Cytat: Napisał
Firekage
Jak ja hamuje? Wciskam pedal do podlogi bo przy moich nastawach auto nie zespinuje i nie zablokuje kol. Jesli jednak zdazy sie sytuacja , ze zaczyna mnie obracac to kontruje , ale silnikiem przez pedal gazu. Dodaje i auto odzyskuje stabilnosc. To na przystanku na SPA czesto przydawalo sie bo tam dohamowanie jest z predkosci kolo 230 w GT2.
Genialne

! To pomogło rozwiązać mój problem z pierwszym zakrętem Nurburgring Sprint na modzie Trainer SP

Czy oprócz gazu, używasz wtedy też sprzęgła ?
Od początku mojej przygody z simracingiem, jeździłem bolidami F1, co było dużym błędem. Jeśli ktoś się chce nauczyć techniki jazdy to idealne są do tego samochody GT, lub turystyczne, jak np. mod HistorX.
Jeśli chodzi o F1 (CTDP, RH, F1RFT, MMG) prowadzenie bolidu w porównaniu z samochodami z HistorX jest bardzo łatwe. Praktycznie brak konieczności kontrowania, bo bolid jedzie jak po sznurku, banalnie proste hamowanie, kosmiczna przyczepność... te bolidy wymagają jedynie umiejętności dostosowania prędkości do zakrętu.
Dopiero po przesiadce do Forda Capri, lub 250 GTO dowiedziałem się co to znaczy niestabilny samochód.
Te samochody żyją własnym życiem !