mozesz startowac we wszystkim co chcesz i na co pozwala Ci SR, skakac dowolnie miedzy seriami, nie ma problemu. Pojedziesz quala i wyscig + ewentualnie timetriala w rookie, zmienisz serie i to samo w advanced. Stymze seria rookie trwa 4 tyg. a advanced 12. Nie wiem czy jest sens jezdzic w rookie, wieksza szansa ze spotkasz tam jakiegos zoltodzioba ktory Cie przypadkiem wypchnie z toru. Juz lepiej jak chcesz 2 serie jezdzic to adv solstice i skip barber lub jakies owale, jesli Cie to kreci.
Jesli chodzi o roznice rookie/adv. to adv. ma luzniejszego arb z przodu oraz mozesz w secie zmienic: 1. toe z przodu i z tylu, 2. cambery, 3. caster i 4. cisnienie w oponach (to daje najwiecej). Silnik, zawieszenie, przelozenia sa takie same.
aha, jesli zalezy Ci na klasyfikacji generalnej to najlepiej jechac jeden dobry wyscig tygodniowo i zglaszac sie jak jest ponad 20 zgloszen, inaczej mozesz trafic na strasznie slaba stawke i np. za wygrana dostaniesz 80 pkt (gdzie w Solstice mozna zarobic nawet ponad 160 za wygrana). Jadac kolejny wyscig po jednym dobrym ryzykujesz, jesli cos skaszanisz albo ktos cie wypchnie dostaniesz malo punktow a punkty za caly tydzien na danym torze to twoja srednia punktow ze wszystkich wyscigow w danym tygodniu. Ja sie pare razy tez przejechalem na tym, albo trafilem na slaba stawke albo niepotrzebnie tluklem duzo wyscigow a wcale duzo punktow z tego nie bylo.
I jeszcze jedno, ja sie zorientowalem dopiero w przedostatnim tyg.

ze zarowno w TT jak i w generalce wyscigow liczy sie twoje punkty z 8 najlepszych tygodni (a seria trwa 12)
Cytat: Napisał sergi
no gratsy Meth i Teq... wspominają o Was na pierwszej stronie

o milo

nie sadzilem ze o 4. tych miejscach beda wspominac ;P