Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Serie wyścigowe > Liga rFactor F1 > Wrażenia z Wyścigów

[F1] 29.03.2010 Grand Prix Australii

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Wrażenia z Wyścigów Na gorąco z wyścigów Ligowych

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 29-03-2010, 22:00   Post #1 (permalink)
Awatar Race_Master

[F1] 29.03.2010 Grand Prix Australii

Ech znowu pechowo. Tym razem problemy techniczne pozbawily mnie moze nawet punktow.
Po qualu bylem bardzo zadowolony bo udalo mi sie poprawic moj PB o 0.4 sek. i wskoczyc na P13.
Niestety na Form. Lap Gared oznajmil mi ze mam wysokie pingi i postanowilem startowac z pit lane dla bezpieczenstwa.
Juz na starcie mialem zatem ponad pol minuty w plecy ale szybko odrabialem mimo ze poczatkowo zdenerwowany cala sytuacja nie mogelem znalezc swojego rytmu.
Niestety gdy doszlo do pierwszego dublowania zauwazylem ze pingi sa jeszcze gorsze, po chwili dostalem nakaz Gareda zeby sie wycofac co tez uczynilem

Przepraszam Karasia i Gula ze byc moze przez te pingi im przeszkodzilem troche w dublowaniu - jadac samemu niestety nie zdawalem sobie sprawy ze jest tak zle i dopiero jak sie pojawiliscie w lusterkach to sie zorientowalem.
Race_Master jest offline  

Rating: 130011 | Skill: 7.96 | OpenRating: 0
Logitech G25 | Logitech G25 | Logitech G25 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-2010, 22:07   Post #2 (permalink)
Art
Awatar Art

Race07 V8 Supercars 2011

zas hydraulika padla w naszych autach...

musimy zmienic dostawce
Art jest offline  
Asus P8Z68-V LX, Intel Core i5-2500K@3.3GHz, Corsair 16GB@1600MHz, HiS IceQ HD6870/1024MB 920/4480 MHz, Logitech G27

Rating: 129065 | Skill: 7.29 | OpenRating: 4214
Logitech G27 | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-2010, 22:48   Post #3 (permalink)
Awatar Gared

Akcja wyścigu? Jakusa, blokujący swego team matea podczas dublowania, dzięki czemu Gul wyprzeda Telissa i obejmuje p2 na ostatnim lapie
Gared jest offline  

Wilk-leniwiec (Możesz mówić, Cesarz słucha).
ATARI 130 XE + MAGNETOFON .

Rating: 27246 | Skill: 5.77 | OpenRating: -240
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-2010, 22:49   Post #4 (permalink)
Awatar Ravix

no RM, momentami miałeś tragiczne pingi, nawet ponad 1000, momentu kiedy mnie wyprzedziłeś nie widziałem, tzn wiem kiedy to było ale twój bolid nawet mi sie nie wyswietlał wtedy i musiałem zaufać informacji na HUDzie że już jesteś sekunde z przodu.

u mnie niestety problem z freezami nie został wyeliminowany, na treningach było ok, ale w wyscigu przy 20+ bolidach była tragedia, właściwie cały wyscig walczyłem z tym, co ciekawe 3/4 tych freezów miałem w T4 i T16, z czasem jak mniej bolidów jechało było już lepiej ale na 46 okrążeniu niestety skończyło sie to i tak na bandzie ze zgaszonym silnikiem
Ravix jest offline  

Rating: 17176 | Skill: 2.73 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-2010, 22:55   Post #5 (permalink)
DAK
Administrator iRacing
Awatar DAK

Cytat: Napisał Gared Zobacz post
Akcja wyścigu? Jakusa, blokujący swego team matea podczas dublowania, dzięki czemu Gul wyprzeda Telissa i obejmuje p2 na ostatnim lapie
ktoś wrzuci repa?

btw. W tytule wątku jest błędna data wyścigu.
DAK jest offline  
Rating: 8558 | Skill: 5.86 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-2010, 22:56   Post #6 (permalink)
Awatar Jakusa

Cytat: Napisał Gared Zobacz post
....... n/c

Q: P7

R: poniżej oczekiwań

Utrzymał bym P7 ale w alejce nie zdarzyłem odznaczyć uszkodzeń i 10s w plecy. Co doganiałem NAD'a i rafalagt to jakieś przygody z dublowaniem ostatnie 10 lapów przejechałem bez żadnej motywacji :/
Ogólnie to nie mam skilla na F1, w qualu idzie dobrze a w wyścigu takie tempo, że się odechciewa.
Jakusa jest offline  

