Szukaj:
PL EN ES
Wróć   SimRacing wyścigi online > Działy Tematyczne > Hardware / Software

SD card mniejsza niz 4mb

Zarejestruj się Projects Kalendarz Szukaj Dzisiejsze posty Zaznacz Wszystkie Fora jako Przeczytane

Hardware / Software Problemy ze sprzętem i oprogramowaniem

Odpowiedz
LinkBack Narzędzia wątku Wygląd
stare 09-07-2010, 09:46   Post #1 (permalink)
rex
Awatar rex

SD card mniejsza niz 4mb

Jak w tytule potrzebuje takiej karty, albo namiaru w jakich urzadzeniach mogły byc takie małe karty.
p.s. Rosomak czy w Canonach nie było czasem takich małych karcioch

edit:
dowiedzialem sie ze istnieje mozliwosc ograniczenia pojemnosci pamieci czy to karty czy to usb. Jesli ktos to kiedys robil to bylbym wdzieczny za wskazanie czym i jak to jest do zrobienia.
rex jest online  

Ostatnio edytowane przez rex : 09-07-2010 - 10:18

Rating: 16611 | Skill: 3.65 | OpenRating: -17
Logitech G25 | Hamowanie: heel & toe | Zmiana biegów: Układ H
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-07-2010, 10:19   Post #2 (permalink)
Awatar Mirek

4MB takie na jedno zdjęcie? może chodzi o 4GB?
Mirek jest offline  

Rating: 3898 | Skill: 2.43 | OpenRating: 0
Odpowiedź z Cytatem
stare 09-07-2010, 10:31   Post #3 (permalink)
rex
Awatar rex

nie, wlasnie chodzi o 4mb Moze napisze do czego mi to potrzebne
Chodzi o to by w kserokopiarce zapisac Log celem odblokowania ukrytych funkcji do zarzadzania systemem kopiarki (no dluzsza rozprawka, w kazdym badz razie cos takiego istnieje) cały myk w tym ze aby to zrobic system kserokopiarki czyta karty nie wieksze niz 4 mb (mega bajty) zeby byla jasnosc. I teraz pytanie czy sa w jakichs urzadzeniach tak male karty. Wyczytalem ze w starych konsolach do gier gdzies to chyba bylo albo game cube czy cos w tym stylu.
Druga opcja to programowe ograniczenie pojemnosci takiej karty sd, ale o tym to tylko slyszalem i nigdy tego nie robilem. Bede wdzieczny za pomoc, w przeciwnym wypadku mam plyte główna w kopiarce do wyje...nia Bo jakis baran za przeproszeniem pozakladal mi haslo na tryb do zarzadzania administartorem kopiarki i zapomnial no normalnie nic tylko go

Dodam dla Rosomaka, ktory pewnie bedzie w temacie ze wymiana eprom-u nic nie daje
rex jest online  

Odpowiedź z Cytatem
stare 09-07-2010, 12:43   Post #4 (permalink)
Sev
Awatar Sev

W Canonach były 16MB, ale możesz spróbować sformatować kartę na mniejszą pojemność, może to zadziała.
Sev jest offline  
Ale po co te nerwy...

Rating: 8859 | Skill: 6.26 | OpenRating: 0
Logitech Momo Racing | Hamowanie: Lewą nogą | Zmiana biegów: Łopatki
Odpowiedź z Cytatem
stare 10-07-2010, 09:03   Post #5 (permalink)
Awatar docstrus

Takie kart mają kserokopiarki Ricoh... ostatnio znajomy opowiadał mi o takiej karcie która padła w Ricoh 2020 D i twierdził że nie idzie samemu dograć jakichś plików "linuksowych" które sprawdzają kartę podczas uruchomienia maszyny i w przypadku niewłaściwej karty urządzenie się nie uruchamia. Takie karty do kserokopiarek grupy NRG ponoć można kupić, jeśli chcesz to w poniedziałek się podpytam.
docstrus jest offline  

Logitech Formula Force EX | Własny układ H
Odpowiedź z Cytatem
stare 11-07-2010, 12:38   Post #6 (permalink)
Awatar wdowa94

Wystarczy formatowanie do mniejszej pojemności
wdowa94 jest offline  
Odpowiedź z Cytatem
stare 11-07-2010, 18:50   Post #7 (permalink)
rex
Awatar rex

docstrus NRG maja najmniejsze karty niestety 16mb (Aficio 1515). Wszystko w gore ma juz wieksze karty systemowe i rozszerzen, a ja wlasnie siedze w NRG Starsze modele miały dogrywanie plików na Pcimcie niestety Co do dsm-a 620d to tam jest karta sd z systemem i z modułami (druk, postscript). Jak masz problem to daj znac a cos sie wymysli W moim przypadku pozostaje chyba tylko formatowanie karty do mniejszej pojemnosci. Dam znac jak skoncze po urlopie co i jak, moze sie komus przyda na przyszlosc Jakby jednak ktos mial taka karte albo wiedzial z czego wyszabrowac to bylbym wdzieczny
rex jest online  

Odpowiedź z Cytatem
stare 11-07-2010, 21:29   Post #8 (permalink)
Awatar docstrus

Cytat: Napisał rex Zobacz post
docstrus NRG maja najmniejsze karty niestety 16mb (Aficio 1515). Wszystko w gore ma juz wieksze karty systemowe i rozszerzen
Ja pracuję w serwisie i na razie się uczę i siędzę przy jakichś atramentówkach i faxach głównie ale widziałem tą kartę o której mówił kolega z pracy i miała 4MB, moja firma ściąga po leasingowe maszyny Ricoh (czyszczenie, wymiana bębna, developera i do ludzi...) i koleś który tym się zajmuje twierdzi że są w nich karty 4MB mowa o maszynach 1515, 1018 i seria 2000... ale nie będę się tutaj spierał tym bardziej że nie chce mnie się sprawdzać w tej chwili.
docstrus jest offline  

Odpowiedź z Cytatem
stare 27-07-2010, 14:11   Post #9 (permalink)
rex
Awatar rex

obiecalem napisac jak sie skonczylo wiec pisze
tak sie ku...a skonczyło Sformatowałem karte do 4mb i to w roznych formatach jakich czyta kopiarka. Karta po formatowaniu byla ok i kopiarka ja przeczytała ale za skur...na nie chce sie po zapisaniu Log-u(a) odblokowac menu Jedyne co wywalczyłem to TO ze po wymianie epromu (NVRAM) maszyna sie rozclearowała z haseł Czekam, zobacze moze z czasem ze starego epromu zniknie jak w przypadku innych kopiarek to co jest na nim zapisane

@docstrus czy ty czasem nie pracujesz w kseropartner w poznaniu Bo ja tez pracuje w ksero-partner ale w zabrzu
Cytat: Napisał docstrus Zobacz post
Jmoja firma ściąga po leasingowe maszyny Ricoh
moja tez
Cytat: Napisał docstrus Zobacz post
(czyszczenie, wymiana bębna, developera i do ludzi...)
z tym bym polemizował
rex jest online  

Odpowiedź z Cytatem
stare 27-07-2010, 16:50   Post #10 (permalink)
Awatar docstrus

Nie ja pracuję w "Arkas" kiedyś miałem od Ksero Partnera maszynki z lekka zdezelowane a z tą kartą to sprawdziłem i faktycznie jest jak mówisz z pojemnością... 4MB to tylko stare modele mają, napisz do mnie na priv dokładnie do czego potrzebujesz i w ogóle to popytam u Nas w robocie.
docstrus jest offline  

Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Bookmarks

Tagi
4mb, card, mniejsza, niz

Narzędzia wątku
Wygląd

Zasady Postowania