Szukaj:
PL EN ES
Polecamy



Kalendarz treningów






Alfaholicy_SimRacingPL Server
Wróć   SimRacing wyścigi online > Symulatory > Historyczne symulatory > rFactor

rFactor problemy!

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

rFactor Wszystko na ten temat rFactor

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 30-12-2015, 20:15   Post #1371 (permalink)
Awatar knooger
 
Zarejestrowany: Jul 2012
Postów: 685
Mody zmienisz w menu -> Customize -> Player -> Racing Series.
knooger jest offline  
Rating: 26451 | Skill: 5.81 | OpenRating: 0
Logitech G25
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-12-2015, 20:18   Post #1372 (permalink)
Awatar Mikrut_Piotr
 
Zarejestrowany: Nov 2015
Skąd: Rzeszów
Postów: 35
Mając wybraną opcję wszystkie samochody i wszystkie tory powinienem mieć w trybie test dostępność do obojętnie jakiego samochodu i toru, a po wybraniu np toru Kielce i samochodu civic wgrywane są samochód i tor z oryginalnej wersji jakie używałem ostanio :/
Mikrut_Piotr jest offline  
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-12-2015, 20:45   Post #1373 (permalink)
Awatar live_87
 
Zarejestrowany: Jan 2013
Skąd: Medyka
Postów: 1.661
jeśli masz możliwość to zrób film to nam więcej powie i szybciej coś doradzimy.
live_87 jest offline  


Rating: 46261 | Skill: 8.58 | OpenRating: 0
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 18-01-2019, 23:30   Post #1374 (permalink)
Administratur GiW
Awatar Szczepan
 
Zarejestrowany: Jul 2008
Skąd: Nowa Sól/Kraków
Postów: 6.261
Na początku zaznaczę że problem dotyczy rFactora1

Mamy na naszym srplowym dedyku nową instalkę rF1 z wrzuconym do niego modem historic. Problem jest taki że po jakimś czasie jazdy, nieco losowo, kazdy w koncu dostaje CL. Przestawiałem w multiplayer.ini standardowy port 34297 na 33333, ale to nie pomogło, dodatkowo po przestawieniu w wyszukiwaniu po IP serwera w rfie nie działa ani serwer.simracing.pl ani serwer.simracing.pl:33333.

Czy ktoś ma doświadczenie z rF1, szczególnie na tym dedyku i wie co może być przyczyną?
Szczepan jest offline  
Rating: 137755 | Skill: 8.22 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 30-01-2019, 07:48   Post #1375 (permalink)
Administratur GiW
Awatar Szczepan
 
Zarejestrowany: Jul 2008
Skąd: Nowa Sól/Kraków
Postów: 6.261
Dobra, rzucajcie pomysły bo mi się skończyły, ludzi dalej losowo wywala z serwera. Porty sprawdzane, zmieniane. Konfiguracja rF zrobiona na kilka sposób, kombinacja z upload, download, max data per client. Wykluczone że mod to powoduje. Instalowałem też wersję rFactora 1.255g i 1.255 na różnych dyskach. McLaren mówi że u niego wszystko jest ok. Serwer skonfigurowany identycznie był też na kompie lela i tam żadnych problemów nie było.
Jedna zmiana jest taka, że na nowym torze częściej wywala w momencie rozpoczęcia okrążenia pomiarowego. Komunikat Connection Lost i tyle.
Szczepan jest offline  
Rating: 137755 | Skill: 8.22 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
problemy, rfactor

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania
Nie możesz zakładać nowych tematów
Nie możesz pisać wiadomości
Nie możesz dodawać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB Code jest Włączony
EmotikonyWłączony
[IMG] kod jest Włączony
HTML kod jest Wyłączony
Trackbacks are Włączony
Pingbacks are Włączony
Refbacks are Włączony



Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 23:22.


Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
SimRacingPL

no new posts

Logowanie
Login:
Hasło:
 Zarejestruj się!

Facebook
Administratorzy
Administracja portalu
Owner
McLaren
Senior Admin
lelu0
Summer RC Cup 2018
lelu0
Admins
SirDuncan - Historic (GiW) Admin
Moderators
Dmnick - Super Moderator
sobol - Moderator