Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Symulatory > Dostępne symulatory > rFactor

rFactor- ktoś jeszcze gra na publiku?

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

rFactor Wszystko na ten temat rFactor

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 27-01-2012, 14:57   Post #1 (permalink)
Awatar gazi

rFactor- ktoś jeszcze gra na publiku?

Witam!
Zasatanawiam się nad zakupem rFactor. Chciałbym się zapytać czy ktoś jeszcze gra na publicznych serwerach? Jestem fanem GTR2(bardzo mi się podoba jazda w nim), ale tam niestety nie ma ani jednego serwera. Czy w rFactor jest podobnie?
Czy można grać online na klawiaturze i myszce, nie ma restrykcji(np. FWD jest grywalne na takiej konfiguracji)?
gazi jest offline  
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-01-2012, 15:03   Post #2 (permalink)
Administrator Historic
Awatar Marcoone

Serwerów na lobby trochę jest. Jak są oblegane to pewnie mało kto ci tutaj powie.

Restrykcji kontrolera nie sposób wprowadzić z poziomu rFactora więc z tego punktu widzenia możesz grać nawet na samej klawiaturze.

U nas (na naszych serwerach) nie zalecamy grania na klawie. A ktoś to wcześniej czy później zauważy - organoleptycznie (jeśli tak mozna stwierdzić). Rzecz jest w możliwościach takiego kontrolera, które jeśli chodzi o płynność kierowania nijak się mają do dowolnego kontrolera analogowego. Kierownicy w szczególności.
Marcoone jest offline  

Rating: 49418 | Skill: 5.07 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-01-2012, 15:25   Post #3 (permalink)
Awatar gazi

Czyli kupując rFactora znajdę kilka serwerów po 30 slotów, na których gra tyle ludzi? Większość serwerów zakładam, że jest zmodowana(V8, FIA, etc.)? Od razu zaznaczam, że nie trawię F1, więc takie wyścigi mnie nie interesują.
gazi jest offline  
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-01-2012, 15:31   Post #4 (permalink)
Awatar RobRSI

serwerów jest w pytę. duzo to serwery z haslem ale sporo jest ogólno dostedpnych. klasy wyscigowe sa w zasadzie wszystkie od f1 prez gt do historica itd ... natomiast jakosc zabawy na takich serwerach to juz sprawa dyskusyjna
RobRSI jest offline  
Rating: 8808 | Skill: 3.62 | OpenRating: 0
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-01-2012, 15:38   Post #5 (permalink)
Administrator WTCC
Awatar Dmnick

Dodam jeszcze, że zazwyczaj na serwerach jest około 5 osób lub też na niektórych prawie zawsze full, więc trzeba mieć trochę szczęścia czasem, żeby wejść na ulubiony serwer.
Dmnick jest offline  
Rating: 6053 | Skill: 7.53 | OpenRating: 2489
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-01-2012, 15:40   Post #6 (permalink)
Administrator FIA GT
Awatar MaXyM

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do MaXyM
a przede wszystkim na lobby bedzie problem z modami. Bo co serwer to inny mod a znalezc serwer z konkretnym kontentem jaki masz i ty nie jest latwo (rf nie ma mozliwosci takiego filtrowania)
MaXyM jest offline  
SLS developer :: sls.simracing.pl ::

Rating: 76501 | Skill: 7.58 | OpenRating: 815
Logitech G25 | Logitech G25 + LC | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-01-2012, 15:49   Post #7 (permalink)
t0m
Awatar t0m

zainteresuj się LFS jak chcesz na myszce pojeździć i na lobby
t0m jest offline  
.Klawiatura | Hamowanie: nie hamuje | Zmiana biegów: Automat

Rating: 33904 | Skill: 7.15 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-01-2012, 16:13   Post #8 (permalink)
Awatar gazi

Ściągnąłem triala. Jestem(lekko mówiąc) w szoku. WTF is that? Menu jest strasznie nieczytelne i nieostre(jak w jakiejś grze sprzed 20 lat), do wyboru jest 1 niemarkowe auto, ale ok. Wchodzę w wyszukiwarke(nie mogę pojeździć w practice czy czymś takim) i wyskakuje horda serwerów. Chcę przefiltrować je w taki sposób, aby była możliwość wynajdywania tylko tych z graczami, ale nie widzę takiej opcji. Mniejsza z tym. chcę dołączyć do jakiegoś serwera(byle jakiego), to po 5 sekundach ląduje w menu. OCB?

Jeżeli chodzi o samą aktywność graczy, to ja zauważyłem tylko 1 serwer z 13-20 graczami, a reszta to tak od 1-5. W Race07 gra znacznie więcej ludzi.

Nie wiem czy jest sens wydawać na tą grę nawet 10zł w biedronce, skoro nie można nawet w nią po ludzku zagrać/odpalic.
gazi jest offline  
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-01-2012, 16:22   Post #9 (permalink)
Administrator FIA GT
Awatar MaXyM

Wyślij wiadomośc poprzez ICQ do MaXyM
Cytat: Napisał gazi Zobacz post
do wyboru jest 1 niemarkowe auto, ale ok. Wchodzę w wyszukiwarke(nie mogę pojeździć w practice czy czymś takim) i wyskakuje horda serwerów. Chcę przefiltrować je w taki sposób, aby była możliwość wynajdywania tylko tych z graczami, ale nie widzę takiej opcji. Mniejsza z tym. chcę dołączyć do jakiegoś serwera(byle jakiego), to po 5 sekundach ląduje w menu. OCB?
No jesli masz w demo tylko jedno autko to jak chcesz pojezdzic na serwerach, na ktorych z cala pewnoscia jest uruchomiona inna seria wyscigowa i tor ktorego nie masz?

Cytat: Napisał gazi Zobacz post
Nie wiem czy jest sens wydawać na tą grę nawet 10zł w biedronce, skoro nie można nawet w nią po ludzku zagrać/odpalic.
Nie kupuj. To nie jest pozycja typu NFS czy nawet race gdzie kazdy ma ten sam kontent. rf to (wlasciwie pusta) platforma do ktorej sie dogrywa tory i auta. rFactor Central - Community Driven Sim Racing Resource for rFactor | rFactor Car mods, rFactor Tracks, Car Setups, rFactor Screenshots - looknij - choc i tak ilosc cie przerazi raczej niz przyciagnie. W kazdym razie moge juz teraz stwierdzic ze rf nie jest dla ciebie.
MaXyM jest offline  
SLS developer :: sls.simracing.pl ::

Rating: 76501 | Skill: 7.58 | OpenRating: 815
Logitech G25 | Logitech G25 + LC | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowiedź z Cytatem
stare 27-01-2012, 16:33   Post #10 (permalink)
Awatar gazi

Póki co udało mi się wejść na serwer AllCars. Od razu zauważyłem, że nie da ustawić się myszki jako kontrolera kierownicy. To IMO przekresla ten tytuł na starcie(w moim wypadku ofc). Sama jazda autem jest jakaś dziwna, martwa, drętwa i relatywnie łatwa(w stusunku do tego co oferuje chociażby GTR2 i gt legends mod). Oczywiście mowa o podstawce, bez modów.
Co do grafiki, ja nie wymagałem cudów po tej grze, ale wygląda ona gorzej niż L4S i co kolwiek innego z tej półki. Kij już z teksturami, oświetleniem, etc., ale chodzi też o sam feeling z jazdy. W ogóle go nie czuje, czuje jakbym jechał martwym klockiem). Hmm, może pora zobaczyć jakiś mod, mam nadzieję, że coś zmieni.
gazi jest offline  
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
gra, jeszcze, ktoś, publiku, rfactor

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania