"Ciągle we wszystkim byłem drugi" mówi Adaś Miałczyński. Chociaż nie. Skarży się. Ale zupełnie nie rozumiem dlaczego? Czy drugi jest gorszy, mniej widoczny, a może nieprzygotowany? No nie. Ileż to razy realizatorzy transmisji sportowych skupiali uwagę na walce o dalsze miejsca, która była o niebo lepsza niż wirtuozerski występ prowadzącego. Kto potrafi przytoczyć jakiś prześwietny cytat z Alonso Nikt A kto nie zna odpowiedzi drugiego kierowcy Ferrari, Raikkonena z GP Abu Dhabi No i na koniec pozostają mistrzowie drugiego planu, z którymi filmików na YouTube jest 1000 razy więcej niż filmów z przewracającymi się dziewczynami w bikini. Być drugim to w sumie jak wygrać.
Dlatego proszę abyście nie obawiali się najbliższego wyścigu w Historyku. Samochody grupy C Junior, którą będziemy jechać na torze Imola, nie są absolutnie gorsze niż czczone przez wszystkich samochody Grupy C. Mają za to przewagę taką, że pozostają egzotyczne. Nikt nie słyszał o marce Sthemo albo ADA. Kto wiedział, że samochód Alba napędza silnik Giannini, samochód został wykonany z włókien węglowych, gdy jego konkurenci wciąż tkwili w epoce aluminium, a jego aerodynamika nie jest dziełem przypadku tylko została opracowana przy użyciu tunelu aerodynamicznego A widzicie...
A teraz pora na film. Imola = Senna. Oczywiście, że powinienem zaproponować Wam dokument "Senna", ale tego nie zrobię. Nawiązując do wstępniaka należy też wspomnieć o tym drugim - Rolandzie Ratzenbergerze. Dlatego, proszę, obejrzyjcie film "Senna: The Last Teammate", w którym o obydwu kierowcach opowiadają ich zespołowi koledzy - Damon Hill i David Brabham.
No, Piotrek, może w końcu walka pomiędzy nami będzie taka jak piszesz i w dodatku bez wirtuozerii moich spinów Ciekawe, czy znajdę znowu w dostępnych do wyścigu autach, takie moje bezkonkurencyjne "mini"
Kierownica: zablokowana | Hamowanie: w ostateczności | Zmiana biegów: a po co?
Proponuję jednak pojechać jedynie samochodami z 1983 r. Gdyby samochód z 1984 był inną marką, to mógłbym się zastanawiać. A skoro wybieram między Albą i Albą z dużym bakiem, to proponuję zrezygnować z tej z 1984 r. aby uniknąć kombinacji z paliwem.
Ponadto oczywiście samochody muszą być w specyfikacji na LeMansa czyli silniki 24h.