Powiem, że postu wyżej chyba nie zauważyłeś
A tak serio to teraz sam widzisz, że wcześniej aż głupio było pisać, że NTM lub jakieś korekty w aero poprawią ściganie na dużych owalach. Ścigania na dużych owalach wcześniej po prostu nie było.
Trochę mnie wtedy irytowało, gdy podawali o ile szybciej jadą w realu 2 auta w drafcie i porównywali z iR by pokazać, że mają realizm. Tylko "zapomnieli" podać, że w realu takie różnice osiągają kierowcy jadący na pół gwizdka na początku wyścigu, by nie męczyć silnika, a w iR takie same różnice osiągają kierowcy z gazem w podłodze.
Drafting w iR był z premedytacją osłabiony względem reala, by skompensować brak przegrzewania silnika, ale dzięki temu czasy się zgadzały i mogli napisać "realistic". Sam mi chyba kiedyś takie zestawienie wklejałeś.
No i tu leżał pies pogrzebany - w realu kierowca mógł jeszcze depnąć i zaatakować, a w iR nic się nie działo, bo wszyscy jechali non stop z gazem w podłodze.
Wreszcie po tylu latach się za to wzięli, ale jak to mawiają - lepiej późno niż wcale

Nadal nie jest to aero, które dobrze oddawałoby realia wyścigów na owalu, ale tego akurat żaden sim nie ma.
Myślę że moment, kiedy wrócę do iR się zbliża, ale chwilowo i tak nie mam czasu nawet by sobie rF2 na poważniej przetestować.