Cytat: Napisał
king81
to jeszcze nie wszystko - apropo właśnie tych informacji pisałem z Zinhem w temacie GT3 battle - auta GT3 oryginalne od AC są niezbalansowane i McLaren ma 2 sekundy lepsze czasy niż inne auta GT3 bo w licencji McLaren zastrzegł, że auto w grze ma się prowadzic lepiej niż to rzeczywiste.
Więc tak - grafikę mają ładną. Wrzucają auta tuningowane tak, jak sobie tego życzą producenci aut ... a my kupując DLC za to płacimy. Wychodzi na to że staczają się coraz bardziej z poziomu symulatora do poziomu gry i za chwile można ich stawiać na półce Project Cars - Forza - Grand Turismo.
Nie dramatyzowałbym tak do końca. Nie znam szczegółów tej sprawy z licencją McLarena ale z postu LKRISS'a nie potwierdza się ta teoria.
Cytat:
Z ciekawości zrobiłem test wszystkich 7 autek GT3 dopuszczonych do wyścigu. Tor Silverstone International, ustawienie default dla wszystkich i 15 l. paliwka. Co ciekawe wyszło, że Audi jest najszybsze i najmniej pali. Więc jeśli macie dylemat czym jechać to tutaj mała podpowiedź.
1:05,820 Audi LMS ULTRA (DLC pack 2)
1:06,065 Lamborgini Huracan GT3 (DLC pack 2)
1:06,223 McLaren MP4/12C GT3
1:06,226 BMW Z4 GT3
1:06,227 Nissan GTR GT3 (DLC pack 1)
1:06,285 Mercedes SLS AMG GT3
1:06,772 Scuderia Glickenhaus SCG003 (DLC pack 2)
Sam również nie miałem odczuć, że McLaren jest szybszy. Pamiętam, że jak jeździłem na Monzie i Nurburgringu różnymi autami GT3 to w McLarenie czułem się pewnie i stabilnie, ale szybszy byłem w BMW Z4 i Nissanie GTR.
Czasy z serwera
http://94.249.236.169:50044/lapstat# też nie wskazują na McLarena.
Auta GT3 w rzeczywistością są różne, jedne trochę lepsze, inne trochę gorsze, jednym pasują jedne tory, innym drugie ale na pewno nie są idealnie takie same. Co ciekawe dominacja Audi w prawdziwych seriach GT pokryła się z czasami LKRISS'a.
Na zakończenie napiszę, że jak ktoś uważa, że auta od Kunosów mają fizykę z kosmosu to zawsze można korzystać z modów społeczności tak jak to robiliśmy w czasach rFactora 1.