowane przez norbi : 04-02-2012 - 07:02
Rating: 13409 | Skill: 8.14 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-02-2012, 09:38   Post #1786 (permalink)
Awatar feels3

ROTY rFactor Historic GigaOm.pl 2011

Ja chyba też wypadłem z obiegu bo nie wiedziałem że łatwiejsze kontrolowanie auta gdy złapiesz poślizg to "latanie bokami" ...

Chyba trzeba zaktualizować WIKI
feels3 jest online  
Bike adventure blog "If your dreams don't scare you then they aren't big enough."

Rating: 20436 | Skill: 6.37 | OpenRating: 5871
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-02-2012, 10:01   Post #1787 (permalink)
Awatar norbi

Cytat: Napisał feels3 Zobacz post
Ja chyba też wypadłem z obiegu bo nie wiedziałem że łatwiejsze kontrolowanie auta gdy złapiesz poślizg to "latanie bokami" ...

Chyba trzeba zaktualizować WIKI
Moze podaj linka do Wiki, gdzie moznaby bylo przeczytac i ewentualnie zaktualizowac definicje "latac bokami"
Bardzo chcialbym ja przeczytac

Dopoki nie podasz mi linka do definicji na Wiki, ta rozmowa nie ma sensu.

Edit: Działania arytmetyczne – zwyczajowa nazwa czterech spośród działań algebraicznych: dodawania, odejmowania, mnożenia i dzielenia.

Czy wdlug tej definicji mozna powiedziec, ze dodawanie wyczerpuje cala definicje dzialan arytmetycznych ?

Czy przyklad podany z youtube oznacza, ze to jest jedyna forma wykonywania tej czynnosci ?
Dlatego chce, abys podal mi linka do definicji.
norbi jest online  

Ostatnio edytowane przez norbi : 04-02-2012 - 10:38
Rating: 13409 | Skill: 8.14 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-02-2012, 10:11   Post #1788 (permalink)
Awatar feels3

ROTY rFactor Historic GigaOm.pl 2011

Po przeczytaniu Twojej definicji to ja myślę że trzeba do WIKI wysłać nową (Twoją), bo teraz widzę tam jest stara, a taka pewnie Cie nie interesuje

Za to jak wpiszesz w google albo na YT "latanie bokami" to dostaniesz całkiem ciekawe wyniki, sprawdź z ciekawości kilka linków i oceń sam czy to jest to samo o czym pisałeś

Te wyniki są bliższe mojemu wyobrażeniu o "lataniu bokami" i w mojej definicji bliżej temu zdecydowanie do driftu niż do uślizgów i takiego latania bokami jak ja to rozumiem, nie zauważyłem na Twoim filmie.

Ale przynajmniej mamy jasność że jak w przyszłości napiszesz np że Skip fajnie lata bokami to tak naprawdę chodzi Ci o "uślizgi, które łatwiej teraz można kontrolować"
feels3 jest online  

Ostatnio edytowane przez feels3 : 04-02-2012 - 11:02
Bike adventure blog "If your dreams don't scare you then they aren't big enough."

Rating: 20436 | Skill: 6.37 | OpenRating: 5871
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-02-2012, 12:35   Post #1789 (permalink)
Awatar Zenon

Ale Skip teraz faktycznie fajnie lata bokami . Wczoraj go tak z czapy odpaliłem na Okayamie, i bardzo przyjemnie mi się nim jechało, żadnych znienackowych uślizgów, można za to celowo trochę tyłek rozbujać, kto wie, może jeszcze sezon nim przejadę? Ogólnie całkiem w porządku.

Straszne tłumy teraz walą na Rileya DP, po tym jak dostał NTM -- wczoraj o północy było coś prawie z 90 zgłoszeń do wyścigu na Watkins, w poprzednich sezonach 15 osób to było nieźle, i to razem z Mustangami. Miałem trochę pecha, bo w dwóch wyścigach łapałem się na niezawinione wypadki, ktoś we mnie wjechał, omijanie czyjegoś spina skończyło się na bandzie (i 10 minut napraw w boksie żeby dało się prosto jechać ) itp., ale i tak DP jest trochę za szybka dla mnie, za dużo się dzieje, żeby mój ptasi móżdżek to ogarniał, więc najszybszy wózek to pewnie będzie V8SC - mam nadzieję, że gdy Falcon dostanie NTM to frekwencja też znacząco wzrośnie, bo teraz to bida, wieczorami plącze się po 3-4 osoby, nie ma z czego wyścigu sklecić.

BTW: Pytanie dla ludzi, którzy przesiedli się z DFP/DFGT na G25/27: czy jest jakaś znacząca różnica w odczuwaniu efektów FF ? Tak czytam, że piszecie, że można czuć na kierownicy gdy samochód zbliża się do limitu, albo czuje się przyczepność kół, itp. - u mnie coś tam stuka na dziurach, stawia opór przy skrętach, i generalnie mniej więcej tyle, nie mówię, że jest źle, ale jakichś takich dodatkowych odczuć nie mam; może to kwestia kierownicy (mam DFP), a może mam po prostu jakieś drewniane łapy - dlatego pytam .
Zenon jest offline  
I've upped my attitude....up yours!

Rating: 70451 | Skill: 6.21 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 04-02-2012, 13:11   Post #1790 (permalink)
DAK
Administrator iRacing
Awatar DAK

Jak dla mnie różnica była dość spora po przejściu z DFP na G25. Jakbym odkrył na nowo sim. Znacznie lepszy feeling i FFB. Teraz czekam na CSW.
DAK jest offline  
Rating: 8558 | Skill: 5.86 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
iracing

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania