Szukaj:
PL EN ES
Polecamy



Kalendarz treningów






Alfaholicy_SimRacingPL Server
Wróć   SimRacing wyścigi online > Symulatory > Dostępne symulatory > Assetto Corsa

Assetto Corsa - pytania i problemy

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Assetto Corsa Wszystko o tym simie

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 31-01-2015, 19:12   Post #361 (permalink)
Awatar $hogel
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Skąd: Pruszcz Gdański
Postów: 3.374
Nie znam się za bardzo, ale napiszę co myślę. Po pierwsze pewnie już to sprawdzałeś, ale porty na ruterze, firewall itd. Dodatkowo jeśli chodzi o serwer w usa, to tak mi przyszło głowy, że to może ma związek ze skokiem pingu. Jeśli łączysz się przez wifi na win 7 w górę, to co minutę masz skok pingu, co jest związane z automatycznym szukaniem sieci co minutę. Wtedy sprawdź czy na kablu też będziesz mieć taki problem. Pewnie nie trafiłem, ale a nóż
$hogel jest offline  
Rating: 9187 | Skill: 9.26 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-02-2015, 11:51   Post #362 (permalink)
Awatar marius maximus
 
Zarejestrowany: Oct 2014
Skąd: Olsztyn
Postów: 38
Dziwna sprawa , w ustawieniach nie mogę zmienić rozdzielczości
Dzisiaj podłączyłem 3 monitory i próbuje ustawić AC aby działało na wszystkich ekranach.

Zaznaczyłem ptaszek "Triple screen" oraz chciałem zmienić rozdzielczość ale u mnie opcja zmiany rozdzielczości jest nieaktywna

Problem widzę występuję tez i u innych osób
Graphics (Resolution Settings Blank) :: Assetto Corsa Dyskusje ogólne

Ja pogrzebałem w plikach
Documents\Assetto Corsa\cfg\video.ini

Ustawiłem tak:
Cytat:
[VIDEO]
FULLSCREEN=0
WIDTH=5760
HEIGHT=1080
Ktoś może wie jak to naprawić bez grzebania w plikach ?
marius maximus jest offline  

Thrustmaster T500 RS | Thrustmaster TH8 RS Shifter | Hamowanie: Prawą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-02-2015, 19:24   Post #363 (permalink)
Awatar olokolo
 
Zarejestrowany: Jan 2015
Postów: 156
Nie trzeba nic grzebać w plikach. Mi działa super. A ustawiłeś w Windosie synchronizację 3 monitorów ?
olokolo jest offline  
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-02-2015, 19:28   Post #364 (permalink)
Awatar FIK 2012
 
Zarejestrowany: Jul 2012
Postów: 765
Olokolo mozesz rozwinac mysl i wiecej napisac jak to robisz ?
FIK 2012 jest offline  
Rating: -146 | Skill: 0 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-02-2015, 20:31   Post #365 (permalink)
Awatar olokolo
 
Zarejestrowany: Jan 2015
Postów: 156
Cytat: Napisał FIK 2012 Zobacz post
Olokolo mozesz rozwinac mysl i wiecej napisac jak to robisz ?
Ja nie mam kłopotu lecz kolega powyżej. To ja zadałem mu pytanie czy skonfigurował monitory w windowsie. Jeśli nie to nie ma na co liczyć by działało to prawidłowo.
Wchodzisz do AssetoCorsa ustawiasz 3 monitory i działa. Musi działać.

Nawet przed chwilą sprawdziłem. Nie musi być w AssettoCorsa ustawiona opcja 3 monitorów ale musi być ustawiona w rozdzielczość jaką ma Windows, czyli łączna 3 monitorów. AC automatycznie będzie widzieć Twoją rozdzielczość.
olokolo jest offline  

Ostatnio edytowane przez olokolo : 01-02-2015 - 20:51
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-02-2015, 21:10   Post #366 (permalink)
Awatar FIK 2012
 
Zarejestrowany: Jul 2012
Postów: 765
No mi tez dziala ale myslalem,ze moze jakies inne metody ukryte stosujesz stad moje pytanie .
FIK 2012 jest offline  
Rating: -146 | Skill: 0 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 01-02-2015, 23:29   Post #367 (permalink)
Awatar stringah
 
Zarejestrowany: May 2013
Skąd: Wrocław
Postów: 437
marius maximus tak to u ciebie wygląda ?

http://speedy.sh/kjvMr/brak.jpg
stringah jest offline  

Ostatnio edytowane przez stringah : 02-02-2015 - 17:37
Rating: 144 | Skill: 0 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-02-2015, 23:11   Post #368 (permalink)
Awatar marius maximus
 
Zarejestrowany: Oct 2014
Skąd: Olsztyn
Postów: 38
Cytat: Napisał stringah Zobacz post
marius maximus tak to u ciebie wygląda ?

brak.jpg - Speedy Share - upload your files here
Dokładnie , tak samo , biały prostokąt, ale wydaje mi się że na samym początku to działało bo uruchamiałem grę w małym oknie .

W windows monitory były ustawione w ten sposób że każdy był niezalęzny , mogłem przeciągnąć okno dowolnego programu przez trzy pulpity albo rozciągnąć okno na szerokość trzech ekranów.

Chwilowo konstrukcję na 3 monitory musiałem rozmontować bo dzieci wróciły z wakacji
marius maximus jest offline  

Thrustmaster T500 RS | Thrustmaster TH8 RS Shifter | Hamowanie: Prawą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-02-2015, 23:36   Post #369 (permalink)
Awatar stringah
 
Zarejestrowany: May 2013
Skąd: Wrocław
Postów: 437
Cytat: Napisał stringah Zobacz post
Mam taki problem.
Mój dostawca internetu to UPC. Router to Thomson TWG870UG. Loguje się na serwer. Po dołączeniu ping mam stabilny i rzadko kiedy przekracza 70. Natomiast wartość Q zawsze jest 0 jeśli loguję się jako pierwszy na serwer. Jeśli już ktoś jest na tym serwerze to Q mam 100.
Problem pojawia się w momencie kiedy jestem sam na serwerze i po dołączeniu innej osoby wyskakuje komunikat Connection Issue. Jest to równoznaczne z utraceniem połączenia z serwerem.
Drugi przykład: loguje się na serwer postawiony w USA. Jest tam ustawiony tor nord by snoopy. Wszystko gra do momentu kiedy zaczynam okrązenie pomiarowe. Dosłownie po ok. minucie od rozpoczęcia okrążenia pomiarowego rozłącza mnie z serwerem. Za każdym razem. Problem nie występuje kiedy jestem przypisany do serwera. Np. w wyścigach ligowych czy funrace organizowanych przez szymika.
Bardzo będę wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu.
Przy pomocy miłych osób z innego forum udało się znaleźć rozwiązanie.
Jest tak prymitywne, że wstyd. Mi pomogło wyłączenie avasta.

maximus. Nie tylko my mamy ten biały prostokąt. Nie potrzebujemy lekarza.
stringah jest offline  
Rating: 144 | Skill: 0 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 03-02-2015, 23:49   Post #370 (permalink)
Awatar $hogel
 
Zarejestrowany: Jul 2007
Skąd: Pruszcz Gdański
Postów: 3.374
oooo.... mi kiedyś odinstalowanie avasta też rozwiązało parę problemów
$hogel jest offline  
Rating: 9187 | Skill: 9.26 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
access, assetto, corsa, early, pomocy, problemy, pytania, steam

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://simracing.pl/forum/f270/assetto-corsa-pytania-problemy-16004/
Dodane przez For Type Data Hits
6 Runda Imola 01.03.2015 - strona 3 - Liga Lotus Evora GTC - SIMRACE.PL Post #0 Refback 01-03-2015 17:33 3


Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 09:46.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
SimRacingPL

no new posts

Logowanie
Login:
Hasło:
 Zarejestruj się!

Facebook
Administratorzy
Administracja portalu
Owner
McLaren
Senior Admin
lelu0
Summer RC Cup 2018
lelu0
Admins
SirDuncan - Historic (GiW) Admin
Moderators
Dmnick - Super Moderator
sobol - Moderator