Rating: 49448 | Skill: 8.02 | OpenRating: 43
Logitech DFGT | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-2010, 23:09   Post #7 (permalink)
Awatar Splott

rFactor GP2 2011 Lato

Wsciekly

zwalone q2/q3 (3 sektor) i p3 zamiast p2
start niezly, Gul mial atomowy, cwhila walki z karasiem ale dalem mu jezdzic. jakos sie trzymalem choc duzo bledow, pit, 2 stint znakomity minimalnie szybciej od karasia jechalem az nagle komp zlapal scinke, a moze freezy czy cos (nieinstalowalem tego patcha) w dodatku zagapilem sie nadziwny komunikat od karasia (mam nadzieje ze kar nie bedzie bo on tego nie pisal, nie wiemy co sie stalo) i nagle znalazlem sie w bandzie, urwany wing, troche wczesniejzsy pit niz zaplanowany. a potem gonitwa, a nie chce mi sie pisac. wkurzali troche dublujacy (po 1 masakrycznie czesto trzeba bylo dublowac - co tak slabo jezdzicie? po 2 niektorzy nei chcieli przepuszczac albo bardoz dziwnie niebezpiecznie przepuszczail). raz Teliss w srodku toru mnie wypchal jak go atakowalem od zewnetrznej. Ale na nikogo nie bed zwalac winy za ten wynik, seria bledow jak zawsze. bede zle spac.
pozdrawiam
Splott jest offline  

Rating: 42861 | Skill: 12.27 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-2010, 23:13   Post #8 (permalink)
Awatar Gared

Pomijając jednak ten wyczyn to było to GP w pewnym sensie rekordowe. Nigdy jeszcze tak wiele osób nie stanęło na gridzie F1, jednocześnie w mało którym było tyle walki - Nad przebiijający się z p24 a potem walczący z rafalemgt przez ponad pół wyścigu, walka Telissa, Splotta i Gula dudo o p2, walka Tołdiego z Focusem w końcówce, walki na innych pozycjach - było tego naprawdę dużo.

No i T1 było prawie czysto, a w każdym razie czyściej niż w real F1

Po takim wyścigu człowiek czuje, że warto prowadzić tą ligę.
Gared jest offline  

Wilk-leniwiec (Możesz mówić, Cesarz słucha).
ATARI 130 XE + MAGNETOFON .

Rating: 27246 | Skill: 5.77 | OpenRating: -240
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-2010, 23:21   Post #9 (permalink)
Awatar Xerd

Dość męczący, ale emocjonujący wyścig.
Qual jak na mnie raczej zwyżkowa norma - P14.
Początek wyścigu beznadziejny. Wszyscy byli ode mnie głośniejsi przez co nie mogłem wyczuć własnego silnika. Po kilkunastu okrążeniach złapałem rytm i zacząłem poprawiać czasy. Kilka osób wyprzedziłem. Pod koniec pierwszego stinta korespondencyjna walka z kszymonem, którego goniłem. Po zmianie opon chwila w tłumie i znowu walka z kszymonem, ale tym razem ja byłem z przodu. W międzyczasie przeszkadzali dublujący Sorki Splott za akcje przed przedostatnim zakrętem, zgłupiałem i nie wiedziałem, którą cię puścić. Honor i chwała Tobie, że mnie minąłeś bez kolizji Dojechałem jedenasty.
Gratki dla driverów na podium

P.S.
Żadnych freezów tu i na Bahrainie - Athlon II 245 (chipset AMD780), 4 GB DDRII, HD4850 512MB, WIN XP - sp2, rfactor na DX 8 (1680x1050 w oknie), wszystko ma maks, w sterowniku ustawione na high performance.
Xerd jest offline  

->>Mocna rzecz<<-.................................................. ................

Rating: 35196 | Skill: 4.55 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 29-03-2010, 23:36   Post #10 (permalink)
Awatar Karas

Wyślij wiadomośc poprzez MSN do Karas
Ja mimo, ze wygralem to wystepu do najlepszych nie zalicze. A to dlatego ze ktos mnie shackowal Tuz przed zgasnieciem czerwonych swiatel nagle pojawia mi sie komunikat /chat i jakies komendy zaczynaja same sie pisac Ja w szoku, start przespany, zle wylaczylem jeden guziczek i nagle P3 Na szczescie splott bardzo ostroznie pojechal t1 wiec udalo mi sie wskoczyc na p2. Jednak co z tego jak komunikaty caly czas sie pojawialy. Przez caly wyscig chyba z 200 razy naciskalem ESC zeby sie okienko zamknelo. Raz nie nacisnalem to sie pojawily jakies glupoty na chacie w polowie wyscigu. Ogolnie wyscig ciezki. Zero koncentracji przez te komunikaty do tego dublerzy nie ulatwiali zadania. Jak mijalem RMa to juz myslalem, ze bedzie koniec wyscigu, ale jakos sie udalo pojechac dalej... W sumie to dopiero 3 stint w miare jakos wyszedl, ale szalu nie bylo. Mysle, ze mam duzo szczescia ze dzis wygralem.
Dzieki za wyscig i do za tydzien
Karas jest offline  
Rating: 143254 | Skill: 13.36 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
australii, grand, prix

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania