Szukaj:
PL EN ES
stare 26-10-2008, 18:15   Post #102 (permalink)
Awatar Jaruno

Sk±d: Radom
Kurcze jednak trzeba bronic swojego, nie lubie grac w obronie a czasami trzeba
Mam prawo i skorzystam z niego, rap w Polsce nie umarl,w Usa tez, ja tez nie jestem fanem specjalnie zlota i fur, ale to juz klasyk, jak powiedzial kiedys Peja, w Polsce jaralismy i jaramy sie rapem z ameryki,bo to oni wyznaczaj trendy, style itd, ale nie ograniczaj SiD rapu afroamerykanow tylko do tego ze ich gnebili, byly sa i beda nowe pomysly na ktorych powstana nowe tracki, ktore zachwyca wyjadaczy rapu, dobra siedze cicho bo ja i G.Mark vs reszta, to jakby sie porywac z motyka na slonce
Jaruno jest offline  
Odpowied¼ z Cytatem
stare 26-10-2008, 18:21   Post #103 (permalink)
Awatar Bagley

Sk±d: Pi³a
Co do Rapu polskiego to moim zdaniem jedyny dobry to jest DonGuralesko .. Bo ja uslyszalem "Szacunek Ludzi Ulicy" to padlem xD
Bagley jest offline  
http://simracing.pl/forum/image.php?type=sigpic&userid=937&dateline=12689372  93

Rating: 2807 | Skill: 2.54 | OpenRating: 0
Logitech DFGT | Hamowanie: Lew± nog± | Zmiana biegów: £opatki
Odpowied¼ z Cytatem
stare 26-10-2008, 18:27   Post #104 (permalink)
Awatar Jaruno

Sk±d: Radom
To szkoda ze tylko jedna plyte uslyszales, posluchaj kawalka Peji z 600 volt chyba "chcesz rapu" nie wiem czy to orginal tytul traca, ale chyba tak
odrazu mowie zeby nie atakowac mnie po tym kawalku, jest to dla tych co uwazaja rap za .....

dobrze simonie dobry wybor
Jaruno jest offline  
Odpowied¼ z Cytatem
stare 26-10-2008, 18:27   Post #105 (permalink)
Awatar simon999

Sk±d: ¯ary
ostatnio wrocilem do starych klimatow jak eazy-e, nwa, public enemy i niesustannie pac, nas, dre, ice cube etc
simon999 jest offline  

Nie spamuj! W przeciwnym razie podejmê rozwa¿ania merytoryczne - gdzie lepiej Ci przywaliæ?! W g³owê, czy w piêtê... i czy kijem krótkim, czy d³ugim...

Rating: 71017 | Skill: 8.13 | OpenRating: 0
Logitech DFP | Hamowanie: heel & toe | Zmiana biegów: Sekwencja
Odpowied¼ z Cytatem
stare 26-10-2008, 18:34   Post #106 (permalink)
Awatar Majron

Sk±d: Wroc³aw
Zgodzê siê z Jaruniem - W polsce rap nie umar³ - on nigdy siê nie narodzi³. W³a¶ciwie w USA rap te¿ nie narodzi³ siê, bo te szmat³awe melorymowane kawa³ki to nie muzyka, a rap to przecie¿ muzyka nie? Oczywi¶cie, pere³ki siê zdarzaj±, jednak to nie jest jaki¶ wyznacznik trendu. Rap to twór dla plebsu, wypada marnie nawet przy bardziej luzackich kawa³kach reagge. I nie, nie jestem wrogiem rapu i czarnoskórych, na którego kreowany jest ka¿dy, komu to co¶ siê nie podoba. Jestem wrogiem tandetnej twórczo¶ci. I nie pieprzyæ mi tutaj o g³êbokich tekstach, bo ws³uchiwa³em siê w niejeden kawa³ek i okaza³o siê, ¿e nie ma czego siê tu doszukiwaæ. ¦redni poziom pokazuje to co¶: YouTube - Zipera - Bez cisnien - rêce opadaj±. Jaki mamy dorobek w Polsce? Jeden kawa³ek Liroya, Magika wypromowanego na bóstwo, bo raczy³ wyskoczyæ przez balkon zwalaj±c wszystko na schizofrenie (gdyby siê nie zabi³ nikt by nie wzdycha³ na s³uch o nim). Zwyk³e ch³opiêta z normalnych rodzin, które p³acz± jacy to z nich biedni blokersi byli w dzieciñstwie... i tak powsta³a Pakto... pfu Chocapic.
Teraz mamy wysyp elo fajnych nierobów, którzy tylko porównuj± swoje do¶wiadczenia muzyczne na podstawie, kto s³ucha bardziej undergroundowej muzy (choæ i tak wszystkie ich ulubione kawa³ki s± skomercjalizowane).
Majron jest offline  
Rating: -856 | Skill: -4.12 | OpenRating: 0
Odpowied¼ z Cytatem
stare 26-10-2008, 18:34   Post #107 (permalink)
Awatar morte666

Tylko ta piosenka przypad³a mi do gust
YouTube - Dka - Jak by to by³o
morte666 jest offline  

Rating: 2722 | Skill: 1.67 | OpenRating: 0
Odpowied¼ z Cytatem
stare 26-10-2008, 18:37   Post #108 (permalink)
Awatar Majron

Sk±d: Wroc³aw
Morte - ju¿ jeste¶ skre¶lony - ten utwór przez rapomanów jest uwa¿any jako jeden z gorszych w historii, bo dedykowany nastolatkom, które maj± wzdychaæ i p³akaæ nad g³osikiem wykonawcy. Porównywalny nawet z "Ma³± Chink± cziku-czikulink±".
Majron jest offline  
Rating: -856 | Skill: -4.12 | OpenRating: 0
Odpowied¼ z Cytatem
stare 26-10-2008, 18:37   Post #109 (permalink)
Awatar Gofer

Sk±d: Kraków
Cytat: Napisa³ Bagley Zobacz post
Co do Rapu polskiego to moim zdaniem jedyny dobry to jest DonGuralesko .. Bo ja uslyszalem "Szacunek Ludzi Ulicy" to padlem xD
Jest jeszcze OSTR. Poza tymi dwoma polska scena HH dla mnie nie istnieje . Jesli chodzi o USA to tylko Snoop, Pac, Dre, Xzibit, Game, Cypress Hill i Em ze starych lat + sladowe ilosci Run DMC i MC Hammera
Gofer jest offline  

Rating: 43204 | Skill: 7.84 | OpenRating: 0
Odpowied¼ z Cytatem
stare 26-10-2008, 18:38   Post #110 (permalink)
Awatar hucul

Najlepszy glos to ma Pan Marek: YouTube - Marek Roman - Piosenka o Kwiatach
hucul jest offline  
Rating: 17629 | Skill: 5.63 | OpenRating: 0
Odpowied¼ z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
muzyki, ¦wiat

Narzêdzia w±tku
Wygl±d

Zasady Postowania
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych tematów
Nie mo¿esz pisaæ wiadomo¶ci
Nie mo¿esz dodawaæ za³±czników
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB Code jest W³±czony
EmotikonyW³±czony
[IMG] kod jest W³±czony
HTML kod jest Wy³±czony
Trackbacks are W³±czony
Pingbacks are W³±czony
Refbacks are W³±czony

Czasy w strefie GMT +2. Teraz jest 21:35.